Pilgrimsresa till Assisi

Pilgrimsresa till Assisi i Den Helige Franciskus fotspår.

Reseledare Ingrid och Erik Holmlund.

Assisi är en stad präglad av den Helige Franciskus, fastän han levde där för drygt 800 år sedan. Under resan kommer vi att få lära känna Franciskus och besöka platser som förknippas med honom. En bön han dagligen bad var: Visa mig Herre din väg och gör mig villig att vandra den. Syftet med resan är just detta att bli berör av vad Gud vill göra med oss. Vi firar mässor och har andakter. Du bor bekvämt, guide och reseledare kommer att göra allt för att du ska få maximalt ut av resan.

Status:
Fullt

Program

Program

7 okt Avresa från Stockholm med direktflyg Norwegian, där ni dessförinnan kommer att möta reseledare och guide och lander i Rom kl. 10.35. Från flygplatsen åker vi med buss till Assisi och kommer att installera oss på Hotel Dei Prior. Corso Marzzini 15. Där kommer vi att att lunch och få en första introduktion. Vi gör sedan en stadsvandring för att få en första orientering av Assisi. Före middagen har vi en samling kring Franciskus. Middag på hotellet. Dagen avslutas med aftonbön.

8 okt Efter frukost och morgonbön ges en information om Franciskus liv och tankevärld. Innan vi vandrar till Franciskus hem Chiesa Nuova och S:a Clara. Lunch får man ordna på egen hand. Därefter vandrar vi till San Damiano, en plats där Franciskus upplevde sin kallelse vid "San Damiano-korset". Det var ett kors den helige Franciskus såg när han hörde Jesu röst säga "bygg upp min kyrka". Vi ska före middagen samtala i grupper. Dagen avslutas med en summering av dagen, samt aftonbön med mässa.

9 okt Denna dag kommer att präglas av inre samling. Efter frukost och morgonbön åker vi med taxi till Carcere, grottorna bland bergen, där Franciskus brukade dra sig undan för bön. Vi firar mässa där. Vi äter lunch som var och en har tagit med sig. Vandring tillbaka till hotellet ca 4 km eller taxi för de som så önskar som betalas av var och en.  På eftermiddagen besöker vi domkyrkan San Rufino, där Franciskus döptes samt till Maria Maggiore som var biskopens residens. Vi ska före middagen försöka att ordna samtal i grupper. Dagen avslutas med en summering av dagen, samt aftonbön.

10 okt Dagens tema kommer att vara "Genom liv och död". Efter frukost och morgonbön ges en information om Franciskus liv och tankevärld innan vi tar en buss till Basilika S Maria Degli Angeli, som ligger invid järnvägsstationen. Där hade Franciskus sitt centrum för sin munkorden. Vi äter lunch på egen hand innan vi reser åter till Assisi bakom murarna. På eftermiddagen vandrar vi till Basilikan S Francesco. Innan middagen samtal i grupper. Dagen avslutas med en summering av dagen, samt aftonbön med mässa.

11 okt Detta är vår sista dag i Assisi. Efter frukost och morgonbön har var och en möjlighet att besöka platser som berört. På eftermiddagen har vi en gemensam utvärdering. Hemfärd med transfer från Assisi. Flyg från Rom kl. 20.55 med ankomsttid i Stockholm Arlanda kl. 00.05.