Flexibla villkor och Covid-19

Flexibla bokningsvillkor och Covid-19.

Bokningar

Vi håller oss uppdaterade och har koll på de regler som gäller och har även försäkringar som gäller när UD avråder för den som vill resa. Det går att resa ändå för den som vill. KingTours ägs av Tranås Resebyrå AB som är en av Sveriges mest solida arrangörer och du kan tryggt boka din resa med oss.

UD:s avrådan

UD förlänger den breda reseavrådan som införts med anledning av pandemin. Beslutet innebär att avrådan från icke-nödvändiga resor till större delen av världens länder förlängs till och med den 1 juli. Antalet länder som undantas från den breda avrådan utökas samtidigt.
UD avråder inte från resor inom EU/EES/Schengen och Storbritannien.
Från den 1 juni hävs avrådan även för länder på EU:s undantagslista. Dessa är i nuläget: Australien, Israel, Nya Zeeland, Rwanda, Singapore, Sydkorea och Thailand.

Framtiden

Vi håller just nu på att ta fram flera trevliga rundresor till bl.a. Israel för hösten 2021 och flera weekendresor till våren 2022. Vi har också biljetter till två föreställningar av Passionspelen i Oberammergau hösten 2022. En stor del av en resa är planerandet och många av våra blivande resenärer är ute i god tid och bokar 8-12 månader före avresan. Det är ingen kostnad för bokning eller intresseanmälan som görs nu. Det är många hotell som fortfarande är stängda, så vi återkommer med pris på resorna så snart det är möjligt. Vi kommer att erbjuda våra resenärer att boka nu - betala senare!

Då läget i världen är som det är har vi öppet vardagar 1000-1500.

Flygresor

Många frågar om flygresor. Varför går det bra att sitta bredvid främlingar på flygplan men inte på t.ex. en restaurang?

På flygplan är ventilationen konstruerad så att luften kommer uppifrån och går ned mot varje enskild person. Sedan passerar luften genom ett HEPA-filter som rensar bort bakterier och till och med virus innan det recirkuleras. På restauranger, hemma och på tåg har man inte alls en så avancerad luftcirkulation utan luften åker runt i hela lokalen.

HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air) finns på moderna flygplan. De fångar upp till 99,97 % av alla mikrober, t.ex. virus och bakterier, för att säkerställa hög luftkvalitet. Luften ombord byts ut med 2–3 minuters mellanrum. Luften ombord trycks ned från taket till golvet. Detta gör det svårt för små droppar att spridas, eftersom luftflödet innebär att de faller ned på golvet omedelbart.