Richard Holmgren är arkeolog. Sedan unga år har hans vistelser med olika kulturer, runt om i världen, varit inspirationskälla till att tolka både samtiden och det förflutna. Sedan slutet av åttiotalet har han arbetat med olika arkeologiska utgrävningar kring Medelhavet och i Mellanöstern. En av de första skottkärrorna sköts i Egypten, i Konungarnas dal, vid sidan om assisterande hemma på Östgötaslätten. Tidigt arbetade han också med att lokalisera Christopher Columbus skepp i Västindien. Därefter har professionella arbeten, vid sidan om en mer passionerad upptäckarglädje, kommit att involvera såväl den kinesiska kulturen som Amazonas regnskogar samt utgrävningar i exempelvis klippstaden Petra, Italiens Pompeji samt pågående arbeten med den Svenska Dödahavsexpeditionen.

Sommaren 2001 debuterade Richard Holmgren som sommarpratare och har därefter även arbetat med guidningar och planerar nu arkeologisk dokumentärfilm.

Vill du veta mer om Richard kan du titta in på hans hemsida www.arcdoc.se.

"Resan ger unika möjligheter att uppleva flera av arkeologins absoluta toppnummer på ett intimt sätt. Eftersom Richard har både deltagit i utgrävningarna och har långa relationer med kollegor, så kommer man "bakom scenen". Hans guidning placerar det vi såg i ett större sammanhang vilket har gett stor behållning" - Mikael Johansson, resenär

Snabbsökning