Pilgrimsresa till Israel - Jordanien

Pilgrimsresa till Israel och Jordanien på 10 dagar

På den här resan besöker vi två spännande länder på en och samma resa. Vi har tio dagar på oss vilket gör att vi i lugn och ro hinner se det mesta och det bästa av vad dessa två upplevelserika länder har att bjuda på.

Vi möter både den bibliska berättelsen och den rika kulturen, samtidigt som vi tar del av de moderna länderna och människornas liv och vardag. Vi möter vacker natur, hisnande ökenlandskap, spännande städer, god mat och oförglömliga platser.

Det blir en både yttre och inre resa.

 

Pris från:
18 500:-
Dagar:10
Flyg från Stockholm/Köpenhamn/Oslo
/Helsingfors/Göteborg. Flygtillägg kan förekomma på grund av avreseort. Del i dubbelrum, halvpension under resan, all transfer, inträden enl. program, svensktalande guide i Israel och engelsktalande lokal guide i Jordanien. Svensk reseledare och präst.
Boka resa

Program

Dag 1. Vi flyger till Tel Aviv från Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Oslo eller Helsingfors. På flygplatsen blir vi mötta av King Tours representant och guide som är med oss till hotellet i Netanya för incheckning.

Dag 2. Vi börjar vår rundresa med att åka till Muhraka, Karmelberget, där Elia kämpade med Baalsprofeterna. Från taket på kyrkan kommer vi att få en vidunderlig utsikt ända till Nasaret. Här kommer vi också att fira resans första mässa. Vi reser vidare från Karmelberget till Nasaret. Här besöker vi den stora Bebådelsekyrkan, Nazareth Village, St. Josef kyrkan och Precipiceklippan varifån man vill störta ner Jesus. Under två nätter kommer vi att bo på evårt hotell i centrala Tiberias. 

Dag 3. Den här dagen kommer vi att hålla oss kring Gennesarets sjö. Efter frukost tar vår buss oss till vårt första besök på Saligprisningarnas berg. Vi vandrar ner mot sjön till Primatkapellet där Petrus fick bekänna Jesus efter uppståndelsen. Här firar vi mässa. Vi besöker också Kafernaum som idag är en ruinstad, men var en betydande stad på Jesu tid. Vi ser Petrus svärmors hus, där Jesus vistades mycket. Vi kommer denna dag att bli bjudna på lunch i form av Petrusfisk. Dagen avslutar vi med en båtfärd på Gennesarets sjö innan vi reser tillbaka till vårt hotell för middag och övernattning.

Dag 4. Efter en tidig frukost tar vi oss till gränsen mot Jordanien. Vår buss kör oss till den jordanska sidan där vi får våra visum och stämplar i passen. Vi kommer nu att byta buss till den jordanska bussen som vi ska resa runt med till dess att vi kommer tillbaka till Israel. Denna vår första dag i Jordanien ska vi göra ett besök i den romerska staden Jerash, som är en av de bäst bevarade romerska städerna i Dekapolisområdet. Beroende på tiden, gör vi en rundtur i Jordaniens huvudstad Amman, innan vi reser till vårt hotell där vi ska äta vår middag och övernatta.

Dag 5. Vi lämnar Amman för att resa till Madaba där vi ska se den stora mosaiken i form av en karta från Egypten till det heliga landets båda sidor om Jordanfloden. Vid vårt besök på berget Nebo, där Moses stod och såg in i det förlovade landet, kan vi även se Döda havet och Jeriko. Kanske t.o.m. Olivberget i Jerusalem, beroende på hur klart vädret är. Efter en enkel mässa på berget Nebo reser vi vidare på Kings Highway mot Petra och middagen på vårt hotell.

Dag 6. Denna dag ägnas åt Petra, en av de stora höjdpunkterna på resan. Detta kan inte beskrivas utan måste upplevas. Den rosaskimrande staden vars tempel och gravar är uthuggna direkt ur den rosa stenen, ger starka intryck som vi bär med oss genom hela livet. Vilket fantastiskt arbete nabatéerna gjort med berget. Innan vi lämnar Jordanien gör vi ett besök vid platsen där Jesus blev döpt av Johannes Döparen. Vi reser vidare till gränsövergången till Israel och till vårt hotell Jericho Resort för middag och övernattning.

Dag 7. Efter frukost och kanske ett dopp i poolen, tar vår buss oss upp till Olivberget för att njuta av den underbara utsikten över den heliga staden. Vi vandrar ned från berget längs Hosiannavägen, via Dominus Flevit, till Getsemane. Efter besök på den plats där Jesus valde lidandets väg, plockar vår buss upp oss i Kidron-dalen. Vi reser till Israel museum för att se hur Jerusalem såg ut på Jesu tid. Dagen avslutar vi i Trädgårdsgraven med mässa. Vi reser till vårt hotell för middag och övernattning. 

Dag 8. Denna dag tar vår buss oss till Lejonporten, där Stefanus blev stenad. I Gamla staden besöker vi S:ta Anna kyrkan och Betesda dammarna. Efter detta börjar vi vår vandring på Via Dolorosa, lidandets väg i Jesu fotspår, till Uppståndelsekyrkan. Vår buss tar oss nu till Betlehem, Jesu födelsestad. Vi besöker Herdarnas äng, en plats där man firar jul varje dag, samt den stora Födelsekyrkan. Vi gör också ett besök i en butik, ägd av kristna araber, som säljer bl.a. julkrubbor. Dagen avslutar vi vid Västra muren i Jerusalem, eller som den ibland kallas, Klagomuren. Vi är med vid firandet att sabbaten börjar.

Dag 9. Vi besöker också denna dag de judiska kvarteren och Sions berg. Vi ska få ledig tid för shopping i Gamla stadens basarer. Dagen avslutas med en sista mässa på en vacker och stilla plats, Gordons Golgata eller Trädgårdsgraven som den också kallas. Vi återvänder till hotellet för middag och sista natten på resan.

Dag 10. Vi lämnar vårt hotell och beroende på våra flygtider kan vi ev. på väg till flygplatsen besöka Knesset, Israels parlament och Israels museum. Vi flyger hem från Ben Gurion med en bit av det heliga landets västra och östra delar i våra hjärtan.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/5Stockholm ArlandaPilgrimsresa till Israel-JordanienMer än 818 500:-BokaMer information
20/5KöpenhamnPilgrimsresa till Israel-Jordanien518 500:-BokaMer information
20/5GöteborgPilgrimsresa till Israel-JordanienMer än 818 500:-BokaMer information
20/5HelsingforsPilgrimsresa till Israel-JordanienMer än 818 500:-BokaMer information
20/5OsloPilgrimsresa till Israel och Jordanien518 500:-BokaMer information