Följ med Roland Johansson till Israel i september

 

Pilgrimsresa till Det Heliga Landet med Roland Johansson 8-15 sept. 2018
En resa till Israel är alltid en resa med andliga förtecken. I Israel räknar man dagligen med tecken och under. Att vandra på platser där vi vet att Jesus vandrat är mäktigt. Att leva i bön och gudstjänst under en pilgrimsresa är helt naturligt.
Välkommen att uppleva detta på vår Pilgrimsresa till Det Heliga Landet.
Status:
Fullt

Program

 

PROGRAM

1.   Flyget går från Göteborg, Landvetter, kl. 11.00 och landar på Ben Gurions flygplats kl. 20.05. Transfer till vårt hotell i Netanya för incheckning och middag.

2.   På förmiddagen njuter vi av bad i Medelhavet och besöker staden Netanya. Vi reser sedan längs Medelhavet norrut till Karmelberget för att höra om Elias kamp med Baalsprofeterna. Under sen eftermiddag kommer vi till vårt hotell i Tiberias för middag och övernattning.

3. Efter frukost denna dag gör vi en båtfärd på Genesarets sjö. Vi reser upp till Saligprisningarnas berg för att få höra om Jesus Bergspredikan. Vi besöker också platsen där Jesus gav Petrus uppdraget att vara ledare för Kyrkan. Vi ska denna dag också till Kafernaum där Jesus bodde under den tid han missionerade i Israel. Till lunch blir vi bjudna på Petrusfisk. Senare gör vi besök i Magdala för att se de nya utgrävningarna som är gjorda där. Dagen avslutar vi med besök vid Yardenit, dopplatsen där Jordanfloden börjar sin ”färd” mot Döda Havet.

4. Denna morgon åker vi till Jesu hemstad Nasaret. Här ska vi bl.a. besöka Nazareth Village där vi får uppleva hur det var att leva i Nasaret på Jesus tid. Vi kommer också att tillbringa tid i den stora Bebådelsekyrkan. Sedan reser vi längs Jordandalen till platsen där Johannes Döparen döpte Jesus. Vi gör också en rundtur i Jeriko innan vår buss tar oss upp till Jerusalem och vårt hotell där vi ska bo till dess att vi reser hem.

5. Efter frukost i den heliga staden blir det buss upp till Olivberget. Här får vi den fantastiska utsikten över Gamla staden med tempelplatsen i centrum. Från Olivberget vandrar vi Hosianna-vägen, via Dominus Flevit (Herren gråter), till Getsemane. Vår buss tar oss sedan till Betlehem för ett besök på herdarnas äng samt en rundvandring i Födelsekyrkan.

6. Vår buss tar oss till Lejonporten. Vi gör nu ett besök vid Betesda-dammarna och St Anna-kyrkan innan vi börjar vår Via Dolorosavandring till Uppståndelsekyrkan. Vi får tillfälle att vandra omkring i de judiska kvarteren och bl.a. besöka ”Övre salen” där Jesus instiftade nattvarden och där lärjungarna var samlade när ”Den Helige Ande” föll över dem. Dagen avslutar vi med gudstjänst vid Trädgårdsgraven. Middag på hotellet.

7. Vi reser denna dag tillbaka till Döda Havet för att besöka Qumran där man 1947 hittade ”Dödahavsrullar”. Vi ska också få möjlighet att flyta omkring i det salta Döda Havet, 420 meter under Medelhavets yta.  Inför sabbaten tar oss vår buss upp till Jerusalem och Västra muren för att vara där när sabbaten går in. Middag och övernattning på vårt hotell.

8. Efter tidig frukost reser vi till Ben Gurions flygplats för resa hem till Göteborg 09.55. Vi landar i Göteborg kl 17.10. Vi har nu många härliga upplevelser med oss hem från ”Det Heliga Landet”.