Det Heliga Landet med Pingstförsamlingen i Oskarshamn

En resa där vi får besöka många av de heliga platser som Bibeln berättar om. Vi har valt de platser där Gud på speciella sätt har uppenbarat sig.

Status:
Fullt

Program

Program

Dag1 Vi flyger från Stockholm Arlanda till Ben Gurions flygplats i Tel Aviv. VI övernattar första natten i Netanya.

Dag 2 Denna dag reser vi runt Genesarets sjö. Vi besöker Saligprisningarnas berg där Jesus höll sin Bergspredikan. Vi vandrar till Tabgha och platsen där Petrus på nytt fick bekänna sig till Jesus. Vi njuter av den underbara platsen vid stranden av sjön. Vi reser vidare till Kafernaum där Jesus under tre år bodde hos Petrus svärmor. Vi kommer denna dag att göra en båtfärd på sjön och vill blir bjudna på Petrusfisk. Middag på hotellet i Tiberias.

Dag 3 Vi lämnar Tiberias för att resa till Nasaret. Vårt första besök blir på berget där man ville störta ut Jesus efter hans besök i synagogan. Vi ska också besöka den stora bebådelsekyrkan. Vi lämnar nu Nasaret för att resa längs Jordanfloden till Jeriko där vi gör vårt nästa besök. Dels ser vi sakomoren där Sackeus satt för att få se Jesus. Vi tar också linbanan upp till frestelsernas berg där Jesus efter sitt dop frestades. Vi övernattar på Jericho resort där vi äter vår middag. Den som vill kan nu utnyttja någon av hotellets pooler.

Dag 4 Efter frukost gär vi besäl vid dopplatsen där Johannes Döparen döpte Jesus. Vi kommer nu att se över till Jordanien. Efter detta besök reser vi upp till Jerusalem. Från 400 m under Medelhavets yta till 800 meter över Medelhavet. Vägen går verkligen upp till Jerusalem. Vårt första stopp i den heliga staden blir Olivberget. Vi njuter av den underbara utsikten innan vi börjar vår Hosiannavandring via Dominus Flevit till Getsemane. Efter detta besök hämtar bussen oss och tar oss till Trädgårdsgraven. Middag på vårt hotell Jerusalem Tower i centrala Jerusalem.

Dag 5 Efter frukost tar oss bussen till Lejonporten där Stefanus, kyrkans första martyr stenades. Vi vandrar genom porten till St Anna kyrkan och Betesdadammarna. Vi vandrar vidare på vår väg till Gravkyrkan, Via Dolorosa. Vi gör ytterligare ett besök denna dag till Davidsoncenter och ser utgrävningarna av det gamla Jerusalem. Vi blir hämtade av vår buss som tar oss till hotellet för lite vila innan middagen. Den som vill kan under kvällen ta en promenad på Ben Yehuda som är det mest centrala i Jerusalem.

Dag 6 Vi börjar dagen med ett besök i Israels museum för att se "ministaden" och hur Jerusalem såg ut på Jesu tid. Vi besöker också Yad Vashem, förintelsemuseét som är en mäktig upplevelse. Bussen tar oss sedan till Sions berg där vi bl.a. besöker Övre salen och de judiska kvarteren.

Dag 7 Denna dag har vi valt att vara utan buss. Vår svenskspråkiga guide är med och vi kan vandra runt i Gamla stan och fär göra speciella besök för dem som vill t.ex. till Tempelinstitutet. Vi kommer att vara vid Västra muren eller som den kallas i folkmun, Klagomuren, vid den tiden då sabbaten går in. Det är en upplevelse att se ungdomarna dansa och sjunga när man tar emot sabbaten som en gåva från Herren.

Dag 8 Vi har en ledig morgon innan vår buss tar oss till flygplatsen och vårt flyg hem till Sverige.