Pilgrimsresan - en resa på tio dagar till det heliga landet

Pilgrimsresan till Israel 20-29 april 2018 - en resa på tio dagar till det heliga landet

Reseledare Lena Dirfors och Lasse Rolén

På denna resa får du se allt det viktigaste som du har läst om i Bibeln. Vi följer i Jesu fotspår, men vi får också möta landets rika historia från Abraham och ända fram i nutid. Vi kommer möta Israels skiftande natur och kultur. Det blir spännande dagar med många intryck, men också tid för att tala om Bibelns händelser, historia och kultur.

Vi kommer att äta spännande och god mat och njuta av sol och vär­me, dofter och vackra vyer. Att åka på en pilgrimsresa är inte vil­ken resa som helst. Det är en resa i det yttre och inre. Ett minne för livet.

        

Status:
Fullt

Program

Program

Dagsprogram

 1. Avresa från Göteborg och ankomst till Israel och Tel Aviv.
  King Tours representant hämtar upp oss och tar oss med buss till vårt hotell King Salomon i Netanya. Vi äter vår middag och övernattar på detta hotell en natt. Alla har rum med utsikt över Medelhavet.
 2. Efter frukost och kanske ett morgondopp i Medelhavet börjar vår pilgrimsresa med ett besök vid Caesarea vid havet. Här får vi bland annat se var Herodes, Pilatus, Paulus och Petrus uppehöll sig. Vi vandrar runt i den spännande ”staden” med Amfiteater, hamn, palats och mycket mera. Vi åker vidare till berget Karmel där profeten Elia kämpade mot Baalsprofeterna. Vi får njuta av den vidunderliga utsikten över Jisreeldalen. Vi fortsätter till Nasaret och besöker Nazareth Village där man visar hur man levde på Jesus tid i staden. Vi stannar till vid den stora Bebådelsekyrkan och Marias källa innan vi reser till vårt hotell Astoria i Tiberias för middag och övernattning. Här ska vi bo tre nätter.
 3. Denna dag börjar vi med besök på Saligprisningarnas berg. Vi besöker platsen där Petrus fick bekänna sin kärlek till Jesus. Vidare till Kafernaum där Jesus under tre år bodde hos Petrus svärmor. Denna dag blir vi bjudna på Petrusfisk till lunch. Vi gör en båtfärd på Gennesarets sjö och avslutar dagen med ett besök vid dopplatsen Yardenit, där Jordanfloden börjar sin väg mot Döda havet. Middag och övernattning på vårt hotell.
 4. Efter frukost åker vi till Caesarea Filippi. Det var vid denna plats som lärjungarna fick bekänna Jesus som Messias. Vi åker längs med gränsen mot Syrien och kan njuta av många härliga naturupplevelser. Denna dag har vi också möjlighet att bada i Gennesarets sjö. Middag på vårt hotell.
 5. Vi reser söderut genom Jordandalen mot Jeriko där vi gör ett kort besök i staden för att bland annat se en sykomor, en sådan som Sackaios satt i. Vi gör ett besök hos Seeds of Hope som gör ett fantastiskt arbete för barn och ungdomar i området. Nedanför berget Nebo där Moses stod och såg in i landet finner vi vid Jordanfloden platsen där Jesus döptes av Johannes Döparen. Vi besöker Qumran där man fann Dödahavsrullarna och äter vår lunch här. Därefter fortsätter vi till Döda havet där vi stannar resten av dagen med möjlighet till bad i Döda havet. Vi har middag och övernattning vid en kibbutz med pool. Kibbutzen heter Kalia och ligger vid världens lägsta punkt.  
 6. Efter en sovmorgon med möjlighet till bad och avkoppling, tar vi oss ytterligare en bit söderut för att besöka Masada. Vi åker linbana upp på klippan. Masada har en spännande historia, som man alltid blir lika tagen av, klippan där judarna höll stånd mot romarna i tre år kring år 70 e.Kr. Efter detta besök upp till Jerusalem. Vi åker till Scopusberget för att njuta av vyerna. Därefter åker vi till vårt hotell, där vi bor under resten av vistelsen. Middag på hotellet.        
 7. Vi börjar denna dag med besök på israeliska museet för att se Jerusalem i miniatyr som den såg ut på Jesus tid. Vidare ska vi till förintelsemuseet Yad Vashem, en stark upplevelse. Efter detta reser vi till Betlehem där vi äter vår lunch och besöker sedan Födelsekyrkan och Herdarnas äng. Vi får också möjlighet att handla konsthantverk i olivträ och mycket mer hos palestinska kristna i Betlehem. Middag på hotellet.
 8. Denna morgon tar oss bussen upp till Olivberget. Vi vandrar hosiannavägen via Dominus Flevit till Getsemane. Sedan upp till Lejonporten i Jerusalems stadsmur. Vi ska nu vandra i Gamla staden och börjar med St. Anna-kyrkan, platsen där Marias föräldrar bodde. Vi besöker Betesda-dammen där så mycket under skett. Vi ska nu gå Via Dolorosa, smärtornas väg, som leder fram till Den heliga gravens kyrka. Vi äter lunch efter vägen. Vi får ledig tid och samlas framåt skymningen för att vara med när sabbaten inleds vid Västra muren. Vi äter middag tillsammans på hotellet.
 9. Idag ska vi in i det gamla Jerusalem. Vi börjar dagen på Sion berget. Där hittar vi kung Davids grav och även Övre salen där Jesus firade sista måltiden med sina lärjungar. Vi vandrar in genom Sionsporten och in i de Judiska kvarteren i Gamla staden. Lunchen den här dagen blir inne i Gamla staden. Vi kommer att få tid för shopping denna dag innan bussen tar oss till Trädgårdsgraven för ett besök på en rofylld plats mitt i Jerusalem. När vi är nöjda tar bussen oss tillbaka till hotellet och vår avskedsmiddag.
 10. Vi lämnar vårt hotell för att ta oss till flygplatsen och vårt flyg till Göteborg.