Pilgrimsresa med Hans Hansson

Pilgrimsresa till Det Heliga Landet

Vi reser med Bibeln i hand och berättelserna kommer till liv. Vi firar mässor och har andakter på många fantastiska platser där Jesus själv och andra från Bibelns händelser varit. Vi vet att det blir både en yttre och inre resa. Vi reser bekvämt, guide och reseledare gör allt för att du ska få ut maximalt av resan.

Program

Dag 1.
Vi flyger från Landvetter, Göteborg till Tel Aviv. Vi blir mötta på flygplat- sen av vår guide som tar oss till vårt hotell King Salomon Netanya. Vi bor med utsikt över Medelhavet och centralt i Netanya. Mat på flyget ingår.

Dag 2.
Efter frukost på hotellet vid Medelhavets strand börjar vi vår rundresa i det Heliga Landet. Det första besöket blir Caesarea vid havet, staden som Herodes den store byggde. Här har både Petrus och Paulus avseglat till Rom respektive missionsresorna. Vi reser vidare till Karmelberget och gör besök vid klostret för att se den underbara utsikten över Jisreelslätten. Vi bor på Prima Galil i Tiberias 2 nätter. Vi har middag på hotellet.

Dag 3.
Efter frukost tar vår buss oss till Genesarets sjö där vi ska göra en båtfärd så vi får se omgivningarna från ”sjösidan”. Vi reser vidare till Saligpris- ningarnas berg för att lyssna på delar av Jesus bergspredikan. Vi besöker denna dag också Kafernaum, platsen där Jesus bodde under tre år. Vi blir bjudna på lunch denna dag, som ingår i resan. Vi äter den så välkända Petrusfisken. Vi besöker också Tabgha platsen där Jesus gjorde ”bespis- ningsundret” och Petrus fick bekänna sin kärlek till Jesus på frågan från Jesus ”älskar du mig”. Vi besöker också Magdala och ser de riktigt fina utgrävningarna. Vi har middag på vårt hotell.
 
Dag 4.
Vårt första stopp blir vid Arbel klippan för att se allt vi dagen innan besökt. Vi besöker också Nasaret med Bebådelsekyrkan samt Nazareth Village, en by som är uppbyggd såsom det såg ut på Jesus tid. Sedan reser vi längs med Jordanfloden till Jeriko. Vi besöker också dopplatsen där Johannes Döparen döpte Jesus. Vi kommer att övernatta och äta vår middag på hotell Jericho Resort.

Dag 5.
Efter frukost tar vi och besöker Frestelsens berg. Sedan reser vi till Qum- ran för att se utgrävningarna och platsen där man 1947 hittade Döda Havsrullarna. Under dagen blir vi erbjudna att flyta omkring i Döda Ha- vet, innan färden går ”Upp till Jerusalem”. Vi bor centralt i Jerusalem på hotell Jerusalem Tower. Middag på hotellet.

Dag 6.
Dagen börjar med att vi besöker Olivberget, vandrar Hosiannavägen via Dominus Flevit (Herren gråter över Jerusalem) till Getsemane. Vi besöker också de judiska kvarteren i ”Gamla Stan”. Middag på hotellet.

Dag 7.
På programmet denna dag står det Yad Vashem förintelsemuseet som är en mäktig upplevelse. Efter detta reser vi till Betlehem för att besöka Her- darnas äng och den stora födelsekyrkan. Vi reser tillbaka till Jerusalem och till Västra Muren eller som den kallas i folkmun ”Klagomuren”. Ju- darnas heligaste dag Yom Kippor går in vid solnedgången och vi får vara med om något speciellt. Vår middag äter vi på hotellet.

Dag 8.
Denna dag har vi inte buss. Vi vandrar till Lejonporten för att börja vår dag med besök i Betesda-dammarna och St. Anna Kyrkan. Sedan vand- rar vi Via Dolorosa till uppståndelsekyrkan. Vi har en ledig eftermiddag innan vi samlas i Trädgårdsgraven för att fira mässa. Promenad hem till hotellet för middag.

Dag 9.
Efter frukost reser vi till Ben Gurions flygplats för resa hem till Göteborg. Vi kommer att längta tillbaka till Israel. Vi säger nästa år i Jerusalem.

Spara programmet eller skriv ut det här.