Egypten 8 dagar klassisk rundresa med kryssning

Vi är glada över att kunna erbjuda en av våra mest populära rundresor i Egypten till ett fantastiskt pris utan att tumma på vår höga kvalitet.

Du bor på femstjärnigt hotell i Kairo och på en femstjärnig kryssningsbåt på Nilen. Våra duktiga guider kommer att visa dig Egyptens stora sevärdheter.
Resan börjar i Kairo med omnejd för att därefter övergår till kryssning på Nilen. Där kan du bada i poolen på soldäck medan vi sakta glider fram utmed Nilen.
Under resans gång gör vi strandhugg för att besöka historiska tempel och sevärdheter. 

 

Program

Dagsprogram

  1. Flyg till Kairo. King Tours representant möter oss på flygplatsen, och har ordnat med våra visum. (25 USD betalas på flygplatsen). Vi reser i bekväm transfer till vårt 5-stjärniga hotell där vi äter middag.
  2. I Kairo. På programmet denna dag står det pyramider. Vi besöker trappstegspyramiden i Sakkara och den gamla huvudstaden Memphis och dess utomhusmuseum. Från Memphis reser vi till Gizaplatån för att se de tre stora pyramiderna och Sfinxen. Lunch ingår under dagen. Middag på hotellet.
  3. Efter frukost har vi transfer till flygplatsen för inrikesflyg till Aswan. Transfer till vårt 5-stjärniga kryssningsfartyg. I Aswan besöker vi Höga Dammen, den ofullbordade obelisken och Philetemplet. Vi äter vår lunch på fartyget som seglar till Kom Ombo under eftermiddagen. Medan vi passagerar sover tar sig fartyget vidare till Edfu. Under kryssningen har vi helpension.
  4. Efter frukost på fartyget besöker vi Edfu tempel. Det är tillägnat guden Horos som ofta avbildas som en falk eller med falkhuvud. Efter besöket seglar vi vidare och njuter av det avstressande livet på fartyget.
  5. I Luxor. Under morgonen besöker vi Konungarnas dal på västbanken. Vi ska också se El Deir El Bahari templet och de stora Memnonstatyerna. Vi äter vår lunch på fartyget. Under eftermiddagen besöker vi Luxor och Karnaks tempel.
  6.  Efter frukost checkar vi ut från fartyget och har transfer till flygplatsen för att ta inrikesflyget till Kairo. På flygplatsen blir vi mötta av King Tours representant som följer oss till vårt hotell Mövenpick där vi äter middag och övernattar.
  7. Vi ska denna dag besöka Citadellet och Alabastermoskén. På programmet står också Egyptiska museet och basarerna Khan El Khalili. Under dagen äter vi vår lunch på lokal restaurang. Middagen serveras på vårt hotell Mövenpick.
  8. Vi har ledig förmiddag. Transfer till flygplatsenoch hemresa till Skandinavien.