Klassisk rundresa till det fantastiska Sicilien

Fantastisk rundresa Sicilien erbjuder vi en under hösten och en på våren. Välkommen med.

Programmet nedan.

Status:
Fullt

Program

Program

Program

  1. Vi flyger till Catania Air port på Sicilien där gruppen samlas. Vi har transfer till vårt hotell Excelsior Mercur som är ett fyrstjärnigt hotell. Där får vi våra rum och får ledigt fram till vår första middag på Sicilien.

  2. Efter frukost tar vår Guide oss till Vilkanen Etna och senare till Taormina. På Etna kommer vi att befinna oss på 1900 meters höjd över havet med en vidunderlig utsikt över området. För den som vill finns ytterligare 1000 meter att bestiga, men då med linbana. Linbanan betalas av de som vill upp till denna höjd.

    Nästa stopp blir Taormina. Vi har lagt in ett besök på den stora fina grekiska teatern. Sedan har vi lite ledighet på den berömda ”Corso Umberto” för shopping eller bara strosa omkring. Vi vänder tillbaka till vårt hotell för middag och övernattning.

  3. På programmet denna dag står det Syrakusa. Härifrån kom St. Lucia som vi firar den 13 dec. varje år. Under vårt besök kommer vi att besöka många av de historiska platserna samt de olika arkeologiska utgrävda områden. Bl.a. den Grekiska teatern och den romerska amfiteatern. Vi blir erbjudna att äta lunch innan vi fortsätter vår upptäcktsfärd med besök på Apollotemplet och den fantastiska barockkatedralen. Efter våra många intryck och upplevelser reser vi tillbaka till vårt hotell. Vi äter vår middag och njuter av den fantastiska maten från Sicilien.

  4. Denna dag lämnar vi vårt hotell efter frukost för att resa till den norra delen av Sicilien. Vårt hotell har namnet St. Lucia. Här får tillfälle till avkoppling på den fantastiska stranden. Vi ska denna dag också besöka Norman Katedralen som är fiskarnas speciella katedral.Vi har middag på vårt hotell.

  5. Palermo – Monreale. Med stor förväntan reser vi till Palermo efter frukost. Här har vi lokal guide som kommer att visa oss det som är intressant i staden, Katedralen. Palatine Kapellet, m.m. Vi ska också till Katedralen i Monreale, för att se de fantastiska mosaikerna. Dessa är något av det mest fantastiska mosaikerna i världen. Efter en upplevelserik dag tar vi oss tillbaka till vårt hotell för middag och vila.

  6. Sicilien har inte bara god mat, fantastisk historia och trevliga människor att erbjuda, utan också stora naturupplevelser. På programmet denna dag står naturupplevelser men också djupdykning i historien. Vårt första stopp blir i Gangi som är en av Italiens vackraste dalar. Här gör vi en vandring för att se kost och kultur. Vi ska in i ”hjärtat” av Madonie naturpark. Vi ska också besöka Castle of Ventimiglia och barockkapellet. Här ska vi också göra besök för att prova typiska produkter från Sicilien. Middag på hotellet.

  7. Vi lämnar nu vårt hotell Santa Lucia. Vårt första stopp denna dag blir Piazza Armerina och besök vid Roman Villa del Casale. Vi reser vidare till Caltagirone en vacker stad känd för sin keramik. Detta är vår sista rundresedag innan vi kommer tillbaka till vårt hotell Excelsior Mercure i Catania för middag och övernattning.

  8. Vi har ledig förmiddag innan vi har transfer till flygplatsen och vårt flyg hem till Norden kl. 15,50