Egypten 15 dagar klassisk rundresa med kryssning

Egypten 15 dagar klassisk rundresa med kryssning 
Denna magnifika 15-dagars resa ger dig nästan hela Egyptens kultur. Faraoner, pyramider och gammal kultur i kombination med en avslappnande kryssning på Nilen. Den ger dig en komplett resa då du bor på vårt 5-stjärniga hotell och kryssningsfartyg. Här får du verkligen något mera än den vanliga servicen. Här är det lyx med det där lilla extra.

Avresa 19/3 - 2 /4 2022.
Pris per person i dubbelrum 21.750 SEK, enkelrumstillägg 5.700 SEK.

*Priserna är exklusive flyg till Egypten.

Pris från:
21 750:-
Dagar:15
Transporter, inträden och sightseeing i Egypten enligt programmet.
Helpension ombord på kryssningen och halvpension resterande dagar. Inkluderad lunch dag 2 och 3.
Del i dubbelrum på 5-stjärnigt hotell/kryssningsfartyg.
Engelsktalande lokalguide.

Ingår inte:
Flyg från norden - vi kan hjälpa till att komplettera med flyg vid förfrågan.
Enkelrumstillägg, Avbeställningsskydd, reseförsäkring, visum, dricks, dryck och övriga luncher.
Transportsätt:Ingen transport
Boka resa

Program

Dag 1.
Skandinavien-Kairo: Efter flygresa och formaliteter på flygplatsen blir ni omhändertagna av King Tours representant. Vi åker sedan bekvämt med vår transfer och får hjälp med incheck­ning på hotellet i Kairo.

Dag 2.
Kairo: Kairos höjdpunkter står på programmet. I Giza finns Egyptens kanske mest kända silhu­ett – de tre Pyramiderna och den berömda Sfinxen av Chefren. Efter lunch på lokal restaurang besöker vi Memphis, det Gamla rikets huvudstad, samt Sakkara och världens äldst bevarade stenbyggnad, trappstegspyramiden.

Dag 3.
Kairo: Det finns mycket mer att utforska i denna myllrande storstad. På dagens program står Citadellet med Alabastermoskén, Egyptiska museét med bl.a. skatter från Tuthankamuns grav, de Koptiska kvarteren i Gamla Kairo och naturligtvis besök i basarerna Khan Al Khalili. Under dagen äter vi lunch på lokal restaurang. På kvällen avgår sovtåget till Luxor och middagen serveras på tåget.

Dag 4-5.
Två lediga dagar i Luxor, en härlig stad, full av bra shopping, livliga marknader men även till­fälle till bad och egna utfärder. Vi bor naturligtvis på 5* hotell.

Dag 6.
Luxor-kryssning: Idag besöker vi den östra strandens sevärdheter Luxortemplet och Karnaks tempelkomplex. Lunch serveras på fartyget och vi installerar oss nu i de be­kväma hytterna där vi ska bo sju nätter innan fartyget är tillbaka i Luxor. Under kryssningen finns möjlighet till sol & bad vid poolen och vi har helpension hela tiden.

Dag 7.
Kryssning: Fartyget har legat kvar i Luxor under natten och idag besöker vi västra strandens stora sevärdheter. Dagens sightseeing i Lux-or innebär bl.a. besök i den mäktiga Konungarnas Dal, Hatsepuths tempel samt de kolossala statyerna Memnonstoder i Thebe. Vid lunchtid börjar kryssningen söder­ut mot slussarna i Esna och vidare mot Edfu och vi njuter vid poolen och det lugna livet ombord. Under eftermiddagen har vi Tea time på soldäck. Vi lever ett avslappnande liv på fartyget.

Dag 8.
Kryssning-Aswan: Under natten har fartyget lagt till i Edfu och dagens sightseeing börjar i Egyptens bäst bevarade tempel. Det är tillägnat guden Horus, som ofta avbildas som en falk eller med falkhuvud och vi åker dit med hästdroska. Vi seglar vidare till Kom Ombo och besöker templet som är tilläggnat krokodilguden Sobek och falkguden Horus. Fartyget kryssar sedan vidare till Aswan där det lägger till centralt och vi bor kvar ombord.

Dag 9.
Aswan: Idag utforskar vi Aswan. Vi seglar med en egyptisk segelbåt, en s.k. Felucca, runt Elephantinön vars klippor ser ut som elefanter och vi besöker Kitsheners Island, den botaniska ön. Från Aswan hämtade faraonerna sin granit och åter tillbaka på land finner vi den ofullbordade obelisken i granitsbrottet. Den enorma obelisken sprack och lämnades kvar att beskådas av dagens besökare. Höga Dammen tillhör de nyaste sevärdheterna och vi får även besöka Philae-templet som UNESCO flyttade vid dammbygget. Varje kväll är det olika typer av party ombord på båten.

Dagarna 10-11.
Aswan: Aswan är en plats som det är lätt att bli förälskad i. Efter att vi har checkat ut från fartyget har vi två lediga dagar och för den som vill, ordnar vi utflykt till Abu Simbel vilken kan beställas på fartyget om man inte redan gjort det vid beställning av resan. Det finns mycket att upptäcka på egen hand i Aswan och på kvällarna serveras middag på hotellet i Aswan.

Dag 12.
Aswan-(Kairo)-Alexandria: Vi tar inrikesflyg till Kairo och reser vidare till Alexandria där vi checkar in på vårt hotell och stannar i två nätter.

Dag 13.
Alexandria. Staden grundades av Alexander den Store och är Kleopatras stad, belägen vid Medelhavets strand. Dagens sightseeing går till Cata-comberna, den största kända romerska begravningsplatsen i Egypten. Vi besöker även Montazhapalatsets underbara trädgårdar och om det är öppet, finns även möjlighet till besök i biblioteket i Alexandria.

Dag 14.
Vi reser efter frukost tillbaka till Kairo och vårt hotell där vi äter vår av­skedsmiddag.

Dag 15.
Två upplevelserika veckor i Egypten är slut och vi åker tillbaka till flyg platsen för att flyga hem till Skandinavien igen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/3Egypten 15 dagar klassisk rundresa med kryssningMer än 821 750:-BokaMer information