Armenien

STUDIERESA TILL ARMENIEN 7-13.11.2016

King Tours Erbjuder dig ett fantastiskt tillfälle att åka med på vår studieresa till det unika landet Armenien. Du får chansen att lära dig mer om detta fantastiska land och besöka underbara platser.
Det relativt okända landet Armenien bjuder på en oförglömlig upplevelse. En resa till Armenien är en resa tillbaka i kristendomens historia. Dess bördiga dalar påstås ha gett upphov till berättelsen om Edens lustgård. På berget Ararat sägs Noaks ark ha strandat. Men detta bibliska land äger en historia som går tillbaka till civilisationens begynnelse. Arkeologer hävdar att i Ararats dalar finns några av de äldst befolkade områdena i världen. Här finns världens äldsta stenkyrkor och medeltida klippkloseter och minst fantastisk natur, vänliga människor samt god mat och dryck.
Enligt Bibeln är Armenien vaggan för världens vinkultur och vinodling. Antik bosättning som man grävt ut hade en högutvecklad vinkultur. Vi besöker kanske den äldsta vinodlingen som man känner till.

Tag kontakt för prisuppgifter och mer information!

Programmet i korthet

Avresa från Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors till Jerevan och anländer under natten.
Vi gör först en sightseeing i Jerevan för att lära oss staden. Sedan kommer olika besök efterhand då vi försöker att hinna med så mycket som möjligt på denna resa. Vi ska besöka Echmiadzin som är Armeniens religiösa huvudstad. Vi besöker klostret Khor Virab vid foten av Ararat innan vi fortsätter vidare genom det vackra landskapet till klostret Novarank. Vi kommer via Selim-Passet till Dilijan där vi övernattar en natt.
På återresan till Jerevan besöker vi det gamla klostret Gashavank och även Sevans nationalpark, The blue eye of Armenia. Vi besöker skriftmuseét i Jerevan, Matenadaran. Kanske vi hinner med ett besök på brandy fabriken. Mer utförligt program får vi när vi anländer till Jerevan

Boka din resa
Bokningsförfrågan
Ring 0431-83089
Skicka epost