Klassisk Rundresa Israel, 13 november 2020

Klassisk rundresa Israel med kulturellt perspektiv.
Korsriddarna, Medelhavets skatter, utflykter kopplade till biblisk historia, sol, bad, vin och god mat.
Här finns så mycket att göra så tiden kanske inte räcker till!

 

Pris från:
20 900:-
Dagar:11
Reguljärflyg från Göteborg. Flygtillägg kan förekomma.
Vi hjälper dig gärna med inrikesflyg från andra delar av Sverige.
Del i dubbelrum,
Halvpension, 2 extra luncher, all transfer, alla utfärder enl. program, svensktalande inhemsk guide, svensk reseledare.
Boka resa

Program

Dag 1 
Vi landar på Tel Avivs flygplats Ben Gurion där King Tours representant tar emot oss. Vi åker från flygplatsen upp till Jerusalem och checkar in på vårt hotell.
Vi äter vår middag tillsammans för att också få information om den kommande veckan.

Dag 2 
Jerusalems gamla stad,igår och idag.
Bussen hämtar oss efter frukost och vi inleder dagen med ett besök på Tempelberget. Det är inte alltid det är tillgängligt, varför morgonen är den bästa tiden för ett besök.
Vi tar en promenad från Lejonporten för att börja vår vandring på Via Dolorosa till Heliga Gravens kyrka. Vi besöker denna dag också Sions berg och Västra muren, i folkmun kallad Klagomuren.
Vi har också några besök till som vi får se om vi hinner med. Annars kommer de nästa dag.
Middag på vårt hotell.

Dag 3 
Betlehem, muren och det moderna Jerusalem.
Denna dag är vi tillbaka i stadsmiljö och vi kommer att passera en nyckelgräns till det moderna Mellanösterns politiska och religiösa situation; muren mot Västbanken. Vi kommer att möta palestinska hantverkare samt besöka några av kristendomens allra viktigaste platser. Vi vandrar i historiens labyrinter överallt där vi rör oss. Under eftermiddagen kommer vi att ta oss tillbaka till Jerusalem och besöka Förintelsemuseet Yad Vashem för några timmars vandring på egen hand.
Knesset och Menoran besöks också.
Vi äter vår middag på vårt hotell. Kvällen inbjuds vi att besöka ”strosgatan” Ben Yehuda, där vi strövar omkring tillsammans med alla andra.
Jerusalem by night.

Dag 4 
Juda öknen och Döda havet.
Den här dagen ska vi ta oss till jordens lägsta punkt Döda Havet. Vi ska nu mer än 400 meter under Medelhavets yta. Vårt första stopp blir vid Qumran. Det var här som man 1947 hittade Döda Havsrullarna. Vi reser vidare söderut för att ta linbanan upp på den mäktiga Masadaklippan. Här kommer vi att få en spännande historia berättad för oss om vad som hände när den romerska hären belägrade området. Att vandra omkring bland ruinerna och se det delvis restaurerade palatset är spektakulärt. Efter detta väntar en enorm upplevelse: den som vill ska få flyta omkring i det salta Döda Havet. Det är en välgörande händelse för hela kroppen. Under eftermiddag reser vi till Tiberias för middag och övernattning.

Dag 5 
I Jesus fotspår; Galiléen och Gennesarets sjö.
Vi börjar dagen med att resa till Nasaret, staden där Jesus växte upp och levde till han började sin offentliga verksamhet. Här besöker vi de kända platserna. En av de i särklass mest bestående intrycken från en resa till Israel är en båttur på Gennesarets sjö. Det är en underbar upplevelse att resa med båt och njuta av omgivningarna från ”sjösidan”. Här finns mycket spännande för oss att upptäcka. Vi besöker också de kända platserna Saligprisningarnas berg och Kafernaum. Vi äter vår middag och övernattar i Tiberias.

Dag 6
Antikens Israel.
Vi reser vidare mot Akko. Nu ska vi tala mycket om korsriddarna, en spännande del av historien. 
Från Akko reser vi till Haifa för att bl.a. njuta av Bahaíträdgården. Från Haifa blir det vägen längs havet söderut till Caesarea och de fantastiska utgrävningarna i Kung Herodes stad.
Vi reser vidare till Tel Aviv där vi äter middag på hotellet.
Vi bor centralt i staden och vi får möjlighet till shopping eller att gå till strandpromenaden för att flanera vid Medelhavets strand.

Dag 7 
Tel Aviv på egen hand.
Sol, bad, shopping eller varför inte ett besök i det gamla Jaffo. Här finns mycket att göra så tiden kanske inte räcker till utan vi får säga ”nästa år i Israel igen”. Vår guide kommer att ge förslag för vår lediga dag i den spännande staden Tel Aviv.
Vi har ingen buss denna dag.
Middag på kvällen på hotellet.

Dag 8
Vi har transfer till Ben Gurions flygplats och våra olika flyg till Norden. Vår guide och reseledare är med och hjälper till med incheckning.

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
13/11GöteborgKlassisk Rundresa IsraelMer än 820 900:-BokaMer information