Kryssning på Nilen i 15 dagar

Nyhet - Nu öppnar vi en klassisk kryssning på Nilen från Kairo till Aswan

Detta är en behaglig avkopplande resa där du bor på 5-stjärnigt kryssningsfartyg JAZ Royal hela resan. Du flyger till Kairo, stiger ombord på fartyget och börjar din avstressande resa. 15 dagar senare checkar du ut från fartyget i Aswan, flyger till Kairo och sedan vidare hem till Norden, utvilad och med många fantastiska upplevelser.

Barnrabatt 50 % förutom flyget.

Tag kontakt med kontoret för att boka för barn, info@kingtours.se eller info@kingtours.fi

Status:
Fullt

Program

 

 

 

Dag 1 Vi landar på Kairos internationella flygplats och blir mötta av King Tours representant som hjälper till med alla formaliteter t.ex. för visum (28 Euro). När vi fått vårt bagage har vi transfer till vårt kryssningsfartyg i centrala Kairo där vi äter vår middag och övernattar. Vi kommer att bo tre nätter på fartyget i hamnen i Kairo, för att hinna med de besök som Kairo har att erbjuda.

Dag 2 Efter en fantastisk frukost kommer vår guide med buss för att ta oss på sightseeing. Ett måste är naturligtvis ett besök till de tre stora pyramiderna vid Giza. Vi  ska  se Sfinxen som har varit en symbol som turister mött i tusentals år. Efter dessa besök åker vi till vårt fartyg för att äta vår lunch. Eftermiddagen har vi ledigt för att på egen hand, besöka staden eller bara koppla av på fartygets soldäck med dess pool. Vi äter vår middag ombord.

 

Dag 3 Vi har också denna dag utfärder i Kairo. Vi börjar med Citadellet och den stora moskén. Från Citadellet får vi en översiktsbild över den stora miljonstaden Kairo. Vi reser vidare till Egyptiska muséet som är ett av världens mest kända muséer. Man brukar säga att om man står tillräckligt länge vid denna plats, kommer man att möta någon man känner. Egyptiska museet är ett måste i Kairo. Efter detta reser vi tillbaka till fartyget för att äta vår lunch. Eftermiddagen är ledig för egna utfärder i staden, kanske lite shopping. Middag på fartyget.

Dag 4 Denna dag lämnar vi Kairo för att segla till Beni-Suef. Staden ligger ca 11 mil söder om Kairo i Nildalen. Vi kommer att besöka staden och fartyget kommer att ligga kvar här under natten. Lunch och middag på fartyget

Dag 5 Vi seglar nu vidare mot El-Minya, En stad som ligger 25 mil söder om Kairo. Staden har knappt 300 000 invånare. Staden har alltid varit en viktig hamn i Nilen, ett handelscentrum för bl.a. bomull. Vi kommer fram till staden under eftermiddagen och ligger vid kaj under natten för att nästa dag kunna göra våra olika besök. Middag på fartyget.

Dag 6 Denna dag är heldag med utfärder. Vi åker till Tuna Elgabal och Ashmonieen under förmiddagen. Efter lunch på fartyget besöker vi Beni Hassan. Hela dagen får vi spännande upplevelser med gravar och utgrävningar från mellersta rikets perioder. Vi ligger kvar i El-Minya under natten för att nästa morgon göra nya utfärder. Vi äter vår middag på vårt fartyg.

 

Dag 7 Vi seglar tidigt till Tel El-Amarna. Efter frukost kommer vi att göra besök i El-Amarnatemplet. Det är ett välbevarat tempel. Vi är tillbaka på fartyget vid lunchtid för att segla vidare till Assiut. Det är en spännande stad med en halv miljon invånare. Här finns textilindustri men också  historiska  tempel  m.m. Vi får en spännande dag, men också avkoppling under det att vi seglar söderut på Nilen.

Dag 8 På morgonen seglar vi från Assiut mot Sohag. Denna dag kan vi njuta på  soldäck och vid poolen. Det är ett avstressande liv vi får uppleva på vårt 5* kryssningsfartyg och njuta av skådespelet längs med Nilen. Vi äter lunch, kanske vilar lite. Vi har vår middag under kvällen. Det är lätt att njuta en sådan här dag.

Dag 9 Vi lämnar Sohag tidigt för att segla till El-Balyana. Vi ska besöka två spännande tempel denna dag. Först är det Dendera och sedan Abydos. Det är mycket att upptäcka på dessa fantastiska platser. Under eftermiddagen seglar vi vidare till Nagaa Hamadi. Här har vi ett av Nilens stora kraftverk och mäktiga slussar. Vi kommer att ligga kvar vid kaj över natten i Nagaa Hamadi. Antagligen blir det någon fest på fartyget efter middagen ombord.

Dag 10 Under tidig morgon lägger båten ut. Detta blir en dag då vi långsamt seglar söderut till Luxor som kanske har Egyptens största och mest fantastiska sevärdheter. Lediga hela dagen för att njuta av Nilen. Glöm inte att ta med kikaren upp på soldäck för se strändernas sevärdheter.

Dag 11 Efter frukost har vi en fantastisk utfärd. Vi ska besöka Västbanken, Kungarnas och Drottningarnas dal. Vi besöker också Hatshepsuts dödstempel och de stora Memnon statyerna. Detta är några av höjdpunkterna på resan. Kungarnas dal  är något alldeles speciellt. Vi kommer tillbaka till vårt fartyg som ligger centralt i Luxor vid Winter Palace. Vi äter vår lunch på fartyget och har sedan en ledig eftermiddag för promenader längs Nilens strand eller varför inte besöka Winter Palace för teatime. Middag på fartyget.

Dag 12 Denna morgon besöker vi Karnaks stora tempelkomplex. Vår guide kommer att berätta mycket om dess historia som beskriver det maktcentra Karnak varit under olika tidsperioder. Från Karnak reser vi tillbaka till Luxor tempel som är ett spännande tempel. Vi är strax intill vårt fartyg som efter lunch seglar mot Edfu. Vi  har ledig eftermiddag, kanske på soldäck. Under natten når vi fram  till Edfu.

Dag 13 Efter frukost besöker vi Edfu tempel som är Egyptens bäst bevarade tempel. Det är guden Horos som är det centrala i templet. Därefter seglar vi vidare söderut mot Komombo. Detta tempel har krokodilguden Sobeck som centralfigur. Vi äter vår middag ombord och seglar vidare mot Aswan under natten.

Dag 14 Så har vi nått fram till slutdestinationen Aswan. Här finns också mycket som  vi ska göra. Vi ska besöka den gigantiska Höga Dammen som byggdes när Nassersjön bildades för att producera el i Egypten. Vi besöker den Ofullbordade Obelisken. Vi seglar ut till Philaetemplet som en gång har flyttats från en ö till en annan. Vi gör också något riktigt skönt under eftermiddagen, vi seglar med Felucca, de egyptiska små segelbåtarna, till den botaniska trädgård

Dag 15 Vi flyger till Kairo för att sedan flyga vidare till våra olika platser i Norden.