Pilgrimsresa med Robert Sörstrand

Pilgrimsresa till det Heliga Landet med Robert Sörstrand 18-25.10.2018

Tillsammans i församlingen gör vi en resa till Det Heliga Landet. Vi reser från Göteborg till Tel Aviv. Denna pilgrimsresa tar dig till alla de viktigaste platserna i det heliga landet.

Vi reser med Bibeln i hand och berättelserna kommer till liv. Vi firar mässor och har andakter på många fantastiska platser där Jesus själv och andra från Bibelns händelser varit. Vi vet att det blir både en yttre och inre resa. Du bor bekvämt och buss, guide och reseledare gör allt för att du ska få ut maximalt av resan.

 

Status:
Fullt

Program

 Dag 1 Avresa från Göteborg till Tel Aviv. Vi har transfer till vårt hotell i Netanya vid Medelhavets kust, där vi ska bo vår första natt. Kanske hinner vi med ett dopp i Medelhavet.

 Dag 2 Efter frukost reser vi till Caesarea, staden som byggdes av Herodes den store, där Paulus satt fånge i två år och Petrus mötte Cornelius. Vi reser vidare till Karmelberget för att njuta av den vidunderliga utsikten över Jisreeldalen och tala om Elias kamp mot Baalsprofeterna. Därefter åker vi genom några drusbyar till Haifa för att få en underbar utsikt över staden. Slutligen kommer vi till vårt hotell i Haifa där vi övernattar och äter vår middag.

Dag 3 Vi börjar dagen med en båttur på vår söndagsskolesjö. En magisk känsla. Sedan går färden upp på Saligprisningarnas berg. Därifrån åker vi ner till Tabgha där Jesus bespisade de fem tusen. Precis intill är platsen där Petrus fick bekänna sig på nytt till Jesus efter uppståndelsen. Vi besöker Kafernaum och ser var Petrus svär­mor bodde. Vi blir bjudna på lunch den berömda Petrusfisken. Vi besöker också dopplatsen Yardenit innan vi åker till vårt i Tiberias.

Dag 4 Vi lämnar vårt hotell i Tiberias och sätter kurs mot Jesu barndomsstad Nasaret. Där besöker vi bl.a Bebådelsekyrkan där vi kan se Marias hus. Kanske hinner vi också se var Josef hade sin verkstad. Vi ska också till berget där man ville största ner Jesus. Därefter fortsätter vi söderut genom Jordanien och så småningom den långa stigningen upp mot Jerusalem, där vi ska bo resterande fyra nätter.

Dag 5 Vi åker ner mot Döda havet och tar en liten tur in i Jeriko, världens äldsta stad. Där kan vi bland annat se en sykomor, en sådan som Sackaios satt i. Vi ska besöka platsen vid Jordan där Jesus döptes av Johannes Döparen. Sedan åker vi till Qumran, platsen där Döda Havsrullarna hittades och esséerna bodde. Efter lunch får vi en avkopplande eftermiddag och prövar hur det känns att flyta i Döda havet, innan vi reser upp till Jerusalem igen. 

Dag 6 Den här morgongen ska vi åka upp till Olivberget. Här får vi en fantastisk utsikt över den heliga staden. Vi vandra Hosiannavägen, via Dominus Flevit, där Jesus grät över Jerusalem, ner till Getsemane. Detta är en berörande plats där urgamla olivträd hjälper oss att minnas Jesu kval här. Vår buss hämtar upp oss och vi reser till Betlehem för att bl.a. besöka Födelsekyrkan och Herdarnas äng. Här äter vi lunch och får också möjlighet att stödja den kristna minoriteten genom att handla souvenirer i deras butik. Dagen avslutas vid Västra muren, även kallad Klagomuren.  

Dag 7 Den här dagen ska vi ta oss till Lejonporten för att gå in i Gamla staden och vandra Via Dolorosa fram till Gravkyrkan. Vi kommer då även att besöka St Annakyrkan och Betesdadammarna. Resten av dagen kan man använda t.ex. för att handla souvenirer i Gamla stadens basarer. Lunch på egen hand. Vi besöker också Trädgårdsgraven för gudstjänst. Middag på hotellet. 

Dag 8 Vi har ledig morgon innan vi lämnar vårt hotell och reser till flygplatsen i Tel  Aviv.