Lilla Pilgrimsresan andra delen

Vi har tagit fram en ny Lilla Pilgrimsresan till Israel. Vi kallar den för Lilla pilgrimsresan andra delen. Det innebär att vi fortsätter där vi slutade i Lilla Pilgrimsresan första delen och har i den här resan många nya platser vi besöker. Den här resan passar alltså särskilt bra för dig som varit i det Heliga landet förut. Precis som på den första resan finns det en präst som ytterst är ansvarig för gudstjänster och bibelundervisning, men som är öppen för att dela detta ansvar med andra.

Pris från:
14 900:-
Dagar:8
Flygresa, del i dubbelrum inkl. halvpension. Alla transporter, inträden, sightseeing enl. program. Svensktalande guide. Reseledare och kaplan Björn Gusmark (präst, bibellärare och musiker)
Boka resa

Program

Program

Dag 1 Vi landar på Ben Gurion flygplats och blir mötta av King Tours representant och vår guide som tar oss till vårt hotell i Netanya. Middag på hotellet serveras beroende på den tid vi landat.

Dag 2 Efter frukost börjar vi vår rundresa i det Heliga Landet. Vi reser norrut till Megiddo där vi får se mycket spännande från Kung Salomos tid samt tala om den ”Yttersta tiden”. Vi reser vidare till Nasaret där vi bl.a. besöker den vackra Bebådelsekyrkan. Vi ska också åka upp på berget Tabor, av många ansedd som platsen för Kristi förklaring, innan vi stannar för dagens sista besök i Kana. Vi äter vår middag och övernattar i Tiberias.

Dag 3 På programmet den här dagen står flera spännande platser. Vårt första besök blir Tel Dan, en plats med mycket historia och andligt starka händelser. Sedan vi bl.a. kunnat se in i Libanon, reser vi vidare till Banias, Bibelns Caesarea Filippi, där en av Jordanflodens källor tar sin början. Det var här som lärjungarna första gången fick bekänna Jesus som Messias. På vägen tillbaka följer vi den Syriska gränsen och besöker bl.a. Mount Bental. Middag och övernattning i Tiberias.

Dag 4 Denna dag håller vi oss runt Genesarets sjö. Vi börjar dagen med en tur på sjön. En stilla morgon att njuta av det underbara landskapet från ”sjösidan”. Vår buss tar oss till Saligprisningarnas berg för att sedan vandra ner till Tabgha innan vi även besöker Kafernaum. Till lunch erbjuds vi möjlighet att prova den kända Petrusfisken. Dagen avslutar vi med besök i Magdala, där Maria från Magdala bodde. Vi ser de nya intressanta utgrävningarna. Middag och övernattning på vårt hotell i Tiberias.

Dag 5 Vi lämnar vårt hotell tidigt för att resa längs Jordanfloden till Jeriko. Här gör vi ett besök vid platsen vid Jordanfloden där Jesus blev döpt av Johannes döparen. Vi ska också ta linbanan upp till Frestelsens berg, som är en mycket speciell plats. Vi reser vidare till Ein Gedi där vi vandrar upp till grottan där David skar en flik av Kung Sauls mantel. Davids källa är en härlig plats där vi också möter stenbockar i stora mängder. Innan vi reser upp till Jerusalem för middag och övernattning tar de som vill ett dopp i Döda Havet.

Dag 6 Efter frukost tar vår buss oss upp till Olivberget för att få en underbar utsikt över Den Heliga Staden. Vi vandrar ner till Getsemane. Vi blir hämtade av vår buss som tar oss upp till Sions berg för att besöka kung Davids grav och Övre salen där Jesus och lärjungarna firade den första nattvarden. Efter detta spännande besök vandrar vi in i Gamla Staden genom de judiska kvarteren till Davidson center där vi får en inblick i hur judarnas tempel såg ut vid Jesu tid. Vi reser med vår buss till Israel museum och till Yad Vashem, förintelsemuseet. Middag på hotellet i Jerusalem.

Dag 7 Denna morgon ska vi till Betlehem där vi besöker Herdarnas äng och den speciella Mjölkgrottan. Vi kommer också äta lunch och kunna handla souvenirer av kristna palestinier i Betlehem. Vi hinner även med ett besök i Ein Karem där Johannes Döparen föddes. Vi kommer sedan få några timmar ledigt i Gamla Staden i Jerusalem för att handla lite souvenirer eller kanske besöka Gravkyrkan på egen hand. Vi avslutar vår resa vid Västra muren. Avskedsmiddag på hotellet i Jerusalem.

Dag 8 Transfer till flygplatsen och flyg hem till Norden. Efter oförglömliga dagar kan vi säga nästa år i Jerusalem.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
16/11Stockholm ArlandaLilla Pilgrimsresan andra delenMer än 814 900:-BokaMer information
16/11KöpenhamnLilla Pilgrimsresan andra delenMer än 814 900:-BokaMer information
16/11GöteborgLilla Pilgrimsresan andra delenMer än 814 900:-BokaMer information