Charter till Malta

Republiken Malta – Öriket i hjärtat av Medelhavet

Mitt i Medelhavet mellan Afrika och Europa ligger den lilla ögruppen Malta. Malta har på grund av sitt läge varit en mötesplats i flera tusen år. Det började för 7000 år sedan. Några bönder från Sicilien tog med sig sina familjer, husdjur och redskap och reste över till öarna i söder. Detta var de första malteserna och historiskt är vi tillbaka 7000 år.

När araberna kom byggde man Mdina som sin huvudstad. Senare när korsriddarna gjorde Malta till ett fäste byggdes Valletta till huvudstad. Engelsmännen kom med demokrati till Malta, med det engelska språket och med te.

Först 1974 blev Malta en självständig republik.

Vid sidan om alla kulturella skatter och historiska monument är Malta en ö som kan ge härlig avkoppling, njutning på alla trevliga restauranger och många sköna slappa dagar.

Malta är känt för att ha Medelhavets bästa stränder för dykning, utmanande golfbanor och fina SPA- anläggningar.

På Malta möter vi kultur genom fornminnen, museer, palats, borgar, kyrkor och katedraler.

Men framför allt är Malta känt för sitt vänliga och hjälpsamma folk. Vänligheten är en synonym med Maltas befolkning. Det är också därför besökarna gärna vänder tillbaka till Malta.

Här kan du få både semester med bad, med besök i städer, med golf, SPA avkoppling, mat och vin upplevelser. Du har bara att välja vid första resan.

Charter till Malta, fler hotellalternativ

9 dagarfrån 5 300:-
Vi erbjuder flera härliga hotell. 1. Hotell Alexandra finns på en idealisk plats i hjärtat av St. Julians. Hotellet har en pool uppe på taket, varifrån man har direkt utsikt över havet. Hotellet har även en spa avdelning. Adressen till hotellet är Schreiber Street, Paceville, Schreiber St, St Julian's STJ 3081. Hotellet har totalt 188 rum och 22 lä...Läs mer

Charter till Malta, Topaz

9 dagarfrån 5 200:-
Hotell Topaz finns i St. Paul´s Bay. Hotellet är beläget 10 minuter från stranden. Hotellet har pool både ute och inne, båda uppvärmda. Restaurang och bar finns i hotellet. Free wifi. Adressen är: Triq C. Tanti, St. Paul's Bay - SPB 3025 MaltaLäs mer