Lilla Pilgrimsresan

En resa på åtta dagar till Israel; Galiléen, Jerusalem, Betlehem m.m. I resans pris ingår utgifterna för alla utfärder i programmet.  Många drömmer om att få komma iväg till det Heliga Landet. Här är resan som kan göra den drömmen verklig. Tack vare att vi reser många tillsammans, små grupper, mindre sällskap och enskilda kan vi erbjuda ett kanonpris. Lilla pilgrimsresan tar dig med till alla de viktigaste platserna i det Heliga Landet. Vi reser med Bibeln i handen och de bibliska berättelserna blir levande. Vi firar gudstjänster och har andakter på många fantastiska platser där Jesus själv och andra bibliska personer har varit. Vi vet att det blir både en yttre och inre resa. Du bor bekvämt.  Reseledaren Mats Lindgård, domprost i Borgå, och den lokala guiden gör allt för att du ska få en fantastisk och innehållsrik resa.                                                                                                              
Status:
Fullt

Program

 

1.   Vi flyger till Tel Aviv och landar under tidig kväll. Vi flyger med Aeroflot som har den modernaste flygflotten i Europa. Vi har transfer till vårt hotell Margoa i Netanya vid Medelhavets kust. Där bor vi under vår första natt. Vi får mat på hotellet antingen middag eller kall mat på rummet beroende på ankomsttid. Kanske hinner vi också med ett dopp i Medelhavet.

2.   Efter frukost och kanske ett dopp i Medelhavet reser vi till Caesarea, staden som byggdes av Herodes den store.  Där satt Paulus satt fängslad i två år och där ägde mötet mellan  Petrus och Cornelius rum. Vi reser vidare till Karmelberget för att njuta av den vidunderliga utsikten över Jisreeldalen och talar om Elias kamp mot Baalsprofeterna. Därefter åker vi genom några drusbyar till Haifa för att få en underbar utsikt över staden. Slutligen kommer vi till vårt hotell i Tiberias vid Genesarets sjö, där vi ska bo två nätter, på Prima Galil Hotel.

3.     Vi börjar dagen med en båttur på vår söndagsskolesjö. Sedan går färden upp på Saligprisningarnas berg. Därifrån vandrar vi ner till Tabgha där Jesus bespisade de fem tusen. Precis intill finns platsen där Petrus efter uppståndelsen fick bekänna sig till Jesus som Herre. Vi besöker Kafarnaum och ser var Petrus svärmor bodde. Idag blir vi bjudna på lunch, vi äter Petrusfisk. Vi besöker också dopplatsen Yardenit innan vi åker tillbaka till hotellet för middag och avkoppling.

4.   Vi lämnar vårt hotell i Tiberias och sätter kurs mot Jesu barndomsstad Nasaret. Där besöker vi bl.a. Bebådelsekyrkan där vi kan se Marias hus. Kanske hinner vi också se var Josef hade sin verkstad. Vi ska också till berget där man ville störta ner Jesus. Därefter fortsätter vi söderut genom Jordandalen och så småningom tar vi den långa stigningen upp mot Jerusalem. I Jerusalem ska vi bo de resterande fyra nätterna på hotell Jerusalem Tower. Vi bor centralt så vi kan vandra ut på kvällarna och ta del av stadslivet i Jerusalem.

5.   Vi åker ner mot Döda havet och tar en liten tur in i Jeriko, världens äldsta stad. Där kan vi bland annat se en sykomor, en sådan som Sackaios satt i. Vi ska besöka platsen vid Jordan där Jesus döptes av Johannes döparen. Sedan åker vi till Qumran, platsen där Döda Havsrullarna hittades och esséerna bodde. Efter lunch får vi en avkopplande eftermiddag och prövar hur det känns att flyta i Döda Havet, innan vi reser upp till Jerusalem igen.

6.   Den här morgonen ska vi åka upp på Olivberget. Här får vi en fantastisk utsikt över den Heliga Staden. Vi vandrar på Hosiannavägen, via Dominus Flevit, där Jesus grät över Jerusalem och ner till Getsemane. Detta är en berörande plats där urgamla olivträd hjälper oss att minnas Jesu kval här. Vår buss hämtar oss och vi reser till Betlehem för att bl.a. besöka Födelsekyrkan och Herdarnas äng. Här äter vi lunch och får också möjlighet att stödja den kristna minoriteten genom att handla souvenirer i deras butik. Dagen avslutas vid Västra muren, även kallad Klagomuren.

7.      Den här dagen ska vi ta oss till Lejonporten för att gå in i Gamla staden och vandra Via Dolorosa fram till Gravkyrkan. Vi kommer då även att besöka St Anna kyrka och Betesda dammarna. Resten av dagen kan man använda t.ex. för att handla souvenirer i Gamla stadens basarer. Lunch på egen hand. Er reseledare kan ge er tips på fler spännande platser i Gamla staden som är värda ett besök på egen hand.

8.  Vi lämnar vårt hotell och reser till flygplatsen i Tel Aviv och våra flyg hem.