Om oss

Välkommen till King Tours - Din personliga researrangör

King Tours arrangerar specialresor till länder som är rika på kultur, historia och upplevelser. Vårt motto är att vara ett personligt, prisvärt och kvalitativt alternativ för de som vill ha lite mer utav sin resa än bara sol och bad.

Resmålen är alltid valda med omsorg och det behöver finnas det ”lilla extra” för att kvalificera sig för King Tours resenärer. Vi är en resebyrå som prioriterar det DU anser vara viktigt för att helhetsupplevelsen skall bli så bra som möjlig. Bland annat så har vi alltid reguljärflyg vilket ger våra resenärer större flexibilitet och valmöjligheter när det gäller avresor och avreseorter.

Vi har valt att arbeta med mycket välorganiserade agenter med höga kvalitativa mål och med stor kapacitet. Detta är en styrka för oss både när det gäller kvalitet och prissättning. En viktig del i vår prissättning är att ”tilläggen” är synliga redan från början, exemeplvis de flesta utfärder ingår i priset. Vi försöker alltid att ta dig bakom kulisserna för att visa dig det unika, speciella och minnesvärda.

King Tours erbjuder resor från olika avreseorter i Sverige. King Tours specialitet är pilgrimsresor och församlingsresor, kultur- och upplevelseresor. Vår absoluta styrka är att vi skräddarsyr resorna enligt just dina önskemål.

Vår erfarenhet med att arrangera även för konferenser och kurser utomlands är stor.

Välkommen till King Tours med din bokningsförfrågan!

En del av Tranås Resebyrå AB

King Tours är en del av Tranås Resebyrå AB

En annorlunda resebyrå specialiserad på resor för icke-kommersiella kunder inom bistånd/utveckling/mission och utbildning. Specialitet: Flyg till udda destinationer och har som enda resebyrå i Sverige Raptim specialpriser. Ägarlett företag sedan 1979 med 30 personer där äkta småländsk (personlig) service kommer på köpet!

Vi kan hjälpa dig att boka flygbiljetter och hotell i hela världen.

Ägare: Anders Lindén och Kenneth Wigren.
Styrelsens säte: Tranås

Tranås Resebyrå AB, som äger King Tours är ett av ytterst få företag i resebranschen med den allra högsta kreditvärdigheten. Det har Tranås Resebyrå AB haft sedan 1992 vilket är bäst i hela resebranschen. Självklart är vi även med i SRF –Svenska Resebranschföreningen och IATA och får därmed skriva ut egna flygbiljetter. Vi arbetar i en miljö med flygbokningssystemet Amadeus.
Att vara medlem i SRF är en kvalitetsstämpel och företagen förbinder sig att följa SRF:s uppförandekod, beslut i allmänna reklamationsnämnden och UD:s reserekommendationer.
UD har en praktisk app "Resklar" att ladda ner i telefonen med mycket information på ett och samma ställe.

Vi har självklart även ställt garantier till kammarkollegiet för våra paketresor – så kallad resegaranti – så med King Tours reser du tryggt.

Vi har i många år genom vårt huvudföretag Tranås Resebyrå AB stöttat projekt som Thembalitsha i Sydafrika, New Hope i Kenya, varit och är vänföretag med WWF.

För att reducera klimatavtrycket vid flygresor har vi valt att vara proaktiva och varje resenär som reser med King Tours bidrar med sin resa till att stödja ett projekt för fossilfritt flygbränsle genom Fly Green Fund.

I Tranås Resebyrå ingår även:
Exodus Resor
Tour Africa
Anderson’s African Adventure
Klosterresor

Hållbart flygbränsle

Sustainable Aviation Fuel (SAF) – bränslet som minskar CO2 utsläppen

Vi kan stolt meddela att vi genom vårt huvudföretag Tranås Resebyrå är första resebyrån i norra Europa att samarbeta med Air France-KLM för att öka produktionen av hållbart flygbränsle.

SAF kan minska CO2 utsläppen med upp till 75% jämför med vanligt flygbränsle. Det bränsle vi använder är hållbart. Begreppet SAF inkluderar även andra typer av bränslen som till exempel syntestiskt fotogen.
Programmet bidrar till att göra flygindustrin mera hållbar genom att stimulera efterfrågan och skapa större volymer av SAF. Företag och organisationer kan investera i SAF och säkerställa att hela eller delar av resan görs på SAF som reducerar CO2 utsläppen.

“Vi vill samarbeta med dem som gör skillnad i världen och det var ett lätt beslut att gå med i Air France- KLMs program. Vår strävan är att vi ska bidra till ett mer hållbart resande över tid för att efterlämna en bättre värld till kommande generationer. Vår verksamhet ska innebära ett minimum av negativ påverkan och vi ska samtidigt förstärka de positiva effekterna av resandet. Reseindustrin skapar många arbetstillfällen och en positiv samhällsutveckling världen över. Vi tar nu detta steg för att ytterligare driva på en positiv utveckling av branschen och vi hoppas många fler kollegor hakar på” - Anders Lindén, VD Tranås Resebyrå.

Läs mer om i vår gemensamma pressrelease och se en kort film om detta.

Fly Green Fund

För att reducera klimatavtrycket vid flygresor har vi valt att vara proaktiva och varje resenär som reser med King Tours bidrar med sin resa till att stödja ett projekt för fossilfritt flygbränsle genom Fly Green Fund.

Fly Green Fund är en ekonomisk förening, utan vinstintresse, som ger företag och privatpersoner möjlighet att reducera sitt klimatavtryck vid flygresor. Målet är att tillsammans kickstarta marknaden för bioflygbränsle i Norden.

Vision
”Att göra det möjligt för affärs- och privatresenärer att flyga på bioflygbränslen i Norden” är Fly Green Funds vision.
Det går redan i dag att flyga mer hållbart. Varför gör vi inte det då?
Det finns två hinder:
1. Idag är bioflygbränsle dyrare än vanligt flygfotogen
2. Det produceras för lite
Det gäller inte bara här i Sverige och Norden – utan i hela världen. För att få ner priset måste vi visa att vi är många som vill flyga på bioflygbränsle och att vi är beredda att betala för det. På så sätt ökar vi volymerna samtidigt som vi visar producenter av biobränsle att det finns kunder vilket i sin tur gör att priset sjunker.

Mer info: flygreenfund.se

New Hope, Reseindustrins Barnfond

New Hope Reseindustrins Barnfond

Tranås Resebyrå och personalen sponsrar New Hope, Reseindustrins Barnfond.

Sedan millenieskiftet har New Hope drivit projekt med andra mindre organisationer eller privatpersoner runt om i världen. Fonden har eftersträvat att driva små och ”greppbara” projekt, där man kan se direkta resultat av de donationer man gjort. New Hope har inga anställda, utan förlitar sig på ideellt arbete. På så vis säkrar fonden att nästan 96% av insamlade medel når fram till barnen.

New Hope i korthet
• Idén kom upp vid en resa med resebransch folk till Tibet 1988
• Första insamlingsåret 1989
• Kommer under 2014 att ha samlat in 25 miljoner kronor, samtidigt som man firar 25 år som insamlingsorganisation
• Är en stiftelse som står under Länsstyrelsens överinseende
• Innehar 90-konto
• Sponsras av alla stora företag i resebranschen
• New Hope har en central kostnad som för närvarande uppgår till endast 4% av allt som vi samlar in
• Ger ut en adventskalender med vinster från reseindustrin varje år.
• Genomför varje år 8-10 projekt runt om i världen

Tranås Resebyrå sponsrar tre flickors skolgång vid Kiotaniskolan samt en resurs.

Vilken tur att det finns eldsjälar med visioner!
Eldsjälar som de brinner för att genomföra sina visioner! En kenyansk kvinna hade en dröm att bygga upp en verksamhet där föräldralösa barn från Nairobis värsta slumområden skall få ett hem och möjlighet att gå i skola! Drömmen heter Kiotani Day and Boarding School och ligger söder om Nairobi, på vägen till Mombasa.

Mer info: newhope.se

Thembalitsha - Vårt projekt i Sydafrika

Thembalitsha bildades 1995 av Frank och Kate Christie och fokuserar på hälsovård och utbildning och är samfundsägd. Fokus är på att utveckla det lokala samhället. Vi har engagerat oss i deras arbete huvudsakligen via ThembaCare i Graubouw men även något i vad som kallas ThembaTraining. Themba Care driver ett AIDS/HIV hospice i Graubouw, en ”kåkstad” med ca 65.000 invånare någon timma utanför Kapstaden. Thembalitsha driver dygnet runt ett hospice för palliativ vård av vuxna drabbade av AIDS/HIV och tuberkolos.
Området har problem med hög arbetslöshet, 34% är AIDS-positiva, många med tuberkolos. Man har f.n. sju bäddar och har ett team som besöker de svårast sjuka i hemmen och det görs ca 350 besök per månad i närområdet. Närmaste sjukhus är annars 35 km bort och det finns inga allmänna kommunikationer – det kan ta 12 timmar att få ambulans till sjukhuset!
Vårt stöd innebär att vi betalar för en sjuksköterskelön till hospicet. Vi stöttar även viss utbildning i micro-business.
Mer info: hope.org.za