Historiska Etiopien

En spännande resa till historiska Etiopien 20-29 oktober 2017 tillsammans med etiopienkännaren Lars Hjort.
Resa från Helsingfors innehåller ett flygtillägg.

Status:
Fullt

Program

Program

Fredag 20 okt.

Direktflyg från Arlanda med Ethiopian Airlines till Addis Abeba där vi landar dagen efter. Flyg från Helsingfors till Addis Abeba.

Lördag 21 okt.

Vi landar på Bole International Airport och blir mötta av King Tours representant. Här ordnar vi med formaliteter med våra visum. Vår buss tar oss sedan till vårt hotell Kaleb Hotel för frukost. Därefter åker vi upp på Entotoberget och får en fantastisk utsikt över Addis Abeba. Denna vår första dag i Etiopien innehåller flera besök, bl.a. Meneliks palats och Mariamkyrkan. Vi kommer också att hinna med Nationalmuseum med bland annat Lucyutställningen. Vi gör ett stopp i heliga Trefaldighetskyrkan där kejsare Haile Selassie är begravd. Efter detta gör vi en rundtur i Afrikas ”huvudstad”. Vi åker till vårt hotell för lite vila innan vi ska bekanta oss med det etiopiska köket.

Söndag 22 okt.

Dagen blir en dag med sightseeing. Den som vill erbjuds att fira gudstjänst i någon kyrka. Vi kommer sedan ägna dagen åt att ytterligare bekanta oss med Den Nya Blomman (Addis Abeba). Mercato, en av Afrikas största marknader, besöker vi och det blir också tid för lite shopping. Vi avslutar dagen på restaurang med traditio­nell etiopisk mat, dans och musik.

Måndag 23 okt.

Dagen börjar med transfer till flygplatsen för flyg norrut till Bahir Dar vid den stora Tanasjön. Vi kommer denna dag att besöka genuina ortodoxa kloster med fantastiska kyrkmålningar. Har vi tur kommer vi att få se flodhästar och folk som färdas på sjön i vassbåtar. Vi har vår lunch med oss och äter den på trevlig plats. Under eftermiddagen besöker vi Tisisats Falls (Blå Nilenfallen), som också är en av Nilens källor. Vi besöker den portugisiska bron från 1600-talet. På kvällen blir det middag på hotellets terrass. Vi bor på Grand Resort Hotel.

Tisdag 24 okt.

Denna dag bli det bussfärd till Gonder, rikets centrum på 1600-talet. Vi färdas genom ett dra­matiskt höglandskap. I Gonder besöker vi de kungliga slotten, bland annat kung Fasiladas slott från 1600-talet. På programmet står också Debre Berhan Selassie kyrkan med gamla ikonmålningar och Quasam Mariams slottsruin. Dagen avslutas med middag på vårt hotell Taye/Goha Hotel.

Onsdag 25 okt.

Morgonflyget tar oss till Axum, som är Etiopiens historiska hjärta. Dagen blir fylld av intryck med besök i Mariamkyrkan där det judiska templets förbundsark, enligt traditionen, förvaras. Vi ser på de urgamla obeliskerna från förkristen tid. På programmet står också Arkeologiska museet, Kung Kalebs bad och grav, samt drottningen av Sabas palats. Hit kom kristendomen på 300-talet. Axum är ett av Unescos världsarv. Middag på vårt hotell Consular Hotel.

Torsdag 26 okt.

Flyg till Lalibela. Vi besöker ännu ett av Unescos världsarv. Här högg kung Lalibela på 1200-talet ut 12 olika kyrkor ur berget. Blland annat besöker vi Giorgis och Mariamkyrkorna. Dessa kyrkor hör till de största sevärdheterna i Etiopien. Kanske är detta resans höjdpunkt! Middag och övernattning på vårt hotell Roha Hotel.

Fredag 27 okt.

Vi tar ett middagsflyg till Addis. På vägen till flygplatsen besöker vi Neacutoleab klippkyrka. Från Addis åker vi till Debre Zeit och installerar oss på vår resort, Kuriftu Hotel, som ligger vid en av stadens vulkansjöar. Här byggde svenskar upp det moderna Etiopiens flygvapen. Middag på hotellets restaurang.

Lördag 28 okt.

Sista dagen i Etiopien. På förmiddagen tar vi det lugnt vid hotellets pool eller njuter av underbara blommor och märkliga fåglar. Efter lunch tar oss den nya motorvägen till Addis, där vi kan hinna med en sista shopping innan vi äter middag. Vår buss tar oss till Bole International Airport för flyg.

Söndag 29 okt.

                      Vi landar på Arlanda eller Helsingfors-Vanda flygplats och säger hejdå till varandra.