Klassisk rundresa till Israel och Jordanien

Klassisk rundresa till Israel - Jordanien

Detta är en kombinationsresa där vi besöker två spännande länder på en och samma resa. Vi har tio dagar på oss vilket gör att vi i lugn
och ro hinner se det mesta och det bästa av vad dessa två upplevelserika länder har att bjuda på. Vi möter både den bibliska berättelsen
och den rika kulturen, samtidigt som vi tar del av de moderna länderna och människornas liv och vardag. Vi möter vacker natur,
hissnande ökenlandskap, spännande städer, god mat och oförglömliga platser.

Pris från:
22 900:-
Dagar:10
Reguljärflyg från Göteborg, Stockholm,
Köpenhamn, Oslo, och Helsingfors till Tel Aviv. Flygtillägg kan förekomma
på grund av avreseort. Del i dubbelrum, halvpension under resan, all
transfer. Inträden enl. program, svensktalande guide i Israel och engelsktalande
lokal guide i Jordanien. Svensk reseledare.
Boka resa

Program

Program

Dag 1.
Vi flyger med reguljärflyg från Göteborg, Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors till Tel Aviv. Flygtillägg kan förekomma beroende på avreseort.
På flygplatsen blir vi mötta av King Tours representant och guide som tar oss till vårt hotell i Netanya. Middag beroende av ankomsttid.

Dag 2.
Vi börjar vår rundresa med ett besök i Caesarea, staden som byggdes av Herodes den Store. Här ska vi se utgrävningarna från bl.a. sommarpalatset. Här mötte Petrus romaren Cornelius och de första hedningarna blev kristna. Vi gör också ett besök i hamnen varifrån Paulus blev skickad till Rom. Vi reser vidare till Muhraka, Karmelberget, där Elia kämpade med Baalsprofeterna. Från taket på kyrkan kommer vi att få en vidunderlig utsikt ända till Nasaret. Från Karmelberget reser vi vidare till just Nasaret. Här besöker vi den stora Bebådelsekyrkan, St. Josef kyrkan och Precipiceklippan varifrån man ville störta ut Jesus.
Under två nätter kommer vi att bo på vårt hotell i Tiberias.

Dag 3.
Den här dagen kommer vi att hålla oss kring Gennesarets sjö. Efter frukosten tar vår buss oss till vårt första besök på Saligprisningarnas berg. Vi vandrar ner mot sjön till Primatkapellet där Petrus fick bekänna Jesus efter uppståndelsen. Vi besöker också Kafernaum som idag är en ruinstad, men var en betydande stad på Jesu tid. Vi ser Petrus svärmors hus, där Jesus bodde under tre år. Vi kommer denna dag att bli bjudna på lunch med Petrusfisk. Dagen avslutar vi med en båtfärd på Gennesarets sjö innan vi reser tillbaka till vårt hotell för middag och övernattning.         

Dag 4:
fter en tidig frukost tar vi oss till gränsen mot Jordanien. Vår buss kör oss till jordanska sidan där vi får våra visum och stämplar i passen. Vi kommer nu att byta buss till den jordanska bussen som vi ska resa med till dess att vi kommer tillbaka till Israel. Denna vår första dag i Jordanien ska vi göra ett besök i den romerska staden Jerash, som är en de bäst bevarade romerska ständerna i Dekapolisområdet.
Beroende på tiden, gör vi en rundtur i Jordaniens huvudstad Amman, innan vi reser till vårt hotell där vi ska äta vår middag och övernatta.

Dag 5.
Vi lämnar Amman för att resa till Madaba där vi ska se den stora mosaiken i form av en karta från Egypten till det heliga landets båda sidor om Jordanfloden. Vid vårt besök på berget Nebo, där Moses stod och såg in det förlovade landet, kan vi även se Döda havet och Jeriko. Kanske t.o.m. Olivberget i Jerusalem, beroende på hur klart vädret är. Vi reser vidare på Kings Highway mot Petra och middagen på vårt hotell.

Dag 6.
Denna dag ägnas åt Petra, en av de stora höjdpunkterna på resan. Detta kan inte beskrivas utan måste upplevas. Den rosaskimrande staden vars tempel och gravar är uthuggna direkt ur den rosa stenen, ger starka intryck som vi bär med oss genom hela livet. Vilket fantastiskt arbete nabatéerna gjorde med berget. Under eftermiddagen lämnar vi Petra och gör ett stopp vid Ash Shawbak som är en välbevarad korsriddarborg. Vi reser vidare till vårt hotell vid Döda Havet för middag och övernattning.

Dag 7.
i tar en ledig morgon för att de som vill ska kunna flyta omkring i det salta Döda Havet. Vårt sista besök i Jordanien blir Betania där Jesus blev döpt av Johannes Döparen. Efter detta mäktiga besök vid Jordanflodens utlopp i Döda Havet tar vi oss till gränsen vid Allenby Bridge. På andra sidan gränsen, i Israel besöker vi Qumran, klostret där man menar att Johannes Döparen växte upp och där man hittade Dödahavsrullarna nästan 2000 senare. Vi reser upp till Jerusalem.

Dag 8.
Vår buss tar oss upp till Oliveberget för att njuta av den underbara utsikten över den heliga staden. Vi vandrar ned från berget längs Hosiannavägen, via Dominus Flevit, till Getsemane. Vår busshämtar oss i Kidrondalen och vi reser till Betlehem, Jesus födelsestad. Vi gör nu besök vid Herdarnas äng, en plats där man firar jul varje dag, samt till den stora Födelsekyrkan. Vi gör också ett besök i en butik, ägd av kristna araber, som säljer bl.a. julkrubbor. Dagen avslutar vi vid Västra Muren i Jerusalem, eller som den ibland kallas, Klagomuren. Middag på vårt hotell.

Dag 9.
Vi tar oss till lejonporten, där Stefanus blev stenad. I Gamla staden besöker St Anna kyrkan och Betesdadammarna. Efter detta börjar vår vandring på Via Dolorosa, till Uppståndelsekyrkan. Vi besöker också denna dag de judiska kvarteren och Sions berg. Vi får ledig tid för shopping i Gamla stadens basarer. Dagen avslutar vi med besök vid Gordons Golgata eller trädgårdsgraven som den också kallas. Middag på hotellet.
Dag 10.
Vi lämnar hotellet för att resa till flygplatsen Ben Gurion och vårt flyg hem till våra olika destinationer. Nu har vi med oss en bit av det heliga landets västra och östra delar i våra hjärta.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/10Stockholm ArlandaKlassisk rundresa till Israel och JordanienMer än 822 900:-BokaMer information
23/10KöpenhamnKlassisk rundresa till Israel och JordanienMer än 822 900:-BokaMer information
23/10GöteborgKlassisk rundresa till Israel och Jordanien122 900:-BokaMer information
23/10HelsingforsKlassisk rundresa till Israel och Jordanien622 900:-BokaMer information