Lilla Pilgrimsresan

Lilla Pilgrimsresan bjuder på åtta dagar med bland annat Israel, Galiléen, Jerusalem, Betlehem på programmet.

Många drömmer om att få komma iväg till Det Heliga Landet, men kanske befinner sig i så små sammanhang att det kan vara svårt att samla tillräckligt många medresenärer för att få ihop en gruppresa.
Vi har därför utformat en pilgrimsresa, som bygger på att flera mindre sällskap kan åka tillsammans. På det sättet får vi ett riktigt bra pris.

Resan har ett färdigt program. En svensk reseledare och präst har huvudansvar för resan, och tillsammans med en lokal guide berättar de om de bibliska platserna och firar gudstjänster.

I resans pris ingår inte; enkelrumstillägg, dricka, dricks (7dollar/dag/person), luncher, försäkringar. Flygtillägg kan tillkomma beroende av avreseort (enligt Konsumentverkets regler).

Status:
Fullt

Program

Dagsprogram Lilla Pilgrimsresan

  1. Avresa med flyg till Tel Aviv från våra olika avreseorter i Skandinavien.
    Transfer till vårt hotell i Netanya vid Medelhavets kust, där vi ska bo vår första natt. För dem som landar tidigt blir det lite sightseeing i Yafo/Jaffa. Kanske hinner vi med ett dopp i Medelhavet.
  2. Efter frukost reser vi till Caesarea, den stade som byggdes av Herodes den store och där Paulus satt fånge i två år och Petrus mötte Cornelius. Vi åker till Karmelberget för att njuta av den vidunderliga utsikten över Jisreeldalen och tala om Elias kamp mot Baalsprofeterna. Därefter åker vi genom några drusbyar till Haifa för att få en underbar utsikt över staden. Slutligen kommer vi till vårt hotell i Tiberias vid Gennesarets sjö, där vi ska bo två nätter.
  3. Vi börjar dagen med en båttur på vår söndagsskolesjö. En magisk känsla. Därefter går färden upp på Saligprisningarnas berg. Vi vandrar ner till Tabgha där Jesus bespisade de fem tusen. Precis intill är platsen där Petrus fick bekänna sig på nytt till Jesus efter uppståndelsen. Vi besöker Kafernaum och ser var Petrus svärmor bodde. Vi erbjuds  möjlighet att få smaka den berömda Petrusfisken. Vi besöker också dopplatsen Yardenit innan färden går tillbaka till hotellet.
  4. Vi lämnar hotellet i Tiberias och sätter kurs mot Jesus barndomsstad Nasaret, med Bebådelsekyrkan där vi kan se Marias hus. Kanske hinner vi också se var Josef hade sin verkstad. Vi ska också till berget där man ville störta ner Jesus. Därefter fortsätter vår resa söderut genom Jordandalen och så småningom den långa stigningen upp mot Jerusalem, där vi ska bo resterande fyra nätter.
  5. Vi åker ner mot Döda havet och tar en liten tur in i Jeriko, världens äldsta stad. Där kan vi bland annat se en sykomor, en sådan som Sackaios satt i. Vi ska besöka platsen vid Jordan där Jesus döptes av Johannes döparen. Sedan åker vi till Qumran, platsen där Döda havsrullarna hittades och esséerna bodde. Efter lunch får vi en avkopplande eftermiddag och prövar hur det känns att flyta i Döda Havet, innan vi reser upp till Jerusalem igen.
  6. Den här morgonen ska vi åka upp på Olivberget. Här får vi en fantastisk utsikt över den heliga staden. Vi vandrar Hosiannavägen, via Dominus Flevit, där Jesus grät över Jerusalem, och ner till Getsemane. Detta är en berörande plats där urgamla olivträd hjälper oss att minnas Jesu kval. Vår buss plockar upp oss och vi åker till Betlehem för att bland annat besöka Födelsekyrkan och herdarnas äng. Här äter vi lunch och får också möjlighet att stödja den kristna minoriteten genom att handla souvenirer i deras butik. Dagen avslutas vid Västra muren, även kallad Klagomuren.
  7. Den här dagen ska vi ta oss till Lejonporten för att gå in i Gamla staden och vandra Via Dolorosa fram till Gravkyrkan. Vi kommer också att besöka St. Annakyrkan och Betesdadammarna. Resten av dagen kan man använda till exempel för att handla souvenirer i Gamla stadens basarer. Lunch på egen hand. Reseledaren ger tips på fler spännande platser i Gamla staden som är värda ett besök på egen hand.
  8. Vi lämnar vårt hotell och åker till flygplatsen i Tel Aviv, och våra flyg hem.