Annorlunda First Class Egypten 12 dagar

Annorlunda First Class resa till Egypten 12 dagar

Denna underbara lyxresa är verkligen värd att uppleva.
Du får njuta av högklassiga hotell. I Kairo bor du med utsikt över pyramiderna, i Luxor och Aswan intill Nilen.

Vackra platser kombinerade med historia och härliga badmöjligheter ger dig en resa du inte kommer att glömma. Du kan åka ensam eller med familj och vänner.  

Avgresedagar efter önskemål varje vecka.

 

Status:
Fullt

Program

Program
 1.   Direktflyg från Köpenhamn till Kairo.
  Avresa från Köpenhamn kl. 12. Anslutningsflyg från olika orter ca kl. 10. På Kairo flygplats blir vi mötta av King Tours representant som hjälper till med alla formaliteter. Vi har transfer till vårt lyxhotell, Mena House vid pyramiderna. För den som önskar serveras middag.
 2.   Efter frukost på vårt hotell gör vi en utfärd till den gamla huvudstaden Memphis varifrån Egypten en gång i tiden styrdes. Efter detta besök har vi fått den första historiska genomgången av Egyptens historia. Vi reser vidare till Sakkara för att bl.a. se världens äldsta stenbyggnad, trappstegspyramiden från 2620 före vår tideräknings början. Lunch äter vi på någon trevlig restaurang på väg till de tre stora pyramiderna vid Giza. Middag serveras på den klassiska restaurangen Khan El Kalili, på vårt hotell.
 3.   Denna dag bekantar vi oss med gamla Kairo. Vi besöker bl.a. "den hängande kyrkan". Egyptiska museet blir också ett av våra besöksmål. Där gör vi en rundvandring med vår engelsktalande guide för att höra en del av Egyptens historia. Under eftermiddagen åker vi till vårt hotell för lite vila innan  middag på hotellet.
 4.   Detta är en dag för egna aktiviteter. Vi är lediga för att ta igen oss eller göra egna besök. Under kvällen åker vi till Kairo för en kortare kryssning på Nilen och middag ombord på fartyget. 
 5.   Vi lämnar Kairo och tar flyget till Luxor. Vår transfer tar oss till Kairo Airport där vi blir incheckade för vårt inrikesflyg. Vi blir mötta av King Tours representant på flygplatsen i Luxor som sedan är med på vår transfer till vårt hotell Sofitel Winter Palace. Vi har naturligtvis Classic Nile View från våra rum. Dagen är ledig. För den som vill kan vi rekommendera att man vid fyratiden går på Teatime på det klassiska hotellet. Det är en upplevelse. Vi äter vår middag på hotellet.
 6.   Efter frukosten bekantar vi oss med två av sevärdheterna i Luxor -  Karnaks tempelkomplex och templet i Luxor. Under eftermiddagen är det ledig tid då du kan ta en härlig promenad, njuta i hotellets trädgård eller vid poolen eller bara vila. Vi äter  middag på hotellet.
 7.   På programmet denna dag står det Kungarnas dal och Drottningarnas dal, Hatschepsuts dödstempel och Habo tempel. Under eftermiddagen tar vi igen oss på hotellet. Hotellet serverar Teatime varje eftermiddag. Vi äter middag på hotellet.
 8.   Ledig dag med möjlighet för egna utfärder eller avkoppling. Det finns alltid något att upptäcka i Luxor ellerså kan du välja att i stället enbart koppla av vid poolen på hotellet. Middag serveras på hotellet denna sista kväll i Luxor.
 9.   Efter frukost har vi transfer till Luxor flygplats för att flyga till Aswan. Vi kommer nu att bo på hotell Sofitel Old Cataract. Vi har Nile Wing luxury room. Vi är lediga denna första dag i Aswan. Middag äter vi på hotellet.
 10. Denna dag besöker vi höga dammen för att se ut över den konstgjorda Nassersjön. Vi tar båt ut till Philetemplet för att se templet som flyttades från en ö till en annan ö. Ett måste av besöken i Aswan är att se "den ofullbordade" obelisken. Under sen eftermiddag besöker vi det nubiska museet innan vi åker tillbaka till vårt hotell för att koppla av. Vi äter middag på hotellet.
 11. Denna dag är en ledig dag i Aswan. Staden är en plats som är lätt att förälska sig i. Kanske vill du ta dej en liten tur med feluccabåt på Nilen? Middag på hotellet.
 12. Resdag. Vi har transfer till flygplatsen för att flyga till Kairo och sedan vidare till våra destinationer i Norden.