Flexibla villkor och Covid-19

Flexibla bokningsvillkor och Covid-19.

Bokningar

Vi håller oss uppdaterade och har koll på de regler som gäller och har även försäkringar som gäller när UD avråder för den som vill resa. Det går att resa ändå för den som vill. KingTours ägs av Tranås Resebyrå AB som är en av Sveriges mest solida arrangörer och du kan tryggt boka din resa med oss.

UD:s avrådan

För länder utanför EU gäller avrådan idag till 15 april 2021. Avrådan är tills vidare och kan förändras. Man får resa trots en avrådan men särskilda regler gäller för t.ex. en reseförsäkring där vi har koll på de regler som gäller. UD har hävt avrådan från icke nödvändiga resor till en rad länder inom Europa. Det finns fortfarande restriktioner för svenskar att resa in till vissa länder och det är viktigt att hålla sig informerad om det.

Framtiden

Vi håller just nu på att ta fram flera trevliga rundresor till bl.a. Israel för hösten 2021. Vi har också biljetter till två föreställningar hösten 2022 till Passionsspelen i Oberammergau. En stor del av en resa är planerandet och många av våra blivande resenärer är ute i god tid och bokar 8-12 månader före avresan. Det är ingen kostnad för bokning eller intresseanmälan som görs nu. Det är många hotell som fortfarande är stängda, så vi återkommer med pris på resorna så snart det är möjligt. Vi kommer att erbjuda våra resenärer att boka nu - betala senare!

Då läget i världen är som det är har vi öppet vardagar 1000-1500.

Flygresor

Många frågar om flygresor. Varför går det bra att sitta bredvid främlingar på flygplan men inte på t.ex. en restaurang?

På flygplan är ventilationen konstruerad så att luften kommer uppifrån och går ned mot varje enskild person. Sedan passerar luften genom ett HEPA-filter som rensar bort bakterier och till och med virus innan det recirkuleras. På restauranger, hemma och på tåg har man inte alls en så avancerad luftcirkulation utan luften åker runt i hela lokalen.

HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air) finns på moderna flygplan. De fångar upp till 99,97 % av alla mikrober, t.ex. virus och bakterier, för att säkerställa hög luftkvalitet. Luften ombord byts ut med 2–3 minuters mellanrum. Luften ombord trycks ned från taket till golvet. Detta gör det svårt för små droppar att spridas, eftersom luftflödet innebär att de faller ned på golvet omedelbart.