Pilgrimsresa

Etiopien - En Pilgrimsresa 2-12 oktober
Etiopien-kännaren Lars Hjort tar dig med på en spännande resa till  Södra Etiopien. Etiopien är ett av våra nya resmål. Landet är stort och har så oerhört mycket att visa upp. Kyrkans historia som vi kommer att möta har sina rötter i 300-talet. Kristendomen kom till Etiopien via kopterna i Egypten. Etiopien är ett av de mest expanderande länderna i hela Afrika. Ekonomin blomstrar och överallt bygger man som aldrig förr. Vi kommer att göra besök i en del Etiopiska församlingar och möta kristna från landet. Detta och mycket mera på en oförglömlig resa.

I resan pris 16 990 Sek. ingår reguljärflyg till Etiopien, Del i dubbelrum, helpension under resan, all transfer, Svensk reseledare, Lokal engelsktalande guide, alla inträden enl. program, båtfärd på Lake Chamo.

I priset ingår inte enkelrumstillägg 2600 Sek, dricks, dryck, avbeställnings- och semesterförsäkring. Visum som betalas på flygplatsen 20 USD. 

Det går att resa från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Meddela oss vid bokning. 

Det flesta orter vi besöker ligger på över 1800 m.ö.h. och är malariafria. För behov av malariaprofylax och annan vaccination  –  tag kontakt med någon Vaccinationscentral eller reseledaren.

Dagsprogram

Fredag 2. Avresa med Turkish Airlines från Göteborg Landvetter 12,30 Stockholm Arlanda 11,45. Avgångar från Oslo, Helsingfors, Köpenhamn är också möjliga. Vi anländer till Addis Abebas internationella flygplats Bole kl. 00.15. Vi blir mötta på flygplatsen av King Tours representant som hjälper oss med alla formaliteter och har transfer till vårt hotell Afrodite för incheckning.

Lördag 3. Efter sen frukost börjar vi vår sightseeing med ett besök på Entotoberget och se den vidunderliga utsikten över Addis Abeba. Vi reser vidare till Meneliks palats. Vi kommer också att besöka Mariam kyrkan. Vi äter vår lunch på Lucy´s som ligger i anslutning till Nationalmuseet, där vi får möta Etiopiens historia från förtid till nutid. Efter lunch fortsätter vår rundtur med olika sevärdheter i centrala Addis. Dagen avslutas med middag på någon trevlig restaurang.

Söndag 4. Denna söndag besöker vi gudstjänsten i Kirkos församling(Mekane Yesos kyrkan). Vår reseledare har speciell kontakt med denna församling vilket kommer att ge mycket extra. Efter vår lunch gör vi en sightseeing på Afrikas största marknad Mercato. Vi besöker Trefaldighetskyrkan och Africa Hall. Vi får tillfälle till vila före vår middag under kvällen. Övernattning på vårt hotell i Addis Abeba.

Måndag 5.  Vi startar tidigt denna dag för att resa söderut längs Rift Valleys västra kant. Under färden blir det många fantastiska naturupplevelser. Vi kommer bl.a. att stanna till och se det stora gravfältet Tiya från 1200-talet. Vi kommer också att besöka Mekane Yesoskyrkans utbildningscenter i Hosana. Här blir några flera stopp under resan för att njuta av den underbara naturen. Tidig kväll kommer vi till vårt hotell i Soddo där vi äter middag och övernattar.

Tisdag 6.  Lars Hjort har varit med att starta ett projekt för kvinnor med hjälp från hotellprostitution till ett annat liv. Vi kommer att få möta några av dessa kvinnor och se närmare på Hopeprojektet. Under eftermiddag fortsätter vi mot Arba Minch där vi ska bo under två nätter. Vi tror att detta är en mycket inspirerande dag som kommer att ge många upplevelser.

Onsdag 7.  Denna dag blir mycket speciell. Vi ska på safari. Det vi kommer att se är en flora av djur som vi från Skandinavien inte är vana vid i vilt tillstånd. Sebror, Antiloper, Krokodiler, Flodhästar med flera arter. Vi kommer att se mycket fåglar. Vi kommer besöka Nechi sar nationalpark. Under sen eftermiddag reser vi tillbaka till vårt hotell i Arba Minch.

Torsdag 8. Vi checkar ut från hotellet i Arba Minch för att fortsätta vår resa till Wondo Genet och dess varma källor genom Rift Valleys lågland. Det blir en ny dag med många naturupplevelser och djurupplevelse. Naturområdet som vi besöker har underbara skogar. Vi kommer att bl.a. se gurezaapor och många andra djurarter. Under eftermiddagen kommer vi fram till vårt hotell i Wondo Genet där vi äter vår middag.

Fredag 9. Efter frukost tar oss vår buss genom Rift Valley norrut igen. Vi kommer att göra stopp vid Langanosjön och den som vill kan njuta av bad. Vi gör också ett besök i församlingen i Gebriel, som är en nystartad församling. Vi checkar in på vårt hotell Lizaki Debre Zeit (Oljeberget), 5 mil söder om Addis, som ligger i anslutning till en utslocknad vulkansjö. Där njuter vi av kvällssol, fågelsång och god mat.

Lördag 10.   Vi återvänder till Addis där vi tar en ledig dag för egna upptäckter. Lars står givetvis till förfogande för råd inför shopping eller besök av något projekt. Under kvällen besöker vi Yod Abyssina för verkligt god mat med trevlig underhållning med traditionella etiopiska danser och sånger. Vi återvänder till vårt hotell Afrodite.

Söndag 11. Det innebär att hela dagen står till vårt förfogande. Det erbjuds ännu en ny upplevelse. Vi besöker klostret och kyrkan i pilgrimsorten Debre Libanos strax norr om Addis Abeba. Vi intar vår lunch på kanten av en kanjon med en vidunderlig utsikt över etiopiska höglandet. Vi får på nytt många fantastiska naturscenerier på vår näthinna, med oss hem. Sista kvällen kommer att bjuda på en överraskning innan vi åker till Bole internationella airport för incheckning och hemfärd.11.    Vi lämnar Etiopien kl. 01,15 för att landa i Göteborg 11,20 och Stockholm kl. 10,45.
 
Boka din resa
Gör på ett av följande tre sätt:
Bokningsförfrågan
Ring 0431-830 89
Skicka epost