Klassisk rundresa till Israel - Jordanien

Klassisk rundresa till Israel och Jordanien på 10 dagar

På den här resan besöker vi två spännande länder på en och samma resa. Vi har tio dagar på oss vilket gör att vi i lugn och ro hinner se det mesta och det bästa av vad dessa två upplevelserika länder har att bjuda på.

Vi möter både den bibliska berättelsen och den rika kulturen, samtidigt som vi tar del av de moderna länderna och människornas liv och vardag. Vi möter vacker natur, hisnande ökenlandskap, spännande städer, god mat och oförglömliga platser.

Pris från:
19 500:-
Dagar:10
Flyg från Stockholm. Övriga avgångsorter Göteborg, Köpenhamn, Helsinfors och Oslo på förfrågan. Del i dubbelrum, halvpension under resan, all transfer, inträden enl. program, svensktalande guide i Israel och engelsktalande lokal guide i Jordanien. Svensk reseledare.
Boka resa

Program

Dag 1. Vi flyger till Tel Aviv från Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Oslo eller Helsingfors. På flygplatsen blir vi mötta av King Tours representant och guide som är med oss till hotellet i Netanya för incheckning.

Dag 2. Vi börjar vår rundresa med ett besök i Caesarea, staden som byggdes av Herodes den Store. Här ska vi se utgrävningarna från bl.a. sommarpalatset. Här mötte Petrus romaren Cornelius och de första hedningarna blev kristna. Vi gör också ett besök i hamnen varifrån Paulus blev skickad till Rom. Vi reser vidare till Muhraka, Karmelberget, där Elia kämpade med Baalsprofeterna. Från taket på kyrkan kommer vi att få en vidunderlig utsikt ända till Nasaret. Från Karmelberget reser vi vidare till just Nasaret. Här besöker vi den stora Bebådelsekyrkan, St. Josef kyrkan och Precipiceklippan varifrån man ville störta ut Jesus. Under två nätter kommer vi att bo på vårt hotell i Tiberias.

Dag 3. Den här dagen kommer vi att hålla oss kring Gennesarets sjö. Efter frukosten tar vår buss oss till vårt första besök på Saligprisningarnas berg. Vi vandrar ner mot sjön till Primatkapellet där Petrus fick bekänna Jesus efter uppståndelsen. Vi besöker också Kafarnaum som idag är en ruinstad, men var en betydande stad på Jesu tid. Vi ser Petrus svärmors hus, där Jesus bodde under tre år. Vi kommer denna dag att bli bjudna på lunch med Petrusfisk. Dagen avslutar vi med en båtfärd på Gennesarets sjö innan vi reser tillbaka till vårt hotell för middag och övernattning.

Dag 4. Efter en tidig frukost tar vi oss till gränsen mot Jordanien. Vår buss kör oss till jordanska sidan där vi får våra visum och stämplar i passen. Vi kommer nu att byta buss till den jordanska bussen som vi ska resa med till dess att vi kommer tillbaka till Israel. Denna vår första dag i Jordanien ska vi göra ett besök i den ro­merska staden Jerash, som är en de bäst bevarade romerska ständerna i Dekapolisområdet. Beroende på tiden, gör vi en rundtur i Jordaniens huvudstad Amman, innan vi reser till vårt hotell där vi ska äta vår middag och övernatta.

Dag 5. Vi lämnar Amman för att resa till Madaba där vi ska se den stora mosaiken i form av en karta från Egypten till det heliga landets båda sidor om Jordanfloden. Vid vårt besök på berget Nebo, där Moses stod och såg in det förlovade landet, kan vi även se Döda havet och Jeriko. Kanske t.o.m. Olivberget i Jerusalem, beroende på hur klart vädret är. Efter vårt besök på berget Nebo reser vi vidare på Kings Highway mot Petra och middagen på vårt hotell.

Dag 6. Denna dag ägnas åt Petra, en av de stora höjdpunkterna på resan. Detta kan inte beskrivas utan måste upplevas. Den rosaskimrande staden vars tempel och gra­var är uthuggna direkt ur den rosa stenen, ger starka intryck som vi bär med oss genom hela livet. Vilket fantastiskt arbete nabatéerna gjorde med berget. Under eftermiddagen lämnar vi Petra och gör ett stopp vid Ash Shawbak som är en väl bevarad korsriddarborg. Vi reser vidare till vårt hotell vid Döda Havet för mid­dag och övernattning.

Dag 7. Vi tar en ledig morgon för att de som vill ska kunna flyta omkring i det salta Döda Havet. Vårt sista besök i Jordanien blir Betania där Jesus blev döpt av Johannes Döparen. Efter detta mäktiga besök vid Jordanflodens utlopp i Döda Havet tar vi oss tillbaka till gränsen och reser till Jerusalem.

Dag 8. Vå buss tar oss upp till Olivberget för att njuta av den underbara utsikten över den heliga staden. Vi vandrar ned från berget längs Hosiannavägen, via Dominus Flevit, till Getsemane. Vår buss plockar upp oss i Kidrondalen och tar oss till Betlehem, Jesus födelsestad. Vi gör nu besök vid Herdarnas äng, en plats där man firar jul varje dag, samt till den stora Födelsekyrkan. Vi gör också ett besök i en butik, ägd av kristna araber, som säljer bl.a. julkrubbor. Dagen avslutas vid Västra muren i Jerusalem, eller som den ibland kallas, Klagomuren. Middag på vårt hotell.

Dag 9. Vi tar oss till lejonporten, där Stefanus blev stenad. I Gamla staden besöker vi St Anna kyrkan och Betesdadammarna. Efter detta börjar vår vandring på Via Dolorosa, lidandets väg i Jesu fotspår, till Uppståndelsekyrkan. Vi besöker också denna dag de judiska kvarteren och Sions berg. Vi får ledig tid för shopping i Gamla stadens basarer. Middag på hotellet.

Dag 10. Vi lämnar hotellet för att resa till flygplatsen Ben Gurion och vårt flyg hem till våra olika destinationer. 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/10Stockholm ArlandaKlassisk rundresa till Israel-Jordanien819 500:-BokaMer information