Kommer snart: Oasresa i Jesu fotspår 11-19 november 2021 tillsammans med Reseledare, präster och bibellärare Hans Weichbrodt och Björn Gusmark

DENNA RESA ÄR FLYTTAD TILL 2021. NYA AVRESE ORTER OCH PRIS KOMMER INOM KORT.

Oasresa till det Heliga Landet i Jesu fotspår
Reseledare, präster och bibellärare Hans Weichbrodt och Björn Gusmark.

Detta är en resa där vi kommer till de mest kända platserna som berör Jesu liv och andra händelser i vår Bibel. Vi tar oss tid för undervisning,
mässor, lovsång, förbön och andakt. Vi kommer även att möta och få lyssna till flera spännande ledare på plats: judar, messianska judar, arabiska kristna. 
Vi reser bekvämt med samma buss, guide och chaufför och bor på bra hotell med varierade bufféer till frukost och middag

Vi flyger från Arlanda till Tel Aviv.
Om avreseorten inte passar - hör av er så hjälper vi till med avresa från annan ort.
King Tours kan också hjälpa till med anslutningsflyg eller tåg från andra platser i Sverige.

 

Program

Program

Dag 1
Vi flyger från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Ben Gurion flygplats i Tel Aviv. 
Vi blir mötta på flygplatsen av King Tours representant och har transfer till vårt hotell, King Salomon i Netanya, där vi äter vår middag och övernattar.

Dag 2 
Efter frukost börjar vi vår pilgrimsresa med ett besök vid Caesarea vid havet. Staden byggdes av Herodes den store och här satt Paulus fången under två år. Det var även här Petrus fick predika för de första hedningarna i Cornelius hus. Vi hamnar direkt in i Bibelns berättelser. Vi reser vidare till Karmelberget för att fira mässa där Elia mötte Baalsprofeterna. Efter en enkel lunch reser vi vidare till Megiddo för att få höra om viktiga händelser både i historien och om kommande händelser i den yttersta tiden. Vi äter vår middag på Ramada Olivie Nasaret.

Dag 3 
Efter frukost lämnar vi hotellet men inte Nasaret. Vi ska tillbringa i stort sett hela dagen i Jesu hemstad. Vi besöker synagogan varifrån man förde Jesus till berget och ville störta ut honom. Vi besöker även Marias källa och den stora Bebådelsekyrkan. Vi besöker Nazareth Village
som ger oss en bild av hur det var här på Jesu tid. Här äter vi också vår lunch med tidstypisk mat (ingår i resans pris). Vi lämnar Nasaret och stannar till i Kana på vår väg till Tiberias för middag och övernattning på Hotel Prima Galil.
          
Dag 4 
Vi börjar vår dag med att göra en båtfärd på Gennesarets sjö. Våra besök denna dag blir Saligprisningarnas berg, Kafernaum och Tabgha, där vi firar mässa. Under dagen äter vi lunch där vi får chans att prova på den kända Petrusfisken (ingår i resan pris). Efter möjlighet till ett dopp i sjön, besöker vi också det historiska Magdala och dess spännande utgrävningar. Vi återvänder till vårt hotell för middag och övernattning.

Dag 5 
Vi lämnar Tiberias och reser längs Jordandalen ner mot Döda Havet. Vi besöker platsen där Jesus blev döpt av Johannes Döparen. Här firar vi mässa med dopförnyelse. Vi reser in Jeriko för att se en gammal sykomor en sådan som Sackaios klättrade upp i för att få se Jesus. Vi gör ett besök på Seeds of Hope där vi också blir erbjudna att äta vår lunch och köpa souvenirer och därmed stödja ett fantastiskt kristet arbete. Från Jeriko går färden till Qumran för att se utgrävningarna där man fann Dödahavsrullarna. Eftermiddagen tillbringar vi med bad i Döda Havet. Sedan bär vägen upp till Jerusalem där vi ska bo resterande fyra nätter på Jerusalem Gate hotel.

Dag 6 
Vi börjar vår dag med att resa upp på Olivberget. Här får vi njuta av den underbara utsikten över den Heliga Staden. Vi vandrar Hosiannavägen via Dominus Flevit ner till Getsemane. I Getsemane trädgård kommer vi att fira dagens mässa. Bussen tar oss upp till Sions berg med Övre salen och kung Davids grav. Vi vandrar in i Gamla staden och efter lunch i de judiska kvarteren gör vi ett besök hos de båda bröderna Moishe och Dov, två judiskortodoxa bröder som driver bokhandel. De kommer att tala om hur en ortodox jude tänker och för dialog med kristna. Vi går vidare till Davidson Center och avslutar dagen med att besöka Västra Muren. Middag på hotellet.
                                                           
Dag 7 
Vi reser denna dag till Betlehem. Här kommer vi att besöka Födelsekyrkan och Herdarnas äng. Vid Herdarnas äng kommer vi att fira dagens mässa. Vi äter vår lunch i Betlehem (ingår i resans pris) och gör ett besök i någon av de affärer som bl.a. säljer julkrubbor i olivträ. Det är ett bra sätt att stödja den kristna minoriteten i Betlehem. 
Vi reser tillbaka till Jerusalem och gör ett besök på Yad Vashem, museet som på ett gripande sätt påminner om förintelsen av judar under andra världskriget. Om tiden tillåter besöker vi också Ein Karem där Johannes Döparen föddes. 
Middag på hotellet.

Dag 8 
Vår buss tar oss till Lejonporten där Kyrkans förste martyr Stefanos stenades. Vi besöker St Annakyrkan och Betesdadammarna, där det ges tillfälle till förbön för yttre och inre helande. 
Sedan vidtar vår vandring längs Via Dolorosa där vi besöker de olika stationerna på vår väg till Uppståndelsekyrkan vid Golgata. Eftermiddagen är ledig för ev. shopping i Gamla staden. Vi möts sedan vid Trädgårdsgraven för att fira vår avslutande mässa. Middag på hotellet.

Dag 9 
Denna dag har vi transfer till flygplatsen och vårt flyg hem till Skandinavien kl. 10.20. Vi landar ca. kl. 17 uppfyllda av många upplevelser.