Pilgrimsresa med Susanne Åberg

Pilgrimsresa till Israel 6-11.11.2018 med diakon Susanne Åberg, verksam i S:t Matteus församling.

Vi börjar uppe i Galileén och besöker bl.a. Nasaret, Saligprisningarnas berg, Kafarnaum, Magdala och Tabgha.

Sedan kör vi söderut mot Jeriko och dopplatsen. Vi åker vidare upp till Jerusalem. Vi har Oljeberget, Israels museum, Förintelsemuseét, Gamla stan och Trädgårdsgraven.  Läs mer om programmet nedan.

Status:
Fullt

Program

Program

Programmet:

Dag 1 Vi reser med direktflyg från Stockholm Arlanda kl. 12.30 (Norwegian) och landar i Tel Aviv 18,05 lokal tid. Vi har då transfer till hotell Restal i Tiberias där vi bor och äter vår middag.

Dag 2 Efter frukost på hotellet hämtar vår guide oss med buss för resa till Nasaret. Här gör vi besök i den stora Bebådelsekyrkan samt i Nazareth Village, ett område uppbyggt som man tror att det såg ut under Jesus tid i hans uppväxtstad. Efter detta besök reser vi tillbaka till Tiberias för att äta lunch med Petrusfisk samt göra en båtfärd på Genesarets sjö. Vi reser vidare till Saligprisningarnas berg där Jesus höll sin bergspredikan. Vidare besök denna dag är Kafernaum och Tabgha. Dagen avslutas med besök i Magdala. Vi äter vår middag på hotellet och summerar dagen.

Dag 3 Efter frukost reser vi längs Jordanfloden ner till Jeriko. Utanför Jeriko finns platsen där Jesus blev döpt av Johannes Döparen. Här gör vi ett besök och ett stopp för att se platsen och ”känna på” Jordanfloden. Efter detta reser vi upp till Jerusalem och den vidunderliga utsikten från Olivberget. Vi vandrar ”hosiannavägen” via Dominus Flevit till Getsemane. Bussen tar oss sedan upp till Sions berg och de judiska kvarteren. Dagen avslutar vi med besök vid Västra Muren eller som den kallas i folkmun, klagomuren. Vi äter middag på hotellet i Jerusalem (återkommer med hotellets namn) och summerar dagen. Här kommer vi att bo tills vi flyger hem till Stockholm.

Dag 4 Dagens första besök blir på Israels Museum. Där kommer vi att se ”Ministaden” såsom Jerusalem var under Herodes tid. Därefter besöker vi Förintelsemuseet Yad Vashem. Efter denna mäktiga upplevelse reser vi vidare till Betlehem och herdarnas äng samt den stora födelsekyrkan. Middag och övernattning i Jerusalem.

Dag 5 Bussen hämtar oss efter frukost och tar oss till Lejonporten där kyrkans förste martyr blev stenad. Strax innanför Lejonporten finns Betesdadammarna som vi besöker. Vi vandrar via de 14 stationerna på Via Dolorosa till Uppståndelsekyrkan. Där efter ledig tid för att vandra omkring i Gamla stans för ev. shopping. Dagen avslutar vi vid Trädgårdsgraven där vi firar mässa tillsammans. Middag och summering av dagen på hotellet.

Dag 6 Vi lämnar hotellet lite tidigare för att resa till Jaffa för ett besök innan vi reser hem till Stockholm kl. 13,35. Vi landar på Arlanda kl. 17,30.