Missionsresa till Etiopien

Välkommen med på missionsresa. Reseledare är Lars Hjort, Partille 070-521 16 52

Resan görs i samarbete med Hopp för barn i Etiopien och dess etiopiska systerorganisation Bright Star / WSG. Dessutom sker samverkan med Kirkos församling i Mekane Yesoskyrkan i Addis Abeba.

Teknisk arrangör är King Tours Ab. Anmälan sker på King Tours hemsida senast 15.9.

Status:
Fullt

Program

Program

16.11 Lö    Avresa från Göteborg/Landvetter 07.05 (från Stockholm och Köpenhamn på förfrågan) via Frankfurt. Ankomst Addis Abeba/Bole int 21.40 där vi blir hämtade och transporterade till vårt hotell.    

17.11 Sö    Vi firar gudstjänst i Kirkos (ev. någon annan församling) och får under lunchen träffa församlingsmedlemmar och dela deras erfarenheter. På eftermiddagen får vi vila eller se på staden.

18.11 Må   Idag får vi göra studiebesök på olika verksamheter som WSG/Bright Star bedriver i Addis. Vi delas upp i två grupper och får bland annat besöka skolor, gatubarnsarbete och rehabiliteringshem för flickor från gatan. På kvällen sammanfattar vi våra intryck.

19.11 Ti     Vi startar tidigt vår långa resa till Arba Minch (55 mil). På vägen får vi uppleva det etiopiska landskapet längs Rift Valley. Från bergen går vår väg ner i torra halvökenområden och vidare till bördiga fruktodlingstrakter. Vi gör flera stopp på vägen och anländer när det mörknar till Arba Minch (Fyrtio källor).

20.11 On   På slingriga serpentinvägar når vi en av resans höjdpunkter – Chencha. Här får vi möte WSGs lokala och förebyggande arbete. Här bor vi enkelt och kanske någon t.o.m. får övernatta i stadens fängelse.

21.11 To    Tidig avresa från Chencha gör att vi hinner med en tur ut på Lake Chamo. Här är det gott om krokodiler och flodhästar, sjöfåglar och fisk. Nöjda på upplevelser får vi njuta av solnedgången över Lake Chamo och Lake Abaya. Vi somnar gott till cikadornas aftonmusik.

22.11 Fr      Ännu en tidig avresa och idag till Ziway vid Lake Ziway. På vägen gör vi besök någon församling eller outreach. Området i Rift Valley är starkt muslimskt, men församlingar växer upp mitt i denna kontext. I Ziway kan vi se många fina och fascinerande sjöfåglar.

23.11 Lö      Vår resa går idag tillbaka mot Addis. Vi hinner se lite mer av huvudstaden, kanske inhandla några minnessaker innan vi äter middag tillsammans med våra vänner. Vi åker i god tid till flygplatsen för att hinna checka in på vårt nattflyg som avgår Bole 23.40.

24.11 Sö     Vi återvänder, via Frankfurt, till Göteborg/Landvetter 09.40