Kommer snart: Klassisk rundresa Jordanien 2021

Vill man göra en kulturresa som rymmer det mesta; historiska byggnader och platser, spännande miljöer kombinerat med sol och bad, så är Jordanien rätta resmålet. Landet har en historia och kultur som sträcker sig flera tusen åt tillbaka i tiden. Här finner vi kultur, heliga platser och äventyr i olika former; biblisk historia, gömda städer, ruinstäder, spektakulära ökenlandskap, kulturskatter och naturupplevelser.
Vi besöker också kristna lämningar vid Jordanfloden och den största höjdpunkten på resan, den rosaskimrande staden Petra. Vid badar i Röda Havet vid Aqaba och flyter i Döda havets salta vatten. Välkomna till en spännande resa.

Vi flyger från Arlanda till Amman.
Om avreseorten inte passar - hör av er så hjälper vi till med avresa från annan ort.*
King Tours kan också hjälpa till med anslutningsflyg eller tåg från andra platser i Sverige.

*avgift kan tillkomma

Program

Dag 1.
Avresa från Stockholm/ Arlanda övriga avresorter på förfrågan, till Jordaniens huvudstad Amman. Vi blir mötta på flygplatsen och har transfer till vårt hotell för middag och övernattning.

Dag 2.
Direkt efter frukost börjar vårt äventyr. Vi börjar med en stadsrundtur i Amman där vi bl.a. får se Citadellet och det lilla arkelogiska museet. Därefter bär det av till en av världens bäst bevarade romerska huvudstäder i Dekapolisområdet, Jerash. Staden gömdes under århundraden i sand innan den grävdes ut och restaurerades. Den är ett utmärkt exempel på hur en romersk stad var uppbyggd. Vi finner befästningar, tempel, bad, kolonnkantade gator, teatrar, affärer och sofistikerade vattenledningsverk. Att vandra genom Jerash är som att färdas tillbaka i tiden. Tillbaka på hotellet äter vi middag.

Dag 3.
På programmet denna dag är mycket som vi ska se. Vi börja med att resa till Mt. Nebo. Det var här som Moses stod och såg ut över det förlovade landet. Vi tar den 5000 år gamla ”Kings Highway” via Madaba, där den mest kända mosaiken är den palestinska kartan som föreställer det heliga landet och dess omgivningar. På vår väg söderut längs Kings Highway gör vi olika stopp för att njuta av vår resa. Innan vi når Petra för middag och övernattning, gör vi ett kort besök vid korsriddarborgen Scoubak.

Dag 4.
Petra är den kanske mest fascinerande platsen i Jordanien och ett av världens sju ”nya” underverk. Klippstaden som grundades av det arabiska nomadfolket nabatéerna, är uthuggen ur den lax och kanelfärgade sandstenen. Det som gör Petra så mystiskt är dess läge djupt inne i ett smalt bergspass mellan branta klippor. Under vår guidade tur får vi se de största sevärdheterna och bakom nästan varje hörn väntar en överraskning. Helt oförglömligt! Petra kan inte beskrivas i ord – det måste upplevas.  Fulla av intryck lämnar vi Petra sen e.m och reser till Aqaba där vi checkar in och äter middag.

Dag 5.
På förmiddagen finns det tid för sol och bad. Idag åker vi till det dramatiskt ökenlandskap i beduinernas ökendal, Wadi Rum. Än idag lever här beduinstammar som försöker bevara sina uråldriga traditioner. Under vår Jeep-safari får vi uppleva den märkliga naturens skiftningar och uppleva det som även fascinerade Lawrence av Arabien. Vi gör detta för att få uppleva solnedgången i Wadi Rum. På kvällen vänder vi tillbaka till vårt hotell i Aqaba, där vi äter vår middag.

Dag 6.
Idag njuter vi av vår lediga dag i Aqaba vid Röda havet, med sol och bad. Vi äter vår middag på hotellet.

Dag 7.
Efter frukost reser vi till jorden lägsta punkt, Döda Havet. Här får vi möjlighet att njuta av det salta vattnet i Havet eller bara har det skönt o hotellets olika pooler. Vi har middag på hotellet.

Dag 8.
Vi har ledig morgon på hotellet innan vår transfer tar oss upp till flygplatsen Queen Alia flygplats i Amma för flyg hem till Skandinavien.