Katrineholms resa i Luthers fotspår 2017

I Luthers fotspår - Katrineholms resa
4-8 september 2017

Vi besöker platser som alla har anknytning till Martin Luther och hans liv. Vi gör också besök på Johann Sebastian Bach Museum, för att på detta sätt få kontakt med den store organisten och kompositören.

 

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dag 1. Vi flyger från Stockholm till Berlin. På flygplatsen i Berlin hämtar oss bussen som ska ta oss igenom Tyskland till Wittenberg. Under eftermiddagen kan vi checka in på vårt hotell, Acron Hotel där vi denna kväll också äter vår välkomstmiddag.

Dag 2. Dagens program: Wittenberg-Eisleben-Erfurt. Efter frukost kommer vår lokala guide för att vi ska besöka Stadskyrkan St. Marien, slottskyrkan och Lutherhaus i Wittenberg. Vi reser sedan vidare till Eisleben för besök av Petri-Pauli-Kirche, där Luther döptes samt Luthers födelsehus. Lokal guide. I St. Petri-Paulikyrkan ger man också en liten kollekt. Middag och övernattning på InterCity Hotel i Erfurt. Körtiden mellan Wittenberg- Eisleben är cirka två timmar och mellan Eisleben-Erfurt cirka 1,5 timme.

Dag 3. Hela dagen tillbringas i Erfurt. Boendet är centralt och vi går tillsammans till Augustinerklostret och rundvisningen med lokal guide som tar ca en timme. Sedan går vi till Mariendom med dess konstskatter. Eftermiddagen är fri och reseledaren ger tips om vad som finnas att göra. I Erfurts Gamla stad med Krämerbrücke finns det mycket att se på. Här är det alltid trevligt med ledig tid för egna besök. Middag på hotellet.