Fira påsk på Malta

Fira Påsk, 24mars – 2 april 2018, på Malta

Påsken är kristendomens största fest. Att fira detta tillsammans på en plats som verkligen lyfter fram högtidens alla nyanser, blir en oförglömlig upplevelse. Välkommen att fira påsken på Malta, ett land som har tagit vara på sin kristna tradition och som tillhör ett av de mest gudstjänstfirande länderna i världen.  Hela landet och alla städer och byar har fokus på Jesu
korsdöd och uppståndelse. Resan innebär möjlighet att koppla av, vandra omkring och samtidigt ta del av olika händelser med att fira påsk på Malta.

Pris från:
15 900:-
Dagar:10
Del i dubbelrum, utfärder och inträden enl. program. Transfer T/R flygplatsen-hotellet. Halvpension på hotellet, inkl 4 middagar på restauranger inkl transfer till de olika restaurangerna. I dessa middagar ingår 3 rätter, inklusive ½ flaska vin, bordsvatten, kaffe. Restaurangerna är i Fishing Village, St Julians, Maltese Village samt Valetta Waterfront.
I priset ingår flyg som bokas vid anmälan. Euro skatt ingår.
Boka resa

Program

1. Flyg från Oslo till Malta. Vi blir mötta på flygplatsen av King Tours representant och har sedan transfer till vårt hotell Topaz. Vi har ledig tid fram till middagen som vi äter på hotellet.

2. Söndag. Denna dag har vi heldagsutfärd. Vi börjar vår dag med att vara med i Palmsöndagens procession. Det är en mäktig upplevelse. Efter detta besök far vi till Ghar Dalam Caves som är en fantastisk upplevelse. Där kan man se ursprunget till Malta. Vi reser vidare till fiskebyn som varje söndag har en stor marknad i Marsaxlokk. Vi reser tillbaka till vårt hotell för att äta middag och smälta dagens alla intryck.

3. Måndag. Idag besöker vi huvudstaden Valletta där vi ska göra en heldag., Det blir en rundvandring med besök på "Övre Barraccas trädgård" varifrån man har en underbar utsikt över den stora hamnen och får insikt i Maltas historia.

4. Vi besöker den äldsta kyrkan, St. Pauls Shipwreck Church - ett minne av aposteln Paulus förlisning på ön. Här finns vackra målningar och reliker som t.ex. Paulus handled. Vi besöker flera kyrkor, bl.a. St. Johns Cathedral med sina otroliga konstskatter och gobelänger. Här lär vi oss också mer om Johanniterordens historia. Dagen avslutar vi med en Audiovisual Show av Malta Experience. Middag på restaurang. Vi har transfer t/r restaurangen.

5. Tisdag. Denna dag går färden till Mdina, den gamla huvudstaden från Paulus tid, även kallad "den tysta staden". Staden ligger högt med en magnifik utsikt över stora delar av Malta. Vi ska nu besöka Mdina Katedralen, Carmelite Priory & kyrkan i Mdina. Sedan far vi vidare till grannstaden Rabat där vi besöker de kristna katakomber och gravplatser vilka berättar om de första kristnas aktiviteter på ön. Vi ska också besöka St. Pauluskyrkan och St. Paulus grottorna. Vi avslutar dagen, före hemfärden till hotellet, med att se den fantastiska utsikten från Dingli Cliffs. Middag på restaurang. Transfer t/r.

6. Onsdag. Denna dag har vi en halvdag sightseeing. Resten av dagen har vi möjlighet att utforska ön på egen hand för den som vill. Vi besöker Mosta Domen och San Antons trädgård. Middag på hotellet.

7. Torsdag. På programmet denna dag står "de tre städerna" som är delar av Valletta. Vi far, efter vår frukost, till Birgu (Vittoriosa) från år 1530. Den var riddarnas första högkvarter. Vi går ut på halvön som bjuder på ett enormt panorama över Vallettas hamn. På kvällen gör vi en båtutfärd runt hamnen. Vi får möjlighet att se hur riddarna byggde sitt försvar. Hamnen i Valletta är en av Europas absolut vackraste hamnar. Middag på restaurang.

8. Fredag. "Den goda fredagen". Vi gör en halvdags utfärd och vandrar från Siggiewi till Qrendi. Eftersom det är Långfredag är alla muséer stängda. Under sen eftermiddag kommer vi att vara med om Långfredagens procession. Vi blir hämtade på hotellet för att sedan tillsammans med guiden vara med om denna speciella procession. Guiden kommer att berätta om de olika händelserna. Vi har transfer från och till hotellet. Middag på hotellet.

9. Lördag. Vi gör en heldag på den mindre ön Gozo. Vår buss tar oss till färjan som tar oss över till den lilla, spännande och vackra ön. Vi tillbringar hela dagen på ön då vi bl.a. ska besöka Dwejra, Xlendi, Citadellet i Victoria och Gozo katedralen. Det är en alldeles speciell atmosfär på denna ö. I slutet av dagen tar vi oss till hamnen för att ta färjan tillbaka till vårt hotell och vår middag.

10. Söndag. Påskdagen. Vi är lediga från program men kommer gemensamt att ta oss till en kyrka för att få vara med om påskprocessionen. Det är en festdag då vi får njuta av kristendomens största dag. Vår avslutningsmiddag äter vi på restaurang. Vi har transfer t/r till restaurangen.

11. Efter upplevelserika dagar åker vi hem till Oslo igen. 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
24/3OsloFira påsk på Malta med Pilegrimsfellesskapet St. JakobMer än 815 900:-BokaMer information