En profetisk resa med Dan Johansson

En profetisk resa till det Heliga Landet, 2-11 november 2018 med Israelexperten Dan Johansson och reseledare Roland Antonsson. Som guide fungerar Motti Toledano. 

Status:
Fullt

Program

Program

Dag 1. Fredag. Vi flyger till Tel Aviv från Göteborg och Stockholm. Vi landar i Tel Aviv kl. 19,20. Vi möts av King Tours representant som samlar gruppen och följer oss till vår guide och buss som väntar för transfer till Hotel King Salomon i Netanya. Middag och övernattning. Här ska vi bo två nätter.

Dag 2. Lördag. Alla Helgons dag. Vi kommer denna dag att göra besök i den messianska församlingen i Netanya för att fira gudstjänst. Under eftermiddagen är vi lediga för ev. bad. 23-24 grader i vattnet i Medelhavet. Samling efter middag.

Dag 3. Söndag. Vi Reser denna dag norrut för att besöka Karmelberget. Där kommer att få ta del av hur profeten Elia konfronterade Baals profeterna och elden som föll från himlen. Det är en mäktig händelse. Från Karmel reser vi vidare till Megiddo (Harmageddon) där vi talar om den yttersta tiden och striden som Israel kommer att få utkämpa. Vi reser vidare till vårt hotell Leonardo i Tiberias. För middag och övernattning. Vi kommer under kvällen att ha en samling då Dan Johansson kommer att undervisa.

Dag 4. Måndag. Denna dag kommer vi att besöka fascinerande plaster, som få grupper besöker. Vi kommer att resa runt Israels gränser i norr för att se in i grannländerna. Det blir en speciell dag med mycket bön. Vi börjar med ett besök i Tel Dan där avgudadyrkan satt djupa spår. Det är en andlig och profetisk plats för kamp genom historien. Här kommer vi också att se in i Libanon när vi är helt nära gränsen. Vi reser vidare upp till Caesarea Filippi där lärjungar fick bekänna Jesus som Messias. På vägen tillbaka kör vi längs gränsen mot Syrien och stannar till i Har Bental, där Israel utkämpade en modig kamp om Golan. Vi avslutar vår dag på hotellet med  middag och övernattning. På kvällen får vi besök av en ledare från den messianska rörelsen i Israel, Daniel Yahav. Han kommer att dela med sig av erfarenheter av profetians gåva i sitt liv.

Dag 5. Tisdag. Vi börjar dagen med en båtutfärd på Genesarets sjö där vi också håller vår morgonandakt.  Vi reser sedan längs med Jordandalen till platsen där Johannes Döparen döpte Jesus. Vi reser sedan in till   Jeriko för att möta Tass Saada, tidigare livvakt för Yasser Arafat, som numera driver ett kristet center,  m.m. Vi kommer också att ta linbanan upp till berget där Jesus frestades av djävulen efter sitt dop. Vi övernattar på Jericho Resort hotel där vi äter vår middag. Under kvällen kommer Dan Johansson att undervisa.

Dag 6. Onsdag. Vi börjar morgon med att besöka Qumran, där man hittade Dödahavsrullarna. Därefter blir det tid att prova att flyta i Döda Havet där det är ca 25 grader i november. Sedan börjar vi vår färd upp till Jerusalem och Olivberget. Där har vi en fantastisk utsikt över Jerusalem. Vi tar oss ned till Getsemane antingen genom att gå ”Hosiannavägen” eller åka med bussen. Vi har nu tid för andakt och där vi också smörjer med olja. Bussen tar oss vidare till vårt hotell, Jerusalem Garden för middag och övernattning. Kvällssamling och undervisning av Dan Johansson.

Dag 7. Torsdag. Denna dag beger vi oss till Betania, för att besöka platsen där Jesus uppväckte Lasaros, samt hemmet där Lasaros bodde med Maria och Martha. Från Betania ska vi ta oss in till Jerusalem igen för en vandring på Jerusalems murar. Vi kommer att be och tala om profeten Nehemja och vår egen tid. Vi kommer också denna dag besöka Tempelinstitutet. Sedan är det middag på hotellet och undervisning av Dan Johansson.

Dag 8. Fredag. Vårt första besök blir Davids stad söder om Tempelberget. Vi får en guidad tur som tar oss förbi Davids borg, Nehemjas murar, Siloa dammen. Vi går genom flera hundra meter av en 2000 år gammal dräneringskanal som för oss upp till Davidson Center och de lika gamla Tempeltrapporna som Jesus bevisligen vandrat många gånger. Vi besöker Tempelinstitutet och får möta de ortodoxa judarna Moishe och Dov. Vi lyssna till dem och samtalar med dem om den profetiska nådegåvan och dess betydelse i vår samtid. Vi avslutar dagen med att vara med när sabbaten går in vid Västra Muren. Middag och samling på hotellet.

Dag 9. Lördag. Dagen börjar vi att fira nattvard i Gordons Golgata, (Trädgårdsgraven). Sedan är vi lediga. Du kan få tips av oss som ledare, vad du kan göra. Vi har också denna dag tillgång till vår duktige Guide Motti Toledano. Vi kommer denna dag få erbjudande om besök i Betlehem. Efter middagen på kvällen har vi gemensam avslutningskväll med delgivning/vittnesbörd och mycket tid med förbön för varandra.

Dag 10. Söndag. Vi har vår transfer till flygplatsen Ben Gurion och vårt flyg hem till Skandinavien kl. 10,20. Vi landar under eftermiddagen på våra olika destinationer. Med oss hem har vi många underbara upplevelser från Det Heliga Landet.