Det heliga landet för oss som går långsammare

Det Heliga Landet 20-27.4.2020 ”för oss som går lite långsammare”

En härlig resa med lämplig mängd innehåll. Vi besöker platser bekanta ur Bibeln såsom Betlehem, Nasaret, Jerusalem och Jeriko. Vi får också veta mer om livet i Israel idag. Vår guide är bosatt i Israel sedan många år. Vi har en lugn takt så att alla hinner med utan stress.

Pensionärer rabatt 500 sek 50 Euro!

I priset ingår inte: Enkelrumstillägg 3800 sek 380 Euro dricks 7 US dollar per/person/dag för guide och chaufför, dryck, avbeställnings-skydd, reseförsäkring. Anmälan till King Tours.

Pris från:
15 800:-
Dagar:8
Reguljärflyg från Norden till Tel Aviv med Turkish Airlines. Flygtillägg kan förekomma beroende på avreseort. Del i dubbelrum inkl. halvpension (frukost/middag), 1 extra lunch med Petrusfisk. Alla transporter, inträden, sightseeing enl. program. Svensktalande guide.

Pensionärer rabatt 500 sek 50 Euro!
Boka resa

Program

Program

Resdag.
Vi flyger med reguljärflyg från Norden till Ben Gurions flygplats i Tel Aviv. Vi blir mötta på flygplatsen av King Tours representant som hjälper oss med formaliteter.
Vår buss med vår guide tar oss till vårt hotell King Salomon i Netanya för middag och övernattning.

Dag 1.
Efter vår frukost på hotellet vid Medelhavets strand börjar vi vår rundresa i det heliga Landet. Vårt första besök blir vid utgrävningarna vid Caesarea vid havet, staden som Herodes den Store byggde. Vi reser vidare till Karmelberget för att bl.a. njuta den underbara utsikten över Jisreelslätten. 
Vi gör också ett besök i Haifa innan vi reser till vårt hotell i Tiberias för middag och övernattning.

Dag 2.
Efter frukost på vårt hotell tar oss bussen till Genesarets sjö för att göra en båtfärd då vi får se alla omgivningarna från sjösidan”. Vi reser till Saligprisningarnas berg för att lyssna på delar av Jesu Bergspredikan. Denna plats är det lätt att bli förälskad i. Vi besöker också Kafernaum - platsen där Jesus levde under tre år. Denna dag blir vi bjudna på lunch med Petrusfisk.  Dagen avslutar vi med ett besök vid Yardenit platsen där Jordanfloden börjar sin färd mot Döda Havet. Middag och övernattning på hotellet i Tiberias.

Dag 3.
Denna dag färdas vi till Nasaret, staden där Jesus bodde med sina föräldrar till dess han flydde till Kafernaum. Vi besöker den stora bebådelsekyrkan där ängeln Gabriel besökte Maria och hon fick uppdraget att föda Jesus. Sedan reser vi längs med Jordanfloden till Jeriko där vi gör en rundtur för att bl.a. se frestelsens berg samt en sikamor liknande den som Sackeus klättrade upp i för att kunna se Jesus när han kom till Jeriko.
Efter detta besök tar vi oss upp till Jerusalem och vårt hotell i centrum av den Heliga Staden.

Dag 4.
Efter frukost denna dag reser vi tillbaka till Döda Havet, den lägsta punkten på jorden. Vi ska besöka Qumran, klostret där man 1947 hitta Dödahavsrullarna. Det är spännande att höra om  hur man fann dessa skrifter i en av de många grottorna i öknen. Vi tar oss därifrån till platsen vid Jordanfloden där Jesus blev döpt av Johannes döparen. För dem som vill finns det möjlighet att denna dag också flyta omkring i det salta Döda Havet, innan vi reser tillbaka till Jerusalem för middag och avkoppling. För de som vill bor vi så centralt att man på egen hand kan ta en promenad på någon av stans centrala gågator. Middag på hotellet.

Dag 5.
Vi börjar vår dag i den heliga staden med att besöka Olivberget. Här har vi en vidunderlig utsikt över ”gamla stan” med alla dess kända platser. Vi vandrar sakta Hosiannavägen ned till Dominus Flevit samt Getsemane. Efter dessa besök kommer bussen och hämtar oss för att köra oss till Betlehem där vi ska besöka herdarnas äng och Födelsekyrkan.
Under sen eftermiddag reser vi tillbaka till vårt hotell i Jerusalem för middag och vila.

Dag 6.
Vi har transfer denna morgon till Lejonporten där man en gång i tiden stenade kyrkans förste martyr. Vi går in genom porten till St. Anna kyrkan. Här bodde Marias föräldrar så vi vet att Jesus varit här under sin uppväxttid. Vi ska vandra Via Dolorosa och se den 14 stationerna innan vi når fram till ”Uppståndelsekyrkan”. Strax intill ligger Västra muren eller som den kallas i folkmun ”Klagomuren”.Detta blir vårt sista besök. Nu är vi lediga för shopping eller göra andra återbesök. Vi möts på hotellet för avskedsmiddag, innan vi säger ”nästa år i Jerusalem”.

Transfer till flygplatsen och flyg hem till Norden.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/4Stockholm ArlandaDet Heliga Landet för oss som går långsammareMer än 815 800:-BokaMer information
20/4KöpenhamnDet Heliga Landet för oss som går långsammareMer än 815 800:-BokaMer information
20/4GöteborgDet Heliga Landet för oss som går långsammare315 800:-BokaMer information
20/4HelsingforsDet Heliga Landet för oss som går långsammareMer än 815 800:-BokaMer information