En resa i Jesu fotspår med Martin Jonsson

Detta är en resa i Jesu fotspår då vi besöker det land där han föddes och levde i under hela sitt liv. Därför ligger betoningen under resan på bibelundervisning, mässa och vi tar många tillfällen till bön och lovsång! Vi lyfter också fram Guds handlande med det judiska folket och de profetiska löften som i Bibeln knyts till detta folk. Dagarna har oftast högt tempo med mycket intryck! Välkommen med till Israel! 

Vi flyger från Göteborg till Tel Aviv, avresa från Köpenhamn på förfrågan.

Pris från:
17 895:-
Dagar:9
- Reguljärflyg Göteborg – Tel Aviv t/r
- Halvpension under resan
- En lunch med Petrusfisk
- Svensktalande guide
- All transfer och inträden enl. program.

Ingår inte: enkelrumstillägg 4950 SEK (bokas på förfrågan). Dryck & luncher, dricks 15 US dollar per person/dag till chaufför, guide och hotellpersonal som bär väskor m.m.
Avbeställnings- försäkring och/eller semesterförsäkring.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Program

Dag 1.
Vi reser från Göteborg och landar på Ben Gurion, Tel Aviv på kvällen. Transfer till Netanya med middag och övernattning på vårt hotell där.

Dag 2.
Vi reser norrut och vårt första stopp blir Caesarea vid havet som byggdes av Herodes den store och där Petrus predikade i Cornelius hus.  Här satt också Paulus fängslad i två år. Vi reser vidare till berget Karmel där Elia kämpade mot Baalsprofeterna. Härifrån har vi utsikt över en stor del av Israel. Vi fortsätter till Meggido med dess dramatiska historia och profetior om den yttersta tiden. Vi anländer till vårt hotell i Tiberias för middag och övernattning.

Dag 3.
Vi startar denna dag med en båttur på Genesarets sjö. Vi besöker de högaktuella och mycket spännande utgrävningarna vid Migdal (Magdala). Vi far vidare för att vandra nedför Saligprisningarnas berg, platsen där Jesus höll sin ”bergspredikan”. Vi vandrar vidare till platsen där Jesus mötte Petrus och de andra lärjungarna efter sin uppståndelse, Tabgha på stranden vid Genesarets sjö. Under denna dag blir vi bjudna på lunch med Petrusfisk.  Färden fortsätter till Kapernaum, den by som Jesus hade som bas för sin offentliga verksamhet. Vi åker sedan tillbaka till vårt hotell för middag och övernattning.

Dag 4.
Vi börjar dagen med att åka upp till Arbelklippan med enorm utsikt över Galiléen och det område där Jesus gick omkring i alla byar. Vi fortsätter till Nasaret och besöker Nazareth Village där vi får resa två tusen år tillbaka och se hur man levde på Jesu tid. Därefter besöker vi Bebådelsekyrkan och Marias källa. Vårt sista stopp i Nasaret är klippan där Nasaretborna ville störta ut Jesus. Vi åker söderut till de varma källorna i Gan Hashlosha där vi stannar och badar. Därefter fortsätter vi söderut genom Jordandalen till Jeriko för middag och övernattning.

Dag 5.
Vi äter frukost i Jeriko, kanske världens äldsta stad vars murar rasade för Israels folk. Vi åker till Jordanfloden och platsen där Jesus döptes, Qasr al-Yahud, precis vid gränsen till Jordanien.  Därefter besöker vi Qumran och får höra om betydelsen av fynden av ”Dödahavsrullarna”. Vi fortsätter utmed Döda havet och avslutar dagen i Ein Gedi, där den unge David gömde sig för kung Saul. Här på jordens lägsta punkt stannar vi för bad i det salta Döda havet, middag och övernattning.

Dag 6.
På morgonen börjar vi färden mot den heliga staden, vi åker upp till Jerusalem! Uppe på Olivberget får vi en underbar vy över staden och får ta del av vad denna plats betyder i Bibeln, idag och i framtiden. Vi går ”hosiannavägen” nedför Olivberget till Getsemane med dess urgamla olivträd. Vi fortsätter in det Judiska kvarteret i Gamla stan med besök på Davidsons Center och orginaltrappan upp till tempelplatsen. Givetvis går vi också fram till Västra muren, judarnas heligaste plats. Middag och övernattning på hotell i Jerusalem.

Dag 7.
Vi reser några kilometer söderut och kommer till Betlehem. Vi stannar vid Herdarnas äng och gör sedan ”sällskap med herdarna” och söker upp platsen där Jesus föddes, Födelsekyrkan vid Krubbans torg, mitt i Betlehem. Vi gör ett besök i en butik som bl a säljer julkrubbor i olivträ. Genom att handla här stöder vi de lokala palestinska kristna. Under eftermiddagen är vi åter i Jerusalem och besöker förintelsemuseet Yad Vashem.  En dag full av intryck! Middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 8.
Denna morgon börjar vi vid Lejonporten i Jerusalems mur. Bredvid denna port finns Betesdadammarna och St:a Annas kyrka där vi får tillfälle att be för den som är sjuk och smörja med olja. Därefter följer vi i Jesu fotspår utmed Via Dolorosa fram till korset och uppståndelsen i den heliga Gravens kyrka. På eftermiddagen har vi ledigt en stund och får tillfälle till att strosa omkring i Jerusalems basarer på egen hand. När dagen går mot sitt slut möts vi till mässa i Trädgårdsgraven. Sista kvällen i Israel med middag och övernattning på vårt hotell.

Dag 9.
Vi har transfer till flygplatsen Ben Gurion och reser hem fulla av intryck och kanske med en inre längtan som säger ”nästa år i Jerusalem”.

Reseledare Martin Jonsson
Reseledare: Martin Jonsson
"Jag heter Martin Jonsson och bor i Varberg sedan drygt 20 år.
 Vid sidan om min tjänst i Apelvikshöjds kyrka leder jag ibland resor till Israel.
 Den kristna kyrkans judiska rötter har alltid fascinerat mig och det fantastiskt att få åka till Bibelns land och möta det folk Jesus tillhörde.
 Annars tycker jag om att vara med mina tre barn, åka skidor och se på hockey och lite till…"

Spara programmet eller skriv ut det här.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/4Flyg från LandvetterEn resa i Jesu fotspår med Martin JonssonMer än 817 895:-BokaMer information