Egypten Special 8 dagar

Egypten Special 8 dagar

Vi är glada över att kunna erbjuda en av våra mest populära rundresor i Egypten till ett fantastiskt pris utan att tumma på vår höga kvalitét.
Du bor på 5* hotell i Kairo och 5* kryssningsbåt på Nilen.
Våra duktiga guider kommer att visa dig Egyptens stora sevärdheter.
Resan börjar i Kairo med omnejd för att därefter övergå till 5* kryssning på Nilen. Där kan du bada i poolen på soldäck medan vi sakta glider fram utmed Nilen för att göra strandhugg och besöka historiska tempel och sevärdheter.
Avresa varje lördag som individuell gäst. Svensktalande reseledare vid 10 eller flera deltagare 17- 24 febr. 17 -24 mars, 21-28 april, 2018.

Status:
Fullt

Program

Dag1. Direktflyg från Köpenhamn till Kairo. Anslutningsflyg från Helsingfors, Göteborg, Stockholm. Vi blir mottagna av King Tours representant på flygplatsen som hjälper oss med vårt visum. (25 Us dollar betalas på flygplatsen) Vi reser i bekväm transfer till vårt 5-stjärniga hotell där vi äter vår middag. Vid sen ankomst ingen middag.

Dag 2. På programmet denna dag står det Pyramider. Vi besöker Trapptegspyramiden i Sakkara och den gamla huvudstaden Memphis och dess utomhusmuseum. Från Memphis reser vi till Gizaplatån för att de tre sto­ra Pyramiderna och Sfinxen. Lunch ingår under dagen. Middag på hotellet.

Dag 3. I Luxor. Efter frukost har vi transfer till flygplatsen i Kairo och vårt flyg till Luxor. Vi går ombord på vårt fartyg där vi också äter vår lunch. Under eftermiddagen besöker vi Karnaks tempelkomplex och Luxor tempel. Vi har middag på vårt fartyg som ligger kvar i hamn denna första natt.

Dag 4. Under förmiddagen besöker West Bank. Vi ska till Kungarnas dal, Hatshepsuts tempel, Deir El Bahari. På vägen gör vi ett stopp för att se de stora Memnon statyerna. Vi äter vår lunch på fartyget som nu börjar sin seglats mot slussen Esna. Vi är på väg till Edfu där vi övernattar på fartyget. Middag på fartyget.

Dag 5. Efter frukost på fartyget besöker vi Edfu tempel. Det är tillägnat guden Horos som ofta avbildas som en falk eller med falkhuvud. Efter besöket seglar vi vidare och njuter av det avstressande livet på fartyget. Vi är på väg till Kom Ombo där vi besöker Sobek templet. Vi seglar vidare under kvällen till Aswan.

Dag 6. Den som vill kan denna dag bara njuta på fartyget. Den som vill kan åka med på en utfärd till Abu Simbel. Denna ingår inte i resan. Efter lunch gör vi besök på Phile Templet och vid höga dammen. Vi äter vår middag på fartyget som ligger i hamn.

Dag 7. Efter vår frukost på fartyget lämnar vi för att resa till flygplatsen och ta flyget upp till Kairo. På programmet i Kairo står besök på Egyptiska museum och Citadellet. Vi äter vår lunch på någon lokal restaurang. Under eftermiddag får vi lite fri tid i den stora El Khalili basaren. Vår buss tar oss till hotellet för middag och övernattning.

Dag 8. Nu har vi transfer till flygplatsen och vårt flyg hem till vår respektive länder.