Passionsspelen i Oberammergau

Passionsspelen i Oberammergau 2022.
Av passionsspel är nog de i Oberammergau de mest välkända. Hit kommer, vart tionde år, människor från hela världen för att uppleva spel som är något utöver det vanliga. Fantastiska skådespelare och skönsjungande musiker framför en gripande föreställning om passionshistorien.
Passionsspelen i Oberammergau är för många ett begrepp och ger hos de flesta ett bestående och djupt intryck. På ett innerligt, estetiskt och folkligt sätt framförs, av ortsbefolkningen, Jesu lidandes historia ackompanjerad av vacker musik. Passionsspelen ger något till alla – följ med du också!

King Tours arrangerar två resor under 2022 till passionspelen, båda resorna går med flyg men innehåller varierande besöksmål innan föreställningarna. På båda resorna har vi biljetter i Klass 1 på passionsspelen.

Pris från:
16 490:-
Dagar:5
- Flyg München t.o.r.
- Bussresa
- Övriga inträden och guidningar enligt program
- Reseledare
- Biljetter kat 1 till Passionsspelen
- 4 frukostar och 4 middagar
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Program 16-20/8 2022 Chiemgau regionen & Passionspelen

Dag 1.
Vi flyger till München där vi möts upp och fortsätter vår gemensamma resa till Chiemgau regionen. Här beundras natursköna omgivningar, idylliska bergsstäder och kungliga slott.
Innan det är dags att checka in på hotellet erbjuds vi en rundvandring på ett lokalt bryggeri. Vi tar del av hemligheter bakom bayersk framställning av öl och får givetvis provsmaka drycken.

Dag 2.
Idag väntar en utflykt runt Chiemsee sjön. Första besöket är till Prien där vi går ombord på båten för resan till Herreninsel ön. Nära landningspiren ligger ett gammalt slott där tyska konstitutionen utarbetades 1948. Väl på ön promenerar vi till Herrenchiemsee slott där vi blir visade runt slottet. Slottets spegelsal designades baserat på Versailles original och det är inte bara de magnifika kristallkronorna som skiner.
Med båt åker vi sedan vidare till ön Fraueninsel. Där rekommenderas att prova likören eller den läckra marsipanen som nunnorna gjort.

Dag 3.
Idag fortsätter vi resan till Innsbruck där vi utforskar staden med en guidad tur. Det mest kända landmärket, det gyllene taket, hittar vi i den gotiska gamla stan som är en av den vackraste och välbevarade medeltidiga staden i Österrike.

Dag 4.
Denna dag är huvudprogrammet Passionsspelen i Oberammergau. Vi åker från Innsbruck för färd till Oberammergau. Där åker vi först och lämnar bagaget på vårt hotell. Spelen börjar 13.30 och fortgår till kvällen. I pausen äter vi en trerätters middag i Oberammergau. Alla våra gäster får textbok så man lättare kan följa den mäktiga och spännande händelsen på scenen.

Dag 5.
Vi checkar ut från hotellet och vår buss tar oss tillbaka till Münchens flygplats för hemresa. Flygen går med en timmas mellanrum. Först går flyget mot Stockholm, därefter mot Göteborg och sist åker de som ska till Köpenhamn. Flygtiderna framgår i bokningen.


Reseledare: Björn Gusmark, kyrkohede i Solberga pastorat
Bibellärare och reseledare sedan många år hos King Tours.

Spara programmet eller skriv ut det här.

Program 27/9-1/10 2022 Mainau & Passionspelen

Dag 1.
Vi flyger till München där vi strålar samman och fortsätter vår gemensamma resa till Bregenz området i Österrike. Orten Bregenz har ett unikt läge vid foten av alperna och precis intill Bodensjön som även sträcker sig in i Schweiz och Tyskland. Med natursköna omgivningar färdas vi till hotellet.

Dag 2.
Denna dag väntas en tur längs den vackra Bodensjön. Vi gör besök på ön Mainau som består av en stor parkanläggning och slottet Mainau. Här finns flera svenska anknytningar, bland annat anlades trädgården av Lennart Bernadotte år 1930.

Dag 3.
Idag fortsätter vi resan till Innsbruck där vi utforskar staden med en guidad tur. Det mest kända landmärket, det gyllene taket, hittar vi i den gotiska gamla stan som är en av den vackraste och välbevarade medeltidiga staden i Österrike.

Dag 4.
Denna dag är huvudprogrammet Passionsspelen i Oberammergau. Vi åker från Innsbruck för färd till Oberammergau. Där åker vi först och lämnar bagaget på vårt hotell. Spelen börjar 13:30 och fortgår till kvällen. I pausen äter vi en trerätters middag i Oberammergau. Alla våra gäster får textbok så man lättare kan följa den mäktiga och spännande händelsen på scenen.

Dag 5.
Vi checkar ut från hotellet och vår buss tar oss tillbaka till Münchens flygplats för hemresa. Flygen går med en timmas mellanrum. Först går flyget mot Stockholm, därefter mot Göteborg och sist åker de som ska till Köpenhamn. Flygtiderna framgår i bokningen.


Reseledare: Lars Hjort "Jag har under många år verkat som kyrkoherde i Svenska kyrkan. Som nybliven pensionär har jag möjlighet att ägna mer tid åt att vara reseledare. Jag har lett många resor till Afrika, Israel och Lettland och tycker alltid det är spännande att se nya platser, möta nya människor och tillsammans få uppleva den yttre och inre resan som det innebär. Nu ser jag fram mot vår resa till Oberammergau."

Spara programmet eller skriv ut det här.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
16/8Flyg från ArlandaPassionsspelen i Oberammergau med ChiemgauFullbokad, väntelista16 490:-Boka på väntelistaMer information
16/8Flyg från LandvetterPassionsspelen i Oberammergau med ChiemgauFullbokad, väntelista16 490:-Boka på väntelistaMer information
16/8Flyg från KastrupPassionsspelen i Oberammergau med ChiemgauFullbokad, väntelista16 490:-Boka på väntelistaMer information
27/9Flyg från ArlandaPassionsspelen i Oberammergau med MainauFullbokad, väntelista16 890:-Boka på väntelistaMer information
27/9Flyg från LandvetterPassionsspelen i Oberammergau med MainauFullbokad, väntelista16 890:-Boka på väntelistaMer information
27/9Flyg från KastrupPassionsspelen i Oberammergau med MainauMer än 816 890:-BokaMer information