Det Heliga Landet
Specialresa för funktionshindrade

Resan är anpassad för rörelsehindrade och de som behöver följeslagare under sin resa i Israel och har specialbuss med lift för bl.a. rullstolar. 
Vi har också valt hotellen med omsorg så att allt ska fungera också för den som är rörelsehindrad, vissa av rummen är anpassade för rullstolar.

I den kristna världen var pilgrimsfärder vanliga redan ett par hundra år efter Kristi födelse. 
Att besöka det heliga landet och se de bibliska platserna med egna ögon har sedan dess varit en dröm för många.
Kejsare Konstantins moder Helena lär ha genomfört den första pilgrimsresan till det heliga landet redan år 324 e Kr. Detta är resan för dig som vill se och lära mer om landet!
En resa där vi går lite saktare och tar lite mera tid på varje plats vi besöker. 
Israel är landet som har så mycket att erbjuda. 
Vi besöker många av de platser vi känner igen från Bibelns berättelser och vi gör det i sådan takt att alla hinner med.

Status:
Fullt

Program

Resdag. 17 sept
Vi flyger till Tel Aviv där vår buss och guide hämtar oss för resan upp till Jerusa¬lem där vi kommer att bo på vårt Hotel Ramat Rachel under två nätter. 

Dag 1. 18 sept
Vår första dag i Jerusalem börjar vi med ett besök i Betlehem där vi besöker Födelsekyrkan och Herdarnas äng. 
Sedan tar vår buss oss in till Jerusalem och vi börjar vårt besök med den fantastiska utsikten över den Heliga Staden Jerusalem. Vi står på Olivberget varifrån Jesus lämnade jorden i synlig gestalt och dit han ska komma tillbaka. 
När vi är i Jerusalem kommer vi att bo och äta middag och övernatta på Ramat Rachel. 

Dag 2. 19 sept
Efter frukost reser vi till Israel Museum för att se Ministaden och sedan Yad Vashem, Förintelsemuseet. Vi ska också denna dag besöka Klagomuren samt Trädgårdsgraven. 
Vi reser sedan till vårt hotell David Dead Sea vid Döda Havet där vi äter vår middag och kopplar av. 
Här kommer vi att bo två nätter.

Dag 3. 20 sept
Detta är en ledig dag vid Döda Havet. För dem som har möjlighet finns tillfälle att flyta omkring i det salta vattnet. Vi har gemensam middag på vårt hotell. 
Vi bor vid Döda Havet, jordens lägsta punkt. Det är en annorlunda atmosfär här vid Döda Havet. Det är alltid lätt för den som är stressad att gå ned i varv.

Dag 4. 21 sept
Nu reser vi till Tiberias. Vi gör det längs med Jordanfloden. Men först gör vi ett besök vid platsen där Johannes döparen döpte Jesus. 
Platsen ligger utanför Jeriko vid Jordanflodens utlopp i Döda Havet. Vi ska också besöka Jeriko där vi gör en rundtur i staden, innan vi reser upp till Tiberias och vårt hotell Nof Ginozar. 
Här kommer vi att bo till dess vi reser hem till Norden.

Dag 5. 22 sept
Efter frukost reser vi till Acco för att besöka platsen där korsriddarna hade sin sista utpost. 
Vi reser vidare till Haifa för besök i vid en stadens största sevärdheter, Bahais världscenter med sin fantastiska trädgård. 
Vi reser vidare till Karmelberget och njuter av utsikten över Jisareelslätten. 
Här får vi också höra om kampen mel¬lan Elia och Baalsprofeterna.

Dag 6. 23 sept
Efter frukost börjar vi dagen med att besöka Saligprisningarnas berg, där Jesus höll det vi brukar kalla Bergspredikan. 
Vi kommer denna dag också besöka Kafernaum där Jesus bodde hos Petrus svärmor. Platsen för ”brödundret”, Tabgha, där Jesus bespisade folket blir också ett av besöken. 
Dagen avslutas med en färd på Gennesarets sjö för att sedan avsluta dagen vid Yardenit, dopplatsen där Jor-danfloden börjar sin färd mot Döda Havet. Middag på vårt hotell.

Dag 7. 24 sept
Vi åker denna dag till Nasaret - staden där Jesus växte upp. Där kommer vi att besöka berget där man ville störta ut Jesus efter hans besök i Synagogan. 
Vi besöker också Bebådelsekyrkan som är Mellanösterns största kyrka. På vår väg tillbaka till vårt hotell i Tiberias gör vi ett stopp i Kana där Jesus gjorde sitt första under och förvandlade vatten till det finaste vin. 
Vi reser tillbaka till vårt hotell för middag och övernattning. 

Resdag. 25 sept
Vår buss tar oss i god tid till flygplatsen för resa hem till Norden. Vi får på nytt säga, ”Nästa år i Jerusalem”.