Pilgrimsresa med Hegenbart & Gustavsson

Pilgrimsresa till Det Heliga Landet är alltid både en yttre och inre resa. Man blir berörd av vad man ser och får uppleva. Vi reser med Bibeln i hand och berättelserna kommer till liv. Vi firar mässor och har andakter på många fantastiska platser där Jesus själv och andra från Bibelns händelser varit. Du bor bekvämt och buss, guide och reseledare gör allt för att du ska få ut maximalt av resan.

Status:
Fullt

Program

Program

Dag 1 Avresa från Stockholm med Turkish Airlines, Arlanda – Tel Aviv 0635 – 1205 (lokal tid) 1315 och landar i Tel Aviv kl. 1425. Kingtours representant möter på flygplatsen som tar Er till bussen och er Transfer till hotell King Salomon i Netanya. Ledig eftermiddag. Middag på hotellet.

Dag 2 Efter frukost reser vi till Caesarea, staden som byggdes av Herodes den store, där Paulus satt fånge i två år och Petrus mötte Cornelius. Vi reser vidare till Karmelberget för att njuta av den vidunderliga utsikten över Jisreeldalen och tala om Elias kamp mot Baalsprofeterna. Vi reser vidare till Nasaret för besök i Bebådelsekyrkan och berget där man försökte att störta ut Jesus. Vi kommer till Tiberias och vårt hotell där vi övernattar två nätter och äter vår middag.

Dag 3 Vi börjar vår morgon med besök vid Arbel klippan och med dess vidunderliga utsikt över Genesarets sjö. Vi reser vidare för att göra en båtfärd på sjön. Dagen ska också innehålla besök på Saligprisningarnas berg, Tabgha och Kafernaum. Vi blir bjudna på lunch med Petrusfisk denna dag. På vår väg tillbaka till hotellet i Tiberias gör vi ett stopp vid ”Magdala” eller som det kallas idag Migdal. Vi ska se de nya utgrävningarna. Middag på hotellet.

Dag 4 Vi lämnar Tiberias för att resa längs Jordanfloden till Jeriko. Vi gör en rundtur i staden för att bl.a. se ett ”mullbärsfikonträd” och frestelsens berg. Vi reser vidare till Dopplatsen där Johannes Döparen döpte Jesus. Från världens lägsta punkt reser vi upp till Jerusalem och till Olivberget. Vi vandrar hosiannavägen via Dominus Flevit till Getsemane. Middag och övernattning på vårt hotell Rimonim i Jerusalem.

Dag 5 Vi har transfer till Lejonporten varifrån vi börjar vår vandring Via Dolorosa och de 14 stationerna fram till Uppståndelsekyrkan. Vi gör också ett stopp vid Betesda dammarna och St. Anna kyrkan. Efter denna vandring hämtar buss oss och tar oss till Betlehem där vi besöker herdarnas äng samt födelsekyrkan. Vi reser tillbaka till vårt hotell för middag i Jerusalem.

Dag 6 Vi åker ner mot Döda havet. Vårt första besök blir Qumran, platsen där Döda Havsrullarna hittades och Esséerna bodde. Vi reser vidare söderut till Masadaklippan för att få ta del av de händelser som skedde där efter Jerusalems fall år 70. Under eftermiddagen ska vi pröva hur det känns att flyta i Döda Havet, innan vi reser upp till Jerusalem igen för middag och övernattnPå programmet står det två saker denna dag. Sions berg och Västra muren. Vi planera att vara lediga under eftermiddagen för ev. shopping. Middag på hotelleting.

Dag 7 På programmet står det två saker denna dag. Sions berg och Västra muren. Vi planera att vara lediga under eftermiddagen för ev. shopping. Middag på hotellet.

Dag 8 Denna dag har vi transfer till flygplatsen Ben Gurion och vårt flyg hem kl. 1020 via Istanbul och landar i Stockholm kl. 1640.