Det heliga landet med Falkenbergs församling 15-23 febr

Resa med Falkenbergs församling till Det heliga landet.

En resa på nio dagar med Israel, Gennesaretsjön, Jerusalem, Betlehem m.m.

Pris från:
19 990:-
Dagar:9
I priset ingår reguljärflyg från Göteborg, del i dubbelrum inkl. halvpension. Alla transporter i Israel, inträden, sightseeing enl. program. Två luncher, varav en med Petrusfisk. Svensktalande guide.

Ingår inte: enkelrumstillägg 6.220 SEK. Dryck & luncher, dricks 25-35 Shekel per/person och dag till chaufför, guide och hotellpersonal som bär väskor m.m.
Avbeställnings-och/eller semesterförsäkring.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Program

Dag 1.
Avresa med reguljärflyg till Tel Aviv och transfer till vårt hotell i Tiberias där vi ska bo vår första natt.

Dag 2.
Resa till Tel Dan och besök. Från Tel Dan reser vi norrut till Caesarea Fillippi besöker platsen där lärjungarna fick bekänna Jesus som Messias. Vi reser längs med gränsen till Syrien tillbaka till Tiberias för middag och övernattning.

Dag 3.
Idag åker vi till Jesu barndomsstad Nasaret där vi gör ett besök i Nazareth Village, där vi även bjuds på lunch. Här har man byggt upp ett område så som det var under Jesus tid i Nasaret. Resan går vidare till Bebådelse-kyrkan där vi kan se Marias hus. Middag och övernattning i Tiberias.

Dag 4.
Vi lämnar hotellet och börjar dagen med en båttur på vår ”söndagsskolesjö”. En magisk känsla. Sedan går färden upp på Saligprisningarnas berg. Vi blir denna dag bjudna på lunch, den berömda Petrusfisken. Vi gästar Magdala och de nya utgrävningarna där. Vidare följer vi Jordandalen till Jeriko där vi kommer att bo på Oasis Jerico där vi äter vår middag. Besöker organisationen Jericho Seeds of Hope

Dag 5.
Vi hoppas hinna med linbana upp till frestelseberget, platsen vid Jordan där Jesus döptes av Johannes döparen. Möjlighet till dopförnyelse och fira mässa. Qumran, platsen där Döda havsrullarna hittades och esséerna bodde. Och under dagen kan du också få pröva hur det känns att flyta i Döda Havet, innan vi reser upp till Jerusalem och resans sista hotell, Prima Park Jerusalem.

Dag 6.
Den här morgonen ska vi åka upp på Olivberget. Här får vi en fantastisk utsikt över den heliga staden. Vi vandrar Hosiannavägen, via Dominus Flevit, där Jesus grät över Jerusalem, ner till Getsemane. Besök i St. Annakyrkan och Betesdadammarna Via Dolorosa till Gravkyrkan och vi avslutar med mässa i Trädgårdsgraven.

Dag 7.
Dag i Jerusalem med vandring på murarna från Jaffa Gate till Sionporten. Vi besöker Davids stad och Siloadammen. Vi går i gamla stan, Dagen avslutas vid Västra muren, även kallad Klagomuren, då judarnas sabbat börjar.

Dag 8.
Vår buss hämtar upp oss och vi reser till Betlehem, staden där både kung David och Jesus föddes, för att bl.a. besöka Födelsekyrkan och Herdarnas äng där vi firar mässa. Här får vi också möjlighet att stödja de kristna palestinierna genom att handla souvenirer i deras butik. Dagen avslutar vi med Middag på vårt hotell.

Dag 9.
Idag reser vi tillbaka till flygplatsen i Tel Aviv och vårt flyg hem.

Anmälan så snart som möjligt. Minimiantal måste vara uppnått senast den 14 dec för att resan ska genomföras. Om tillräckligt många anmält sig då kan det finnas möjlighet att anmäla sig även senare. Vänta alltså inte med anmälan.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
15/2Flyg från LandvetterResa med Falkenbergs församling till Det heliga landetMer än 819 990:-BokaMer information