Ladies Tour till Israel 2021

Nytt datum på G under 2021
Maila gärna till oss om du vill följa med! info@kingtours.se

Här är en resa som är något alldeles speciellt, till Israel Det Heliga Landet. En resa För Ladies, Av Ladies och Om Ladies. Vi besöker flera annorlunda platser men också de traditionella. Vi har planerat in olika möten som få får vara med om. Reseledare är Gitten Öholm och guide under hela resan är Christina Toledano som också är känd som skribent. Hela resan blir inte enbart något utöver det vanliga i våra besök utan också en upplevelse för livet.

I priset ingår inte: Enkelrumstillägg 5,900 sek. Dryck, dricks 8 US dollar per/person/dag, till Driver, Guide och hotell som bär väskor m.m. Avbeställnings-försäkring och/eller semesterförsäkring, luncher.

Reservation för prisändringar pga. förändrad växelkurs som ligger utanför King Tours påverkan.

Status:
Fullt

Program

Resdag. 
Vi flyger med direktflyg från Stockholm 06:50 och landar i Tel Aviv 12:25 lokal tid där vi blir mötta av King Tours representant Christina.
Vi åker direkt till Haifa hemmet där vi får ett unikt möte med överlevare från Förintelsen.
Därefter tar vi in på strandhotellet Leonardo Plaza i Haifa.

Dag. 2
Efter frukost och kanske ett morgondopp i Medelhavet reser vi mot Tiberias där vi övernattar nästa natt. På vägen dit stoppar vi på platser som har anknytningar till betydelsefulla kvinnor i historien som tex Deborah. Och innan vi checkar in på vårt Hotell Lake House, åker vi upp till Saligprisningarnas berg och får förutom en fantastisk utsikt över Genesarets sjö, en stund för eftertanke och påminnelse om de tröstande ord Jesus sa till folket som samlades runt honom.
På kvällen njuter vi en härlig middag på hotellet. 

Dag 3.
Efter frukost denna dag börjar vi vår sightseeing i Magdala med de fan-tastiska utgrävningarna och vidare till Kafernaum. Självklart blir det en båtfärd på Genesarets sjö och Petrusfisk till lunch denna dag. Dagen avslutas med besök vid berget Bental för se den fantastiska utsikten innan vi reser tillbaka till vårt hotell i Tiberias.

Dag 4.
Vi lämnar nu Tiberias för att resa längs Jordadalen till världens lägsta punkt Döda Havet. På vägen dit stoppar vi vid Dopplatsen, Qaser al-Ya-hud, och fortsätter vidare till Ein Gedi för att vandra upp till Davids källa, en exotisk plats mitt i öknen. Vi reser vidare söderut till vårt hotell Davids Resort & Spa. Här njuter vi av hotellets pooler förutom den oförglömliga upplevelsen av att flyta omkring i det salta Döda Havet.
Vi äter vår middag på hotellet.

Dag 5.
Vi drar vidare på nästa äventyr, en av mina favoritplatser, Masada klippan. En mäktig utsikt över ökenlandskapet med en fantastisk historia. Därefter åker vi vidare mot Jerusalem. Men innan vi tar in på hotellet där, besöker vi den nyinvigda kvinnokliniken på Hadassah Medical Center Mt. Scopus, ett av de sjukhus som Henrietta Szold grundade för 100 år sedan.
Inte långt härifrån ligger Olivberget och Getsemane som blir en fin avslutning på dagen innan vi tar in på hotellet i centrala Jerusalem.

Dag 6.
Dagens expedition börjar med utgrävningarna i Davids stad som har mycket spännande att berätta. Vi besöker också Västra Muren eller som den kallas i folkmun ”klagomuren” och sedan får man strosa runt på egen hand i Gamla stan. (Vi får transfer till vårt hotell). Sent på kvällen går vi till David Citadel för att se en Light show.

Dag 7.
Den här dagen vill jag ta er med på projekt som den kristna ambassaden Jerusalem har nära Gaza gränsen. Detaljer tar vi inte med här, men det blir en helt speciell upplevelse av vardagslivet för tusentals kvinnor och barn. Innan vi åker till flygplatsen, tar vi en stund i Trädgårdsgraven som ligger nära Damaskusgaten.
Vårt direktflyg hem till Skandinavien går kl. 13.25. Detta är en resa som slutar med att vi alla säger ”Nästa år i Jerusalem”.