Följ med till det heliga landet med Mats Linde och Lennart Johnsson

Följ med till det heliga landet på en oförglömlig 10-dagars rundresa. En färd genom århundraden, från kulturens gryning till den moderna staten Israels framväxt i modern tid till dags dato. 

Vi kommer att besöka välkända platser, Nasaret, Betlehem, Jeriko, Genesarets sjö och Herodes klippfästning Masada för att nämna några. Vi börjar i Jerusalem, staden som är helig för tre världsreligioner.

 

Allmän information!

Priset för resan är 18 500 SEK* för hotell i dubbelrum, halvpension, inträden, svensk guide m.m.

Anmälningsavgift: 2 500 SEK
* Priset gäller vid 40 resenärer, annars 19 800 SEK

I priset ingår inte: Tillägg för enkelrum (6 100 SEK), luncher, dryck, dricks (8 USD per person/dag till chaufför, guide m fl.). Reservation för prisändringar pga. förändrad växelkurs som ligger utanför vår påverkan (allt enligt konsumentverkets regler)

Pris från:
18 500:-
Dagar:11
En färd genom århundraden, från kulturens gryning till den moderna staten Israels framväxt i modern tid till dags dato.

Vi kommer att besöka välkända platser, Nasaret, Betlehem, Jeriko, Genesarets sjö och Herodes klippfästning Masada för att nämna några. Vi börjar i Jerusalem, staden som är helig för tre världsreligioner.
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 – Onsdag 20/5
Resdag och ankomst till Jerusalem

Avresa Göteborg Landvetter Airport kl 10:55. Vi mellanlandar i Istanbul och landar 19:05 på Ben Gurion i Tel Aviv. Buss tar oss sedan till Jerusalem Gate Hotel, 43 Yirmiyahu Street, där vi ska bo i fem nätter.

Dag 2 – Torsdag 21/5 (Kristi Himmelsfärds dag)
Heldag i Gamla Jerusalem

Vi börjar dagen vid Olivberget med den fantastiska utsikten över Jerusalem. Sedan vandrar vi ”Hosiannavägen” via Dominus Flevit-kyrkan (”Herren gråter”) till Getsemane örtagård, där vi firar Mässa. Vi fortsätter sedan till Davids stad och lär oss mycket om Gamla Testamentets historia och profeten Jesaja m. fl.

Vi besöker St Peter i Hanegället, som kyrkan kallas vid Kajafas palats, där Petrus förnekade Jesus. Därifrån vandrar vi upp till Sions berg med Övre Salen (där nattvarden instiftades) till Kung Davids grav och Davidson Center.
Vi går vidare in i Gamla stan till 
Västra muren, den s. k. Klagomuren.

Dag 3 – Fredag 22/5
Jeriko, Masada och Döda Havet

Vi åker mot Jeriko för att stanna till i världens äldsta stad. Där kan vi bland annat se mullbärsfikonträdet (sykomor), en sådan som Sackaios klättrade upp i. Vi kommer också att se Frestelsens berg.
Vi åker vidare till Qawer-al-Yahud, platsen där Johannes döpte Jesus och Qumran, platsen där Döda Havsrullarna hittades. Sedan fortsätter vi till Masada, där vi tar linbanan upp och ner. Efter Masada stannar vi till för bad vid Döda Havet, så att den som vill får pröva på hur det känns att flyta i det salta vattnet, innan vi reser tillbaka till Jerusalem.

Dag 4 – Lördag 23/5
Heldag i Jerusalem

Vi börjar dagen vid Lejonporten och innanför den ligger S:ta Annas kyrka och Betesdadammarna, som är väl värda ett besök. Här börjar vår ”långfredagsvandring” tillsammans med den lidande Jesus längs Via Dolorosas 14 stationer till Uppståndelsekyrkan som är den sista stationen.
Dagen avslutar vi med att fira en Mässa i Go
rdons Golgata, också kallad Trädgårdsgraven, utanför gamla stadsmuren och nära Damaskusporten. Det är en mycket vacker trädgård, som ger möjlighet till reflektion och vila.

Dag 5 – Söndag 24/5
Yad Vashem, Ein Karem och Betlehem

Vi åker för att få en inblick i bl a judarnas historia till Yad Vashem (Förintelsemuséet). Vidare till Ein Karem, en by utanför dåvarande Jerusalem. Det är platsen där Johannes Döparen föddes och där Jungfru Maria hälsade på hos Elisabeth. Dagen avslutar vi med besök i Betlehem med Födelsekyrkan och Herdarnas äng, där vi firar Mässa.

Dag 6 – Måndag 25/5
Nasaret, Tabor, Kana och Tiberias

Vi lämnar vårt hotell i Jerusalem och reser till Jesu barndomsstad Nasaret.

Vi besöker Bebådelsekyrkan, där vi kan se Marias hus och sedan St Josefs kyrka, som är byggd ovanpå Josefs ”snickeri”. Vi åker sedan till Nazareth Village, som visar hur man bodde och levde på Jesu tid. Efter besöket där åker vi vidare till berget Tabor, platsen dit Jesus tog några lärjungar för att få se en uppenbarelse av Moses och Elias. Sedan bär det av till Kana, där Jesus gjorde det första undret vid ett bröllop, innan vi kommer till Tiberias. Där ska vi bo i tre nätter på King Solomon Hotel, HaShomer Street 23.

Dag 7 – Tisdag 26/5
Runt Genesarets sjö

Vi besöker först Magdala, där det finns mycket intressanta utgrävningar som visar hur samhället såg ut på Jesu tid.
Efter en härlig båttur på Genesarets sjö, med Bibelläsning och sång, blir det Petrusfisk till lunch innan vi åker vidare till

Saligprisningarnas berg
Därefter firar vi Mässa vid 
Tabgha, platsen där Petrus fick bekänna Jesus efter uppståndelsen. Sedan tar vi oss vidare till Kafarnaum, där Jesus bodde under sin aktiva tid. En på den tiden mycket central och viktig mötesplats. Vi kommer att få stifta bekantskap med utgrävningar av den ”första kyrkan”. Här kommer vi också att få se Petrus hem och synagogan, där Jesus firade sabbat.
Sedan avrundar vi dagen med ett besök i den högt belägna staden
Safed, där vi får se den gamla pittoreska stadsdelen

Dag 8 – Onsdag 27/5
Golanhöjderna, Tel Dan, Banias - Caesarea Filippi,

Vi åker upp till Golanhöjderna, Israels norra gräns mot Libanon och Syrien, och besöker Tel Dan, Banias, ett naturreservat, Caesarea Filippi och andra intressanta platser.

Dag 9 – Torsdag 28/5
Kamelberget, Haifa, Caesarea Maritima och Tel Aviv

Vi lämnar Tiberias och åker mot Karmelberget och Haifa. Namnet Karmel betyder fruktträdgård och bergets högsta punkt är 552 m.ö.h. med ett iögonfallande läge. Haifa är en modern stad, som ligger väldigt vackert vid havet.

Vi åker vidare till Caesarea Maritima. Här finns resterna av mäktiga byggnadsverk som byggdes av kung Herodes år 22 före Kristus. Samme kung gjorde senare Caesarea till den näst största staden i Judeen efter Jerusalem. Det tog honom 12 år och staden fick sin stora hamn, en amfiteater och en akvedukt.

På kvällen buss till Tel Aviv, där vi ska bo den sista natten på Ruth Daniel Residence Hotel, Jerusalem Blvd 47.

Dag 11 – Lördag 29/5
Ledig dag i Tel Aviv och senare på eftermiddagen en promenad i Jaffa

Tel Aviv är en modern stad och här finns möjlighet att shoppa, promenera eller kanske rent av bada och sola.

Jaffa är en av världens äldsta hamnstäder. Den har varit en viktig stad i världshistorien och nämns vid ett flertal tillfällen i Bibeln. På eftermiddagen promenerar vi igenom de vackra och exotiska kvarteren och ser på dess bibliska och historiska sevärdheter.

På kvällen äter vi middag på vårt hotell innan vi åker ut till Ben Gurion flygplatsen

Dag 11 – Lördag 31/5
Hemresa

Vårt flyg avgår 00:50 lokal tid och vi mellanlandar i Istanbul och ankommer Göteborg Landvetter Airport 10:00.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/5GöteborgFölj med till det heliga landet med Mats Linde och Lennart JohnssonMer än 818 500:-BokaMer information