Julkryssning till Kuba och Jamaika 17-28.12.2017

Upptäck fascinerande Havanna, kryssa runt hela Kuba, ta i land på Jamaika och koppla av i sköna Vinjales. Gör intressanta utfärder med Kubaexperten Folke West eller gå i land på egen hand! På den här julkryssningen kombinerar du avkoppling och äventyr precis som du vill. 

Vi inleder vår resa  med att bekanta oss med det facinerande Havanna i två dagar innan vi stiger ombord på vårt kryssningsfartyg Louis Cristal som för oss tryggt från hamn till hamn medan vi sover.  Själva kryssningen tar 7 dygn och vi besöker tre kubanska orter; Havanna, Cienfuegos och Santiago. Som extra bonus gör vi också ett strandhugg i Montego Bay på Jamaika. På de olika orterna kan vi välja mellan en intressant Folke West exkursion eller ta oss runt på egen hand. Efter själva kryssningen väntar oss två  vilodagar i den av Unesco skyddade natursköna Vinjales dalen. Med buss skulle det bli över 30 tunga mil på gropiga kubanska vägar. Nu åker vi runt hela Kuba på vårt flytande hotell Louis Cristal. 

Dagsprogram:

 1. Resan inleds söndagkväll i Havanna!
 2. På måndag blir det en trevlig utfärd i Havanna med gamla klassiska dollargrin samt en rundvandring i den av Unesco skyddade gamla staden. På måndagkväll  är det dags att stiga ombord på  vårt kryssningsfartyg Louis Cristal där vi intar välkomstmiddag 
 3. På tisdagen är det en intressant Hemingway-utfärd med Kubaexperten Folke West. På eftermiddagen återkommer vi till Louis Cristal som lättar ankar klockan 16.
 4. På onsdagen är det havsdag med kryssningsklubb ombord. Folke West föreläser om Kubas folk och fä.
 5. Torsdag besöker vi det  franskbetonade vackra Cienfuegos.
 6. Fredag erbjuds calypso- och reggaetoner på färggranna Jamaika. 
 7. Lördag  blir det exotiska Santiago de Cuba, musikens mecka och revolutionens vagga.
 8. Söndag blir det havsdag. Folke West håller kryssningsklubb ombord och berättar om Kubas dramatiska historia och rika kultur samt framtidsutsikter.  
 9. Måndag morgon återvänder vi till Havanna och efter halva dagen blir det transfer till Vinjales där vi kopplar av i två dygn i den natursköna dalen.
 10. Onsdag börjar hemfärden med KLM flyg via Amsterdam till Helsingfors .

Vårt fartyg Louis Cristal är ett finskbyggt ståtligt fartyg , inte fär stort och inte för litet, utan just lagom för att vara trivsamt ,162 m långt, nio våningar, och med 480 hytter. Fartyget har fyra restauranger, buffet och olika à la carte. Det finns fyra barer, sportpub, diskotek och teatersalong.
Swimmingpool, gym med massage, jacuzzi och bastu håller oss i form och förutom soldäck så är akterdäcks sundownterasser i de olika våningarna speciellt attraktiva.
Klubblokal, internethörna, fotoshop, taxfree shop, skönhetssalong och läkarstation betjänar nästan dygnet runt. På kvällen lockar en stilig showteater och ett stort diskotek samt ett casino där man kan pröva sin lycka!

Varje kväll bjuds det på en ny show i den eleganta showteatern, och därtill bjuds det på gästspel av lokala kubanska artister i tre olika städer, cirkus i Havanna, afrodans i Santiago och flamenco i Cienfuegos. Det är precis som iland på Kuba, musik och dans hela dagen lång! 

Hytterna är väl tilltagna med TV, telefon, kylskåp, hårfön, dusch och toalett. Hytterna städas dagligen under kryssningen.

Folke West håller dagligen kryssningsklubb ombord före middagen där han berättar om Kubas historia och nutid, om kommande utfärder och övriga aktiviteter. Utfärderna behöver inte beställas i förväg utan kan reserveras ombord. 

Resans pris är 3245 euro/person i dubbel innerhytt, i fönsterhytt 3495 euro. 

I priset ingår:

 • Hotell i Havanna och Vinjales dygn i 3 dygn
 • Hytt i premier klass ombord på Louis Cristal 7 dygn 
 • 2 utfärder med Folke West i Havanna och 1 i Santiago. 
 • Halvpension i Havanna och Vinjales
 • All inclusive ombord i 7 dygn-
 • Flyg till Havanna tur/retur,  transfer mellan hotell och fartyg i Kuba.
 • Svenskspråkig guidning under kryssningen  

OBS! Utfärderna i Jamaika och Cienfuegos beställs och betalas ombord!
 

Status:
Fullt