Lilla Pilgrimsresan ”X-tra allt” till Det Heliga Landet, 13 oktober 2020

Många drömmer om att få komma iväg till Det Heliga Landet, här är resan som kan göra den drömmen verklig. Lilla pilgrimsresan X-tra allt
tar dig till alla de viktigaste platserna i det heliga landet och lite till. Ska du resa till det heliga landet en gång i livet är det här resan för dig.
Tack vare att vi reser många tillsammans, små grupper, mindre sällskap och enskilda kan vi få till ett kanonpris. Vi reser med Bibeln i hand
och berättelserna kommer till liv. Vi firar dagligen mässor och har andakter på många fantastiska platser där t.ex. Jesus själv har varit. Det
blir både en yttre och inre resa. Du bor bekvämt och buss, guide och reseledare gör allt för att du ska få ut maximalt av resan.

Reseledare och kaplan: Björn Gusmark

Status:
Fullt

Program

Program

Dag 1 Avresa med flyg från våra olika avreseorter i Skandinavien. King Tours representanter möter upp på flygplatsen i Tel Aviv och vi har transfer till vårt hotell i Netanya vid Medelhavets kust, där vi ska bo vår första natt. För dem som landar tidigt kan det hinnas med ett dopp i Medelhavet.

Dag 2 Efter frukost reser vi till Caesarea, staden som byggdes av Herodes den store, där Paulus satt fånge i två år och Petrus mötte Cornelius. Vi reser vidare till Karmelberget för att njuta av den vidunderliga utsikten över Jisreeldalen, fira mässa och tala om Elias kamp mot Baalsprofeterna. Därefter åker vi genom några drusbyar till Haifa för att få en underbar utsikt över staden. På vägen till vårt hotell i Tiberias vid Genesarets sjö, där vi ska bo två nätter, hinner vi även med ett besök i Kana där Jesus gjorde sitt första under. Middag på hotellet.

Dag 3 Vi börjar dagen med en båttur på vår söndagsskolesjö. En magisk känsla. Sedan går färden upp på Saligprisningarnas berg. Därifrån vandrar vi ner till Tabgha där Jesus bespisade de fem tusen. Precis intill är platsen där Petrus fick bekänna sig på nytt till Jesus efter uppståndelsen. Vi besöker Kafernaum och ser var Petrus svärmor bodde. Till lunch erbjuds möjlighet att få smaka den berömda Petrusfisken och kanske ta ett dopp i Genesarets sjö. Vi besöker också utgrävningarna vid Bibelns Magdala, innan färden går tillbaka till hotellet och
vår middag.

Dag 4 Vi lämnar hotellet i Tiberias och efter en fantastisk utsikt från Arbelklippan, sätter vi kurs mot Jesu barndomsstad Nasaret. Här ska vi bl.a. se den stora Bebådelsekyrkan, byggd över Marias barndomshem. Kanske hinner vi också se var Josef hade sin verkstad. Den här dagen får vi resa två tusen år bakåt i tiden då vi besöker Nazareth Village, där vi även får äta lunch med rätter från Jesu tid. Vi ska också till berget där man ville störta ner Jesus. Därefter fortsätter resan söderut genom Jordandalen till vårt hotell i utkanten av Jeriko, världens äldsta stad, där vår middag väntar.

Dag 5 Efter en morgon, då vi kanske hinner ett dopp i poolen, åker vi ner till Jordanfloden och platsen där Jesus döptes. Här firar vi mässa med dopförnyelse, eller dop för den som inte redan är döpt. Efter det följer vi bibelberättelsen in till Jeriko och Frestelseberget där Jesus frestades efter sitt dop. I Jeriko kan vi även se en sykomor, en sådan som Sackaios satt i. Sedan åker vi till Qumran, platsen där Dödahavsrullarna hittades och esséerna bodde. Sedan väntar en avkopplande eftermiddag där vi kan pröva hur det känns att flyta i Döda Havet. Sedan tar vår buss oss de c:a 1200 höjdmeterna upp till Jerusalem och vårt hotell där vi ska bo resten av resan.

Dag 6 Den här morgonen ska vi åka upp på Olivberget. Här får vi en fantastisk utsikt över den heliga staden. Vi vandrar Hosiannavägen, via Dominus Flevit, där Jesus grät över Jerusalem, ner till Getsemane. Detta är en berörande plats där urgamla olivträd hjälper oss att minnas Jesu kval. Vår buss hämtar upp oss och tar oss till Sionberget. Här kommer vi besöka Gallicantu, kyrkan för platsen där tuppen gol och Jesus satt fängslad. Vi kommer även besöka Övre salen och kung Davids grav. Vi kommer också se det judiska kvarteret av Gamla staden.
Middag på hotellet.

Dag 7 Den här dagen ska vi till Betlehem för att bl.a. besöka Födelsekyrkan och Herdarnas äng. Här får vi också möjlighet att stödja den kristna minoriteten genom att äta lunch och handla souvenirer hos dem. Vi kommer även att besöka En Kerem, Johannes Döparens födelseplats. Dagen avslutas vid Västra muren, även kallad Klagomuren, där vi får vara med när judarna samlas för att fira in sabbaten. Middag på hotellet.

Dag 8 Den här dagen ska vi ta oss till Lejonporten för att gå in i Gamla staden och vandra Via Dolorosa fram till Gravkyrkan. Vi kommer då även att besöka St. Annakyrkan och Betesdadammarna. Eftermiddagen kan man använda t.ex. för att handla souvenirer i Gamla stadens basarer. Vi återsamlas för att fira vår sista mässa vid Trädgårdsgraven. En fin plats att avsluta vår pilgrimsresa på och påminna oss om att Jesus är uppstånden.

Dag 9 Vi lämnar vårt hotell och reser till flygplatsen i Tel Aviv och våra flyg hem.