Första gången till Israel

Första gången till Det Heliga Landet

Det är många som har drömmen att få komma iväg till Det heliga Landet. Nu gör vi en specialresa för alla som inte varit där tidigare. Vi tar er med till de viktigaste platserna som man hört talas om från berättelserna ur Bibeln. Vi gör den här resan så att det blir både en yttre och inre resa till Det Heliga Landet.

Status:
Fullt

Program

Dag 1. Vi flyger från olika destinationer i Norden till Ben Gurions flygplats, Tel Aviv där vi blir mötta av King Tours representant. Vi har transfer till vårt hotell i Netanya.

Dag 2.  Denna första dag i Det heliga landet är vi lediga. Frukost och middag äter vi på hotellet. För de som vill går det att njuta av stranden och det härliga Medelhavet eller bara strosa omkring i staden och bara njuta eller shoppa osv.

Dag 3. Vårt första besök i Det Heliga Landet blir Caesarea vid havet. Staden byggdes av Herodes den Store som hade sitt sommarpalats här. Här möts av historiens vingslag och ger en spännande introduktion till vår resa runt i Israel. Vi reser vidare till Karmelberget för att se den vidunderliga utsikten över Jisreelslätten. Från Karmelberget reser vi vidare till Nasaret staden där Jesus växte upp. Där gör vi olika besök med bl.a. Nazareth Village, en plats som bygg upp för att visa hur det var på Jesus tid. Denna första dag avslutar vi i Tiberias där vi äter vår middag och övernattar.

Dag 4. Denna dag håller vi oss runt Genesarets sjö. Vi besöker Saligprisningarnas berg där Jesus höll sin Bergspredikan, Kafernaum där Jesus bodde under tre år samt Tabgha där brödundret skedde. Dagen blir full av upplevelser. Vi ska också göra en båtfärd på sjön samt bli bjudna på Petrusfisk till lunch. Middag på vårt hotell i Tiberias.

Dag 5. Vi lämnar nu Tiberias och reser längs Jordanfloden till världens lägsta punkt, Döda Havet. Men denna dag ska vi inte bada, det gör vi vid nästa besök, men ändå göra ett stopp och besöka platsen där Jesus blev döpt av Johannes Döparen. Efter detta bär det ”upp” till Jerusalem där vi ska bo till dess att vi reser hem. Vi börjar med stanna till vid Olivberget för att se den fantastiska utsikten över den heliga staden. Sedan vandrar vi hosiannavägen via Dominus Flevit (Jesus gråter över Jerusalem) till Getsemane. Vi reser till vårt hotell för middag och övernattning.

Dag 6. Efter frukost gör vi ett besök vid Israels Museum för att se ministaden, hur det såg it i Jerusalem på Jesus tid. Vår buss tar oss vidare till Förintelsemuseet Yad Vashem. Efter detta mäktiga besök lämnar vi Jerusalem för att åka till Betlehem som är den stad där Jesus föddes. Här gör bl.a. två besök. Dels den stora födelsekyrkan samt herdarnas äng. Vi gör också ett stop i en butik som säljer bl.a. julkrubbor av olivträ. Butiken ägs av kristna palestinier och vi hjälper denna utsatta grupp genom vårt handlande. Vi reser tillbaka till vårt hotell i Jerusalem för middag och övernattning.

Dag 7. Vi buss hämtar oss efterfrukost och kör oss till Lejonporten i gamla Jerusalem. Här börjar vi vår vandring på Via Dolorosa. Vi besöker också St. Anna kyrkan och Betesda dammarna. Vi vandra sakta genom de trånga gränder och de 14 stationer fram till Uppståndelsekyrkan på Golgata. Dagen avslutar vi sedan med att besöka Västra Muren eller som den kallas i folkmun Klagomuren.

Dag 8. Bussen kommer lite tidigare för att vi ska få mera tid att njuta vid Döda Havet och flyta omkring i det salta vattnet, 420 meter under Medelhavets yta. Men innan dess besöker vi Qumran där man år 1947 hittade dödahavsrullarna. Vi gör en rundtur i klosterruinerna för att bl.a. se grottan där rullarna hittades. Efter en skön dag reser vi tillbaka till Jerusalem för att äta vår avskedsmiddag.

Dag 9. Så har vi transfer till flygplatsen Ben Gurion och vår färd hem till Norden.