Ladies Tour till Israel - nytt datum för våren 2022 kommer inom kort

Det här är en resa som är något alldeles speciellt, till Israel Det Heliga Landet.
En resa För Ladies, Av Ladies och Om Ladies. Vi besöker flera annorlunda platser men också de traditionella. Vi har planerat in olika möten som få får vara med om.
Reseledare är Gitten Öholm och guide under hela resan är Christina Toledano som också är känd som skribent. Hela resan blir inte enbart något utöver det vanliga i våra besök utan också en upplevelse för livet.

Vi hjälper gärna till med anslutningsflyg eller tåg från andra platser i Sverige.

Program

Dag 1.
Vi flyger Stockholm - Tel Aviv och på flygplatsen möts vi av King Tours representant Christina.
Efter transfer och incheckning på hotellet upplever vi gatulivet och marknaderna i Tel Aviv och har också möjligheten att ta ett dopp i medelhavet.
Middag på hotellet.

Dag 2.
Efter frukost åker vi till Haifa hemmet där vi får ett unikt möte med överlevare från Förintelsen.
Vi åker sedan vidare till Saligprisningarnas berg, på vägen möter vi platser som har anknytningar till betydelsefulla kvinnor i historien som tex Deborah. Väl på plats på Saligprisningarnas berg njuter av den vackra utsikten och den fina kyrkan, för att sedan övernatta hos nunnorna på berget.
Middag på boendet hos nunnorna.

Dag 3.
Efter frukost denna dag börjar vi vår sightseeing i Magdala med de fantastiska utgrävningarna och vidare till Kafernaum. Självklart blir det en båtfärd på Genesarets sjö och Petrusfisk till lunch denna dag. Vi har också möjligheten att bada i Genesarets sjö.
Vi sover en natt till hos nunnorna på Saligprisningarnas berg och äter middag på boendet hos nunnorna.

Dag 4.
Vi lämnar nu området runt Genesarets sjö för att resa längs Jordadalen till världens lägsta punkt Döda Havet.
På vägen stoppar vi vid Dopplatsen, Qaser al-Ya-hud, och fortsätter vidare till Ein Gedi för att vandra upp till Davids källa, en exotisk plats mitt i öknen.
Vi reser vidare söderut till vårt hotell vid Döda Havet, i Ein Boked. På hotellet njuter vi av hotellets pooler och den oförglömliga upplevelsen av att flyta omkring i det salta Döda Havet.
Vi äter vår middag på hotellet.

Dag 5.
Förmiddagen tillbringas på hotellet, vi badar och njuter av den vackra miljön runt Döda Havet. Efter lunch drar vi vidare på nästa äventyr, en av mina favoritplatser, Masada klippan. En mäktig utsikt över ökenlandskapet med en fantastisk historia.
Därefter åker vi mot Jerusalem för att checka in på vårt hotell. Sent på kvällen går vi till David Citadel för att se en Light show.
Middag på hotellet.

Dag 6.
Idag besöker vi den nyinvigda kvinnokliniken på Hadassah Medical Center Mt. Scopus, ett av de sjukhus som Henrietta Szold grundade för 100 år sedan.
Efter detta besöker utgrävningarna i Davids stad som har mycket spännande att berätta. Vi besöker också Västra Muren eller som den kallas i folkmun ”klagomuren” och sedan får man strosa runt på egen hand i Gamla stan.
Middag på hotellet.

Dag 7.
Den här dagen vill jag ta er med på projekt som den kristna ambassaden Jerusalem har nära Gaza gränsen. Detaljer tar vi inte med här, men det blir en helt speciell upplevelse av vardagslivet för tusentals kvinnor och barn.
Middag på hotellet Jerusalem.

Dag 8.
Efter frukost och utcheckning från hotellet besöker vi Trädgårdsgraven som ligger nära Damaskusgaten.
Sedan är det transfer till flygplatsen för vidare resa hemåt.