First Class Egypten

First Class resa till Egypten 12 dagar

Denna underbara lyxresa är verkligen värd att uppleva.
Du får njuta av högklassiga hotell. I Kairo bor du med utsikt över pyramiderna, i Luxor och Aswan intill Nilen.

Vackra platser kombinerade med historia och härliga badmöjligheter ger dig en resa du inte kommer att glömma. Du kan åka ensam eller med familj och vänner.  

Avresedagar efter önskemål varje vecka.

I resans pris 29,900 sek / Euro 2900 med reguljärflyg till Kairo. Inrikesflyg i Egypten, Kairo/Luxor/Aswan/Kairo. Halvpension under resan. En lunch i Kairo första utflyktsdagen. Alla utfärder och inträden. Engelsktalande guide.

I priset ingår inte enkelrumstillägg 7,400 Sek/Euro 718, dricks, dryck, Teatime på de olika hotellen. Visum som betalas med 25 US Dollar på flygplatsen i Kairo, avbeställningsförsäkring eller reseförsäkring.

Program

Program

Dag 1 Vi flyger från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo samt Helsingfors till Kairo. På Kairo flygplats blir vi mötta av King Tours representant som hjälper till med alla formaliteter. Vi har transfer till vårt First Class hotell, Mena House vid Pyramiderna. För den som önskar serveras middag beroende på ankomsttider för flygen.
Dag 2 Efter frukost på vårt hotell gör vi en utfärd till den gamla huvudstaden Memphis varifrån Egypten en gång i tiden styrdes. Efter detta besök och vi har fått den första historiska genomgången av Egyptens historia reser vi till Sakkara för att bl.a. se världens äldsta stenbyggnad, trappstegspyramiden från 2620 före vår tideräknings början. Lunch äter vi på någon trevlig restaurang på väg till de tre stora pyramiderna vid Giza. Vår middag äter vi på hotellet på restaurang Khan El Kalili, som är den klassiska restaurangen på hotellet.
Dag 3 Denna dag gör vi besök i gamla Kairo. Vi besöker bl.a. ”Den hängande kyrkan”. Egyptiska museet blir också ett av våra besök. På museet gör vi rundvandring med vår engelsktalande guide för att höra en del av Egyptens fantastiska historia. Under eftermiddagen reser vi hem till vårt hotell för lite vila före vår middag på hotellet.
Dag 4 Detta är en dag för egna aktiviteter. Vi är lediga för att ta igen oss eller göra egna besök. Under kvällen har vi transfer in till Kairo för vår middag på ett fartyg för kortare kryssning på Nilen.
Dag 5 Vi lämnar Kairo för att ta vårt flyg till Luxor. Vår transfer tar oss till Kairo Airport där vi blir incheckade för vårt inrikesflyg. Vi blir mötta av King Tours representant på flygplatsen i Luxor som sedan är med vår transfer till vårt hotell Sofitel Winter Palace. Vi har naturligtvis Classic Nile View från våra rum. Dagen är ledig. För den som vill kan vi kan rekommendera att man vid fyratiden har sin Tea Time på det klassiska hotellet. Det är en upplevelse enligt gamla traditioner. Vi äter vår middag på hotellet.
Dag 6 Efter vår frukost har vi en halvdags utfärd till Karnaks tempelkomplex och till Luxor tempel. Under eftermiddag är det ledig tid. Man kan ta en härlig promenad, njuta i hotellets trädgård eller vid poolen eller bara vila. Vi äter vår middag på hotellet.
Dag 7 På programmet denna dag står det Kungarnas dal och Drottningarnas dal, Hatschepsuts dödstempel, Habo tempel. Under eftermiddagen tar vi igen oss på hotellet. Hotellet serverar Teatime varje eftermiddag. Vi äter vår middag på hotellet.
Dag 8 Denna dag är ledig för egna utfärder eller avkoppling. Det finns alltid något att upptäcka i Luxor eller enbart koppla av vid poolen på hotellet. Middag serveras på hotellet denna sista kväll i Luxor.
Dag 9 Efter frukost har vi transfer till Aswan. Vi har valt att resa med bil för att få komma närmare naturn på väg till Aswan. Vi kommer nu att bo på hotell Sofitel Old Cataract. Vi har Nile Wing luxury room. Vi är lediga denna första dag i Aswan. Middag äter vi på hotellet.                                    Dag 10 Denna dag besöker vi Höga Dammen för att se ut över den konstgjorda Nassersjön. Vi tar båt ut till Philetemplet för att se templet som flyttades från en ö till en annan ö. Ett måste av besöken i Aswan är att besöka ”Den ofullbordade” obelisken. Under sen eftermiddag besöker vi det nubiska museet innan vi reser tillbaka till vårt hotell för att koppla av. Vi äter vår middag på hotellet Old Cataract.                                                 Dag 11 Denna dag är en ledig dag i Aswan. Staden är en plats som är lätt att förälska sig i. Kanske en liten tur med Felucca på Nilen. Middag på hotellet.                                                                                                                                                                                                                                                              Dag 12 Denna dag har vi transfer till flygplatsen för att flyga till Kairo och sedan vidare till våra destinationer i Norden.