Lilla Pilgrimsresan 4-11 november 2021 "Slim Price"

En resa på 8 dagar till Israel, Galileen, Jerusalem, Betlehem m.m.

Många drömmer om att någon gång få komma iväg till Det Heliga Landet. Här är resan som kan göra drömmen verklig. Tack vare att vi reser många tillsammans, mindre sällskap och enskilda, kan vi få till ett bra pris. Lilla pilgrimsresan "Slim Price" sparar lite på onödigheter, men satsar på ett välfyllt och spännande program. Resan tar dig till alla de viktigaste platserna i Det Heliga Landet.

 

Program-slim-price

Program-slim-price

Lilla Pilgrimsresan till Det Heliga Landet "Slim Price"

En resa på 8 dagar till Israel, Galileen, Jerusalem, Betlehem m.m.

Många drömmer om att någon gång få komma iväg till Det Heliga Landet. Här är resan som kan göra drömmen verklig. Tack vare att vi reser många tillsammans, mindre sällskap och enskilda, kan vi få till ett bra pris. Lilla pilgrimsresan "Slim Price" sparar lite på onödigheter, men satsar på ett välfyllt och spännande program. Resan tar dig till alla de viktigaste platserna i Det Heliga Landet.

Vi reser med Bibeln i hand och berättelserna kommer till liv. Varje dag har vi mässor, undervisning från Bibeln och andakter på många fantastiska platser där Jesus själv och andra från Bibelns berättelser har varit. Vi kommer även få träffa människor på plats som delar sina berättelser om tro och liv. Det blir både en yttre och en inre resa. Du bor bekvämt och buss, guide och reseledare gör allt för att du ska få ut maximalt av resan.

 

  1. Avresa med flyg till Tel Aviv. Vi har transfer till vårt hotell i Netanya vid Medelhavets kust där vi ska bo vår första natt.

2. Efter frukost reser vi till Karmelberget för att njuta av den vidunderliga utsikten över Jisreeldalen och tala om Elias kamp mot Baalsprofeterna. Därefter sätter vi kurs mot Jesu barndomsstad Nasaret. Där kommer vi bl.a. besöka Bebådelsekyrkan där vi kan se Marias hus. Den här dagen ska vi resa två tusen år bakåt i tiden genom att besöka Nazareth Village som ger oss en inblick i livet på Jesu tid. Vi får också till lunch äta rätter som fanns på bordet på den tiden. Ett stopp i Kana där Jesus utförde vinundret hinns också med. Slutligen kommer vi lagom till middagen till vårt hotell i Tiberias vid Genesarets sjö, där vi ska bo två nätter.

3. Vi börjar dagen med en båttur på vår ”söndagsskolesjö”. En magisk känsla. Sedan går färden upp på Saligprisningarnas berg där vi har en makalös utsikt över sjön. Därifrån vandrar vi ner till Tabgha där Jesus bespisade de fem tusen. Precis intill finner vi platsen där Petrus fick bekänna sig till Jesus efter uppståndelsen. Till lunch har vi möjlighet att äta den omtalade Petrusfisken och kanske ta ett dopp i sjön. Vi besöker sedan Kapernaum och ser var Petrus svärmor bodde. Dagen avslutas med en busstur runt sjön till dopplatsen Yardenit innan vi serveras middag på vårt hotell.

4. Vi lämnar Tiberias och reser genom Jordandalen ner mot Döda Havet. Vi ska besöka platsen vid Jordan där Jesus döptes av Johannes döparen. Här ska vi fira mässa och påminnas om vårt dop genom bestänkning med Jordans vatten. Sedan åker vi till Qumran, platsen där Döda Havsrullarna hittades och Esséerna bodde. Efter lunch får vi en avkopplande eftermiddag och prövar hur det känns att flyta i Döda Havet, innan vi reser upp till Jerusalem för middag på vårt hotell där vi ska bo resten av resan.

5. Den här morgonen ska vi åka upp på Olivberget. Här får vi en fantastisk utsikt över den heliga staden. Vi vandrar Hosiannavägen, via Dominus Flevit, där Jesus grät över Jerusalem, ner till Getsemane. Det är en berörande plats där urgamla olivträd hjälper oss att minnas Jesu kamp. Vår buss hämtar upp oss och vi reser till Betlehem för att bl.a. besöka Födelsekyrkan och Herdarnas äng. Här äter vi lunch och får också möjlighet att stödja den kristna minoriteten genom att handla souvenirer i deras butik. Dagen avslutas med Yad Vashem, förintelsemuseet, en viktig del av det judiska folkets historia. Middag på hotellet.

6. Den här dagen ska vi göra spännande saker som inte många grupper gör. Vi ska få vandra på murarna runt Gamla staden. Vi ska också besöka de färska utgrävningarna av Davids stad och gå i urgamla tunnlar som israeliterna använde. Efter lunch ska vi få träffa två ortodoxa judar och höra deras tankar kring judisk och kristen tro. Ett besök vid Västra muren, eller Klagomuren som den också kallas, ger oss möjlighet att få lägga en bönelapp mellan de stenar som också Jesus stod vid. Vårt sista besök den här dagen blir i Gallicantukyrkan, platsen där Jesus satt fängslad före sin korsfästelse och Petrus tre gånger förnekade sin Herre innan tuppen gol. Middag på hotellet.

7. Den här dagen ska vi vandra Via Dolorosa fram till Gravkyrkan. Vi kommer då även att besöka St Annakyrkan och Betesdadammarna. Efter lunch får vi fri tid för att handla souvenirer i Gamla stadens basarer, besöka fler heliga platser eller bara ta en kaffe och njuta av att vara i den heliga staden. Sedan återsamlas vi för att gå till Trädgårdsgraven för en avslutande gudstjänst. Avslutningsmiddag på hotellet.

8. Vi har transfer till flygplatsen och våra flyg hem. Vi tar farväl av Israel med att säga ”Nästa år i Jerusalem”.

 

Mer information och priser kommer att läggas upp så snart vi fått informationen från hotellen i Israel.