Egypten 9 dagar klassisk rundresa med kryssning

Vi är glada över att nu kunna erbjuda en av våra mest populära rundresor i Egypten till ett fantastiskt pris utan att tumma på vår höga kvalité. Du bor på 5* hotell i Kairo och 5* kryssningsbåt på Nilen.  Våra duktiga guider kommer att visa dig Egyptens stora sevärdheter. Resan börjar i Kairo med omnejd för att därefter övergå till 5* kryssning på Nilen. Där kan du bada i poolen på soldäck medan vi sakta glider fram utmed Nilen för att göra strandhugg och besöka historiska tempel och sevärdheter.

Avresa varje lördag. Dock de nämnda datumen med reseledare om det i gruppen finns 10 eller fler resenärer.

Status:
Fullt

Program

Program

Dag 1 Flyg från Norden till Kairo. Vi blir mottagna av King Tours representant på flygplatsen som hjälper oss med vårt visum (23 euro 25 US dollar betalas på flygplatsen). Vi reser i bekväm transfer till vårt 5-stjärniga hotell. Vi har en snabb ”checkin” för att vila inför morgondagens utfärd.

Dag 2 I Kairo. På programmet denna dag står det Pyramider. Vi besöker trappstegspyramiden i Sakkara och den gamla huvudstaden Memphis och dess utomhus­museum. Från Memphis reser vi till Giza-platån för att se de tre stora Pyramiderna och Sfinxen. Lunch ingår under dagen. Middag på hotellet. Övernattning på hotell Mövenpick.

Dag 3 Efter frukost har vi transfer till flygplatsen för inrikesflyg till Aswan. Transfer till vårt 5-stjärniga kryssningsfartyg. I Aswan besöker vi Höga Dammen, den ofullbordade obelisken och Philetemplet. Vi äter vår lunch på fartyget som seglar under eftermiddagen till Kom Ombo. Under natten seglar vi till Edfu. Under kryssningen har vi helpension.

Dag 4 Efter frukosten på fartyget besöker vi Edfu tempel. Det är tillägnat guden Horos som ofta avbildas som en falk eller med falkhuvud. Efter besöket seglar vi vidare och njuter av det avstressande livet på fartyget.

Dag 5 I Luxor. Under morgonen besöker vi Kungarnas dal på västbanken. Vi ska också se El Deir El Bahari templet och de stora Memnonstatyerna. Vi äter vår lunch på fartyget. Under eftermiddagen besöker vi Luxor och Karnaks tempel.

Dag 6 Efter frukost checkar vi ut från fartyget och har transfer till flygplatsen för att flyga med vårt inrikesflyg till Kairo. Lunch ingår inte denna dag. På flygplatsen blir vi mötta av King Tours representant som följer oss till vårt hotell Mövenpick där vi äter vår middag och övernattar.

Dag 7 Vi har en ledig dag för ev. egna utfärder. Lunch denna dag går inte. Vi har frukost och middag på vårt hotell.

Dag 8 Vi ska denna dag besöka Citadellet och Alabastermoskén. På programmet står också Egyptiska museet och basarerna Khan El Khalili. Under dagen äter vi vår lunch på lokal restaurang. Middagen serveras på vårt hotell Mövenpick innan vi har transfer till flygplatsen och vi flyger hem till Norden.