Resa Israel Håkan Sunnliden

Pilgrimsresa till Det Heliga Landet med Håkan Sunnliden  21-29 okt. 2017

En resa till Israel är alltid en resa med andliga förtecken. Här räknar man dagligen med tecken och under. Att vandra på platser där vi vet att Jesus vandrat är mäktigt. Att leva med profetiskt tilltal, i bön och gudstjänst under en pilgrimsresa är helt naturligt.

Välkommen att uppleva detta på vår pilgrimsresa till Det Heliga Landet.

Status:
Fullt

Dagsprogram

Dagsprogram
 1. Flyg från Skandinavien till Ben Gurions flygplats. Middag serveras på hotellet i Netanya.
 2. Vi reser längs Medelhavet norrut till Caesarea vid havet där vi bland annat ser utgrävningarna från Herodes den stores stad. Vi åker vidare till Karmelberget för att höra om Elias kamp med Baalsprofeterna innan vi ”landar” i Tiberias på vårt hotell för middag och övernattning. 
  Vi besöker denna dag också Jesus hemstad Nasaret. Här ska vi bland annat besöka Nazareth Village där vi får uppleva hur det var att leva i Nasaret på Jesus tid. Vi besöker också den stora Bebådelsekyrkan samt berget där man ville störta ut Jesus efter hans predikan i Synagogan. På vägen tillbaka till Tiberias gör vi stopp i Kana och besöker ”Bröllopskyrkan”. Sedan till vårt hotell i Tiberias för middag och övernattning.
 3. Vår buss kommer för att hämta oss och ta oss till ”Saligprisningarnas berg” där Jesus höll sin bergspredikan. Vi reser vidare till Tabgha där Petrus fick frågan om han älskade Jesus. Det var här Petrus fick det som vi i kyrkan kallar nyckelmakten att förlåta och binda människors synder.
  Nu ska vi vidare till Kafernaum där Jesus bodde under tre år. Vi ska också denna dag göra en båtfärd på Genesarets sjö. Vi kommer också att göra ett besök i de nya utgrävningarna vid Magdala. Middag på hotellet.
 4. Vi reser norrut till Tel Dan. Vi är nu nära gränsen mot Libanon. Här fanns avgudaplatser och man kommer att känna den andliga kampen som pågått i denna del av landet i gammaltestamentlig tid. Vi tar bussen upp till Caesarea Filippi. Det var på denna plats som lärjungarna fick bekänna att Jesus är Messias.
  Vi åker sedan längs den syriska gränsen då vi får tillfälle att be för Israels gränser. Dagen avslutas vid Yardenit, där Jordanfloden börjar sin färd mot Döda Havet. Vid denna plats kan vi förnya våra doplöften. Vi åker hem till vårt hotell för middag och vila.
 5. Vi lämnar Tiberias för att resa längs med Jordanfloden till jordens lägsta punkt, Döda Havet. Vårt första stopp blir vid Qasser el-Yahud där Jesus blev döpt av Johannes döparen. Vi reser vidare till Qumran där vi kommer att tala om Essérna och deras kloster. Under resten av dagen är vi lediga för bad i Döda Havet, 420 meter under Medelhavets yta. Under sen eftermiddag tar oss bussen upp till Jerusalem för middag och övernattning.
 6. Så är vi framme i den Heliga Staden. Efter frukost i den heliga staden blir det buss upp till Olivberget. Här får vi den fantastiska utsikten över Gamla staden med tempelplatsen i centrum. Från Olivberget vandrar vi Hosianna-vägen, via Dominus Flevit (Herren gråter), till Getsemane. Vår buss tar oss vidare upp till Lejonporten för att besöka Betesda dammarna. Vi ska nu vandra Via Dolorosa och avsluta dagen vid Västra Muren, som är judarnas heligaste plats.
 7. Vi ska denna dag besöka Betlehem med Födelsekyrkan och herdarnas äng där änglarna utropade Ära Vare Gud i höjden. Här får vi vara på den plats där man firar jul varje dag. Vi får också tillfälle att besöka en affär med olivträdsarbeten, julkrubbor m.m. Vi åker tillbaka till Jerusalem för att fira mässa i Trädgårdsgraven. Middag på hotellet.
 8. Framför oss ligger en stor dag i Jerusalem. Vårt första besök blir Israels museum för att se Jerusalems modell och Dödahavsrullarna. Vi besöker också Förintelsemuseet Yad Vashem. Vi gör ett besök vid Menorahn som står utanför Knesset. Vår buss tar oss vidare till Sions berg med Övresalen och där vi får vandra omkring i de judiska kvarteren. Ledig eftermiddag. Middag på hotellet.
 9. Denna dag är det hemresa till Stockholm eller Göteborg efter fantastiska dagar i Det Heliga Landet.