Pilgrimsresa till Assisi 5-9 oktober 2020

Pilgrimsresa till Assisi 5-9 oktober 2020
I Den Helige Franciskus fotspår
Reseledare Ingrid och Erik Holmlund
Kaplan: Erik Holmlund

Assisi är en stad präglad av Den Helige Franciskus, fastän han levde där för drygt 800 år sedan. 
Under resan kommer vi att få lära känna Franciskus och besöka platser som förknippas med honom. 
En bön han dagligen bad var: Visa mig Herre din väg och gör mig villig att vandra den. Syftet med resan är just detta att bli berörd av vad Gud vill göra med oss. 
Vi firar mässor och har andakter. Du bor bekvämt, guide och reseledare kommer att göra allt för att du ska få ut maxi­malt av resan.
 

Pris från:
10 800:-
Dagar:5
Flygresa, Transfer Rom – Assisi T/R, del i dubbelrum inkl. halvpension.

Ingår inte i priset:
Enkelrumstillägg är 1.400 sek. Begränsat antal enkelrum.
Ev. taxi upp till Carcere, samt lokalbuss till S Maria Degli Angeli.
I priset ingår inte luncher, men i Assisi finns många restauranger, men det är också helt Ok att köpa lunchmat i affär och äta utomhus.
Hotellskatt 1,5 Euro per natt betalas direkt till receptionen på hotellet.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Program

5 okt 
Avresa från Stockholm med direktflyg SAS kl. 10,30, där ni dessförin­nan kommer att möta reseledare och guide och landar i Rom kl. 13,40. Från flygplatsen åker vi med buss till Assisi och kommer att installera oss på Hotel Dei Prior. Corso Marzzini 15. Vi gör sedan en stadsvandring för att få en för­sta orientering av Assisi. Före middagen har vi en samling kring Franciskus.
Middag på hotellet. Dagen avslutas med aftonbön.

6 okt
Efter frukost och morgonbön ges en information om Franciskus liv och tankevärld. Innan vi vandrar till Franciskus hem Chiesa Nuova och S:a Clara. Lunch får man ordna på egen hand. Därefter vandrar vi till San Damiano, en plats där Franciskus upplevde sin kallelse vid ”San Damiano-korset”. Det var ett kors den helige Franciskus såg när han hörde Jesu röst säga ”bygg upp min kyrka”. Före middagen kan man få en bibelfördjupning kring dagens tema.
Dagen avslutas med en summering av dagen, samt aftonbön med mässa.

7 okt 
Denna dag kommer att präg­las av inre samling. Efter frukost och morgonbön åker vi med taxi till Carcere, grottorna bland bergen, där Franciskus brukade dra sig undan för bön. Vi firar mässa där. Vi äter lunch som var och en har tagit med sig. Vandring tillbaka till hotellet ca 4 km eller taxi för de som så önskar som betalas av var och en. På efter­middagen besöker vi domkyrkan San Rufino, där Franciskus döptes samt till Maria Maggiore som var biskopens residens. Före middagen kan man få en bibelfördjupning kring dagens tema.
Dagen avslutas med en summering av dagen, samt aftonbön.

8 okt 
Dagens tema kommer att vara ”Genom liv och död”. Efter frukost och morgonbön ges en information om Franciskus liv och tankevärld innan vi tar en buss till Basilika S Maria Degli Angeli, som ligger invid järnvägsstationen. Där hade Francis­kus sitt centrum för sin munkorden. Vi äter lunch på egen hand innan vi reser åter till Assisi bakom murar­na. På eftermiddagen vandrar vi till Basilikan S Francesco. Före midda­gen kan man få en bibelfördjupning kring dagens tema.
Dagen avslutas med en summering av dagen och en utvärdering av dagarna, samt afton­bön med mässa.

9 okt 
Detta är vår sista dag i Assisi. Efter frukost och morgonbön och utcheckning från hotellet. Hemfärd med transfer från Assisi.
Flyg från Rom kl. 12,25 med ankomsttid i Stockholm Arlanda kl. 15,35.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/10RomPilgrimsresa till Assisi 5-9 oktober 2020Mer än 810 800:-BokaMer information