Klassisk rundresa med klippstaden Petra och Döda havet

Klassisk rundresa med klippstaden Petra och Döda havet

Vill du göra en kulturresa som rymmer det mesta? Vill du bekanta dig med historiska byggnader och platser samt spännande miljöer, och kombinera dem med sol och bad? Då är Jordanien det rätta resmålet.

Landet har en historia och en kultur som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Här finner vi kultur, heliga platser och äventyr i olika former; biblisk historia, gömda städer, ruinstäder, spektakulära ökenlandskap, kulturskatter och naturupplevelser.

Vi besöker kristna lämningar i Jordanfloden och den höjdpunkten på resan - den rosenskimrande staden Petra. Vi övernattar under stjärnorna i öknen Wadi Rum, badar i Aqaba vid Röda havet och flyter i Döda havets salta vatten.

Välkommen på en spännnande resa!

Pris från:
17 900:-
Dagar:10
Reguljärflyg t/r från Stockholm.
Flygtillägg kan förekomma från övriga avreseorter såsom Helsingfors, Köpenhamn, Oslo och Göteborg för aprilresan. I oktober är priset inräknat.

Inkvartering i 4-stjärniga hotell i dubbelrum.

Halvpension. Svensk reseledare.

Sightseeing och inträden enl. programmet, engelsktalande lokal guide

Transfer

Boka resa

Program

Program
Dagsprogram
 1. Ankomst till Amman 
 2. Jerash
  Direkt efter frukost börjar vi vårt äventyr. Vi gör först en stadsrundtur i Amman där vi bland annat får se Citadellet. Vi ser också den moderna delen av staden. Därefter bär det av till en av världens bäst bevarade romerska huvudstäder i Dekapolisområdet, Jerash. Staden gömdes under århundraden i sand innan den grävdes fram och restaurerades. Staden är ett utmärkt exempel på hur en romersk stad var uppbyggd. Här finner vi befästningar, tempel, bad, kolonnkantade gator, teatrar, affärer och sofistikerade vattenledningsverk. Att vandra genom Jerash är som att färdas tillbaka i tiden. Detta är den bäst bevarade romerska staden utanför Italien.
  Vi besöker också borgen Aljon innan vi åker tillbaka till hotellet i Amman och äter middag.
 3. Amman - Madaba - berget Nebo - Kerak – Petra
  Efter frukost åker vi upp till berget Nebo. Där stod Moses och såg ut över det förlovade landet, dagens Israel. Vi tar oss vidare till Madaba där vi ser den kända mosaiken med kartan som föreställer det heliga landet och dess omgivningar. På vår väg söderut reser vi på Kings Highway till Petra. Vi besöker också den välbevarade korsriddarborgen Kerak. Den byggdes för att skydda det romerska rikets gränser och handelsvägarna till Röda havet. Borgen var på sin tid ett av korsfararnas starkaste fästen från Aqabaviken upp till Turkiet. Utsikten är vidunderlig. På kvällen når vi vårt hotell i Petra, äter middag och får en god natts sömn.
 4. Petra
  Petra är den kanske mest fascinerande platsen i Jordanien och ett av världens sju nya underverk. Klippstaden som grundades av det arabiska nomadfolket nabatéerna, är uthuggen ur den lax- och kanelfärgade sandstenen. Det som gör Petra så mystiskt är dess läge djupt inne i ett smalt bergspass mellan branta klippor. Under vår guidade tur får vi se de största sevärdheterna och bakom nästan varje hörn väntar en överraskning.
  Det här är något helt oförglömligt! Petra kan inte beskrivas i ord, det måste upplevas.
  Fulla av intryck lämnar vi Petra sen eftermiddag. Vi bor med en vidunderlig utsikt över bergsmassiven och Petra. Under kvällen bjuder vår guide på ännu mera upplevelser. 
 5. Lilla Petra & Wadi Rum
  Efter frukost gör vi ett besök i Lilla Petra, platsen där man hade sina bostäder. En spännande upplevelse innan vi lämnar Petra för denna gång.
  Vi kör vidare söderut till Wadi Rum där nya upplevelser väntar. Vi åker genom det dramatiska ökenlandskapet i beduinernas ökendal, Wadi Rum. Än idag lever här beduinstammar som försöker bevara sina uråldriga traditioner. Under vår Jeepsafari får vi uppleva den märkliga naturens skiftningar och ta del av det som även fascinerade Lawrence av Arabien.
  Kvällen och natten bjuder på något annorlunda: Vi ska övernatta på en campingplats i Wadi Rum. Vi sover naturligtvis i sängar och i egna tält.
  Under kvällen har vi stort grillparty under öknens stjärnor.
 6. Aqaba
  Vi lämnar Wadi Rum för att resa vidare till Aqaba och vårt hotell där för en ledig dag med sol och bad. Här badar vi i hotellets pooler eller i Röda havet ute vid Tala Bay. Middag på hotellet.
 7. Aqaba
  Vi tar en ledig dag för att njuta av sol och bad. Den som önskar kan göra göra en utfärd på egen hand. 
 8. Aqaba - Döda havet
  Under eftermiddagen reser vi vidare till jordens lägsta punkt, Döda havet som ligger 427 meter under havet. Här får vi möjlighet att flyta som korkar i det salta vattnet. Vattnet här har en otrolig flytkraft tack vare den höga salthalten. Det är tio gånger saltare än vattnet i oceanerna. Vi kan naturligtvis också njuta vid hotellets olika pooler och spaavdelningar. Middag på hotellet.
 9. Döda havet
  Denna dag är vi lediga och kan njuta av vad hotellet har att erbjuda, exempelvis spa eller bara sol och bad. Middag på hotellet.
 10. Döda havet - Amman
  Transfer till Ammans flygplats där det är dags att ta farväl av detta fascinerande, magiska land. Reguljärflyg till Skandinavien.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/10Stockholm ArlandaJordanien Klassisk rundresa med klippstaden Petra och Döda havet517 900:-BokaMer information
4/10KöpenhamnJordanien Klassisk rundresa med klippstaden Petra och Döda havet117 900:-BokaMer information
4/10GöteborgJordanien Klassisk rundresa med klippstaden Petra och Döda havet417 900:-BokaMer information